Vicepremierul ciob de… Cioabă

Zice vorba: „ferească Dumnezeu de ţiganul boieri!”… Şi iaca, nici nu s-a suit bine regele ţiganilor pe divan (de fapt, s-a urcat pe iapa lui frate-său, tot „rege”, dar de uz „intern”!), că a şi ridicat sceptrul a poruncă. Pesemne, şi-a zis: „stai cu ţiganul, înveţi ţigăneşte!”. Dar până să ne înveţe el ţigăneşte, l-a prins teama că ne va învăţa neamţul… nemţeste. Aşa că, a ieşit la rampă cu o pretenţie. Să aibă şi ei, ţiganii, un vicepremier. Că deh’, consilier de prim-ministru au avut, ba chiar şi câţiva miniştri „consangvini”!

Şi i s-a suit nasul la așa moft, de care numai maghiarimea politică ar fi fost în stare, după ce oficiul de discriminare al românilor, condus de vecinii de etnie, s-a găsit să-l amendeze pe Băsescu pentru o vorbă de acum patru ani. Când a zis Traian că ţiganii trăiesc din ce fură (acum, nu se ştie exact pentru ce a fost amendat președintele; că le-a zis ţigani sau că le-a dat pe faţă „meseria”?!). Şi cum „dă ţiganul cu ciocanul şi capătă banul”, ciob de oală (r)regală vrea să-i stea reprezentantul de etnie musai la dreapta premierului. Că e musai „să fie un vicepremier rom, unul german şi la mijloc domnul Ponta” (adică, boierul!). Iar pentru asta, ţiganii se visează într-o alianţă cu… PNL, fiind pe cale să-l trădeze pe cel ce le-a dat primul lor „(r)rege”, consangvinul iliescian de Olteniţa. Aşa că acum se jură (ţigăneşte!) că, de fapt, niciodată nu le-a plăcut „stânga”, ei fiind liberali prin fire (şi „îndemânare”!). Și vor de grabă alianţă cu PNL, numai să „dea” și ei un vicepremier „rrom”. Păi’, dacă ăla micu al lui Voiculescu s-a cerut vicepremier, deşi e în alianţă cu PSD, de ce să nu primească şi ei un post, nu?! Mai ales acum când Europa, prin Viviane Reding, le-a spart ulcica fandosirii declarând scurt că „Termenul «rom» nu înseamnă România”.

Iar dama Europa taman acum le-a luat „rârâitul”! Or, ce s-au mai chinuit ei să modifice „folclorul” ţigănesc numai să piardă din rostire „s”-ul de la „romanes” să ramână un melodios „romane” prin ţigăneala lor lălăită. Să mai bată un cui pentru viitorul în care o să spună (în vreme ce românii cad în plasa textelor cu „Noi nu suntem urmaşii Romei!”) că ei se trag de drept de acolo, că de aia poartă numele de „(r)rom”. „Rrom”-ul de la care, în ultimii ani, au sters cel de al doilea „r” de care se mândreau. Că doar nu credeam a fi vorbit serios Mădălin al lor când a zis că, în 20 de ani, România se va scrie cu doi de „r”?! Nu! Se va scrie tot cu unul; dar geaba dacă noi nu vom mai fi aici majoritari, ci pierduţi într-o claie ţigănească de minorităţi… majoritare.

Aşadar, şi-au pus ţiganii gând de stabor la guvernare! Dar l-au scos din ecuaţia vicepremierilor „fără număr” taman pe vecinul de etnie. Pe cel al UDMR-ului, formaţiune de sprijin care le-a asigurat atâtea bileţele de dovedire a discriminării prin oficiul condus de „attila” lor. Sau poate că l-au considerat de drept reprezentat (şi nu s-ar îndoi prea mult!) chiar de către premier?! Care e de al lor, nu după vorbă, ci după faptă. De al „lor”, de al UDMR-ului, desigur!

Oricum, într-un fel, bulibaşa a nimerit-o! Păi’, nu-i guvernul ăsta o întreagă ţiganie?! Se bălăcăresc ca la uşa cortului, fură, mint… Iar ciob de oală (r)regală nu a vorbit chiar anapoda, ideea de a avea un vicepremier „rrom” nefiind născocire de acum. Ci de pe la sfârşitul anul trecut când au încercat să bage staborul în guvern prin numirea ca vicepremier a lui Nicolae Păun. Îi găsiseră şi nume de botez, „vicepremier din partea minorităţilor”, dar, în cele din urmă, n-a mai fost loc!

Acum, ţiganii doar au revenit cu… ţigănia lor. Şi jură că, de nu-i ascultă puterea, vor crea un partid care nu va da doar „un număr de parlamentari, un număr de membrii în Guvern”, ci şi un vicepremier. Şi pesemne tare rău s-a umflat terciul în ei de zice a lui Cioabă: „De ce ungurii să aibă atâtea oportunităţi şi noi, care suntem mai mulţi ca ei, nu?”. Şi vor un partid „de dreapta” că nu le (mai) place social-democraţia! Nu le (mai) place „să dea la alţii”; „ne place să luăm” (dixit ciob de Cioabă!). Iar de nu va ieşi de o alianţă cu liberalii, le va trage ochiul la cortul Mişcării Populare! Că, nu s-a înecat încă (politic) ţiganul la malul Dâmboviţei…

Aşa că, dacă de „popă ţigan” nu s-a auzit, de vicepremier „rrom” e încă vreme!

4 răspunsuri la “Vicepremierul ciob de… Cioabă”

 1. Ticu Isari spune:

  Doamne Dumnezeule, ce tara de nebuni este Romania. Voi politicieni securisti nu aveti traba de facut in tara asta, sau nu stiti nici macar „unde va mananca, dar ziceti, scarpina inca”, vorba lui Anton Pan. Acum cred vorba Conului Simirad: „Romania este condusa de catre masoneria tziganeasca”, iar tziganul numai se cearta, se omoara, se bat cu puradeii in cap, dar treba gospodareasca ioc. Vorbesc numai prostii si fac numai talharii. De ce un arab (nota 10) este mai bun ca si orice roman (Raed) pentru ca romanii sunt tzi gani si nu stiu sa fie gospodari. Muhaela Radulescu, casatorita cu un tzi gan (nota 10 pentru juniorul Banica), l;asat de panarama l-a luat alta panarama pe numele ei Marin. Pai daca cele din fata dau exemplu ce sa faca plebea de femei romance, iau de sot tot tzi gani. Si asa Romania se duce de Rampa, valahul. Pai Crin nu are nevasta tuciurie, Basescu amanta tuciurie, Ponta tata tuciuriu, Iliescu nu mai zic, etc. Si ne mai suparam ca francezii si toata lumea ne fac tzi gani, pentru ce sa ne suparam nu sunt si ei oameni, ba chiar conduc Romania. Punctum. Eu sunt moldovean.

  • Alexander leg. a V a Macedonica spune:

   Nu toti tucirii [bruneti] sunt tigani si nu toti tiganii sunt tuciurii ! Am vazut tigani blonzi …si-am vazut brunet care nu erau tigani !

 2. Mucanu Aurel spune:

  Aşa că, dacă de „popă ţigan” nu s-a auzit..
  Sunteti sigur ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*