Alianţa Familiilor din România – Ceva nu e în regulă în Belgia!

Săptămînă trecută Parlamentul Belgiei a votat, cu un vot de 86 la 44, legea eutanasierii copiilor. Vestea a fost primită cu oroare în întreagă lume şi comentariile de condamnare au fost multe. Noi însă, atacăm problema dintr-un unghi diferit, întrebînd: este eutanasierea copiilor o valoare europeană? Întrebarea este legitimă. Suntem în toiul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare şi media din România, la fel că şi partidele politice şi candidaţii lor, ne vor ameţi vorbindu-ne despre „valorile europene”. Unii ne vor spune că „valorile României” sunt înapoiate, iar alţii că trebuie să îmbrăţişăm „valori progresiste”, adică, într-un cuvînt „valorile europene”. Termenul acesta, însă, e foarte ambiguu şi elastic. De aceea întrebăm: este eutanasiera copiilor o valoare europeană pe care trebuie să o îmbrăţişăm şi noi? Să o „respectăm”? Să o acceptăm în numele „diversităţii” şi al „toleranţei”? Poate fi acest trend criminal tolerat de lumea civilizată?

Ceva nu e în regulă în Belgia. Ceva nu funcţionează bine acolo. Belgia a fost prima ţară din lume care a legiferat parteneriatele civile, inclusiv cele unisex şi prima care a legiferat eutanasia. Cînd le-a legalizat, restul lumii a întrebat cu groază: ce se întîmplă în Belgia? Săptămînă trecută a făcut-o din nou. Din nefericire, însă, în loc ca aceste antivalori să fie respinse, au devenit „valori europene” pe care Parlamentul European şi Consiliul Europei le promovează. Cum aşa? Iar dacă ni se pare că legifererea eutanasierii copiilor nu va lua o direcţie similară ne înşelăm. Orice non-valoare deocheată care a apărut în Occident s-a transformat în timp într-un „drept al omului”. Fie că este vorba despre avort, pornografie, prostituţie, ateism, anti-creştinism, transumanism – toate aceste manifestări se transformă încetul cu încetul în „valori europene”. Iar cei care le critică ori chestionează sunt etichetaţi oameni înapoiaţi, habotnici, ori înguşti la minte.

Oare să fie aşa? Oare cum vor împacheta promotorii eutanasierii copiilor acest trend iniţiat în Belgia acum o săptămînă? Marşul non-valorilor nu se va opri la eutanasierea copiilor. Pe orizont deja apare un alt trend, la fel de „chic”, o altă „nebunie” – avortul postnatal, adică avortul copiilor deja născuţi. Acest „drept” nu a făcut încă obiectul unei rezoluţii în Consiliul Europei ori al Parlamentului European, dar probabil că va apare în timp. Asta va depinde de cine va fi ales în Parlamentul European. Argumentele pentru un astfel de „drept” încă trebuie şlefuite, dar ceea ce ni se pare de necrezut azi, e posibil că mîine să ne fie impus.

Că Belgia a luat-o razna din punct de vedere valoric nu se mai pune la îndoială. Că Belgia tinde să dezlănţuie trenduri anti-fiinţă umană, anti-creştine, şi anti-sociale este o realitate. Întrebarea însă este, ce facem cu Belgia? Mai aparţine ea Europei? Citim destul de des afirmaţii parvenite din Occident că România ori Bulgaria ar trebui expulzate din Uniunea Europeană din cauza fraudei politice ori pe alte criterii. Dar Belgia? Haideţi să îndrăznim să întrebăm astăzi dacă nu cumva ar fi bine că Belgia să fie expulzată din Uniunea Europeană?

Belgia este la marginea abisului social, la un pas de prăpastie şi caută să tragă întreagă Europa după ea. A devenit un cancer anti-valoric din care Europa nu trage nici un folos. Valoric vorbind, ce are România de a face cu Belgia? Întrebăm pentru că sondajele de opinie în Belgia arată că 75 la sută din populaţia ţării e de acord cu eutanasierea copiilor. Un procentaj înspăimîntător. Iar dacă vi se pare radicală ori stranie această întrebare, cităm dintr-un comentariul din Washington Post care, argumentînd în termeni similari, pune aceaşi întrebare: „ce are Belgia în comun cu America?”.

2 Responses to Alianţa Familiilor din România – Ceva nu e în regulă în Belgia!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *