Alianţa Familiilor din România – Ceva nu e în regulă în Belgia!

Săptămînă trecută Parlamentul Belgiei a votat, cu un vot de 86 la 44, legea eutanasierii copiilor. Vestea a fost primită cu oroare în întreagă lume şi comentariile de condamnare au fost multe. Noi însă, atacăm problema dintr-un unghi diferit, întrebînd: este eutanasierea copiilor o valoare europeană? Întrebarea este legitimă. Suntem în toiul pregătirilor pentru alegerile europarlamentare şi media din România, la fel că şi partidele politice şi candidaţii lor, ne vor ameţi vorbindu-ne despre „valorile europene”. Unii ne vor spune că „valorile României” sunt înapoiate, iar alţii că trebuie să îmbrăţişăm „valori progresiste”, adică, într-un cuvînt „valorile europene”. Termenul acesta, însă, e foarte ambiguu şi elastic. De aceea întrebăm: este eutanasiera copiilor o valoare europeană pe care trebuie să o îmbrăţişăm şi noi? Să o „respectăm”? Să o acceptăm în numele „diversităţii” şi al „toleranţei”? Poate fi acest trend criminal tolerat de lumea civilizată?

Ceva nu e în regulă în Belgia. Ceva nu funcţionează bine acolo. Belgia a fost prima ţară din lume care a legiferat parteneriatele civile, inclusiv cele unisex şi prima care a legiferat eutanasia. Cînd le-a legalizat, restul lumii a întrebat cu groază: ce se întîmplă în Belgia? Săptămînă trecută a făcut-o din nou. Din nefericire, însă, în loc ca aceste antivalori să fie respinse, au devenit „valori europene” pe care Parlamentul European şi Consiliul Europei le promovează. Cum aşa? Iar dacă ni se pare că legifererea eutanasierii copiilor nu va lua o direcţie similară ne înşelăm. Orice non-valoare deocheată care a apărut în Occident s-a transformat în timp într-un „drept al omului”. Fie că este vorba despre avort, pornografie, prostituţie, ateism, anti-creştinism, transumanism – toate aceste manifestări se transformă încetul cu încetul în „valori europene”. Iar cei care le critică ori chestionează sunt etichetaţi oameni înapoiaţi, habotnici, ori înguşti la minte.

Oare să fie aşa? Oare cum vor împacheta promotorii eutanasierii copiilor acest trend iniţiat în Belgia acum o săptămînă? Marşul non-valorilor nu se va opri la eutanasierea copiilor. Pe orizont deja apare un alt trend, la fel de „chic”, o altă „nebunie” – avortul postnatal, adică avortul copiilor deja născuţi. Acest „drept” nu a făcut încă obiectul unei rezoluţii în Consiliul Europei ori al Parlamentului European, dar probabil că va apare în timp. Asta va depinde de cine va fi ales în Parlamentul European. Argumentele pentru un astfel de „drept” încă trebuie şlefuite, dar ceea ce ni se pare de necrezut azi, e posibil că mîine să ne fie impus.

Că Belgia a luat-o razna din punct de vedere valoric nu se mai pune la îndoială. Că Belgia tinde să dezlănţuie trenduri anti-fiinţă umană, anti-creştine, şi anti-sociale este o realitate. Întrebarea însă este, ce facem cu Belgia? Mai aparţine ea Europei? Citim destul de des afirmaţii parvenite din Occident că România ori Bulgaria ar trebui expulzate din Uniunea Europeană din cauza fraudei politice ori pe alte criterii. Dar Belgia? Haideţi să îndrăznim să întrebăm astăzi dacă nu cumva ar fi bine că Belgia să fie expulzată din Uniunea Europeană?

Belgia este la marginea abisului social, la un pas de prăpastie şi caută să tragă întreagă Europa după ea. A devenit un cancer anti-valoric din care Europa nu trage nici un folos. Valoric vorbind, ce are România de a face cu Belgia? Întrebăm pentru că sondajele de opinie în Belgia arată că 75 la sută din populaţia ţării e de acord cu eutanasierea copiilor. Un procentaj înspăimîntător. Iar dacă vi se pare radicală ori stranie această întrebare, cităm dintr-un comentariul din Washington Post care, argumentînd în termeni similari, pune aceaşi întrebare: „ce are Belgia în comun cu America?”.

2 răspunsuri la “Alianţa Familiilor din România – Ceva nu e în regulă în Belgia!”

 1. Iacoboaie Radu spune:

  Și nu oriunde. În Belgia, unde este Bruxelles. Locul unde se iau decizii importante privind legile europene. E important de subliniat.

 2. Mucanu Aurel spune:

  Pai nebunia nazista a lui Hitler tot cu eutanasierea unor nefericiti a inceput. Sau s-a uitat. Cine-si uita istoria, risca s-o repete. Si se pare ca europenii au cam uitat. Sau poate ca n-au uitat.
  Sau poate se vrea de catre niste cercuri oculte sa continue ceea ce a inceput bestia de Hitler.
  Sau poate niste cercuri oculte doreste sa arate ca Europa si mai ales europenii ariani(?) au ramas pe mai departe cu simtul atrocitatilor naziste, cu tendinte de „purificare” a rasei europene, care degenereaza automat in feroce actiune antisemita. Chestiile astea care apar, si anume cele cu homosexualii, lesbienele, avorturile, eutanasierile sunt legate inrinsec pentru a demonstra candva si cuiva ca Europa este o tara depravata, antibiblica si ca deci nu merita sa mai existe rasa alba „ariana ” pe pamant.
  Nu ca as fi un indiferent, dar nu ma intereseaza altii ci numai ai mei romani. Si daca ati observat, multi „baga” fitilul ca si noi am fi rasa ariana, rasa aleasa, ca sa ne includa si pe noi intre cei ce vor fi anihilati. De ce ?
  Pentru ca si noi se zice pe deoparte ca am participat la holocaust si la macelarirea tziganilor si evreilor si pe de alta parte ca am participat la „spectacolul” holocaustizarii evreilor si tziganilor, cu indiferenta fata de suferintele lor, la fel ca intreaga Europa alba, ba mai mult, dupa cum se exprima „marele”Malaparte, populatia romaneasca aplauda si se bucura cand legionarii atarnau in carlige in macelariile bucurestene , pe evrei numai si numai pentru ca erau evrei. Malaparte nu a scris si despre macelarirea si atarnarea in carligele abatoarelor romanesti a tziganilor. Nu-i timpul pierdut si sa ne asteptam din clipa in clipa sa citim si asa ceva.
  Asa ca dragi romani, invatati si respectati cele 10 porunci, sorbiti din invataturile Bibliei(VT si NT) si invatati, invatati si iar invatati ca sa va puteti descurca printre strainii unde va vor arunca soarta si oamenii rai si cu suflet negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*