Tragedia profesorului Zeletin

ŞTEFAN ZELETIN este pseud. lui Ştefan Motaş. S-a născut în satul Burdusaci, judeţul Bacău), a fost istoric, economist, sociolog, filosof de orientare neoliberală, profesor universitar la Iaşi. A studiat geneza, structura, caracterul şi perspectivele economiei româneşti. A susţinut transformarea treptată a capitalismului în socialism, sub conducerea marii burghezii („Burghezimea română, originea şi rolul ei istoric”, „Neoliberalismul şi Şcoală Nouă”). A scris zece cărţi.  Până la 23 august 1944 a fost prigonit cu acuzaţia de a utiliza metoda analizei materialiste (zisă a lui Karl Marx, dar în realitate a lui F. Hegel). După 6 martie 1945 a fost prigonit pentru concluziile studiilor sale în favoarea capitalismului social şi a naţionalismului economic.

Recitând volumul „Neoliberalismul şi Şcoală Nouă”,mi-am  amintit de discursul lui CEAUŞESCU la Congresul al XIV-lea al PCR, când, printer altele, a declrata: „prima condiţie pentru crearea unei ordini sociale drepte este excluderea capitalismului”.

Când în România comunismul original a degenerat şi s-a transformat în naţional comunism, evreii nu şi-au mai găsit locul în societatea românească. A urmat un process masiv de emigrare şi evreii din România s-au împrăştiat în cele patru zări. De acolo au început o campanile furibundă de denigrare a statului şi poporului român. Iar  în timp ce internaţionalismul comunist a fost părăsit în favoarea internaţionalismului naţionalist, evreii au inventat un substituit, o nouă formă de internaţionalism, „mondialismul” sau „globalismul”, care preia de la marxismul original cele două obiective majore: desfiinţarea naţiunilor şi subminarea Bisericii Creştine prin ecumenism, ofensivă sectelor şi apropierea de iudaism, prin acţiuni să transforme creştinismul apostolic în „iudeo creştinism”. Astfel iudaismul mondial îşi imaginează că va stăpâni lumea şi va reuşi să creeze un stat omogen planetar iudaic. Marele filosof SPINOZA BARUCH,  în lucrarea „Tratatul Teologic-Politic” a scris: „oamenii trebuie să se conducă după raţiune, nu după imaginaţie; prin puterea raţiunii, oamenii se pot elibera de sclavia afectelor”.

SPINOZA a contestat vericitatea Bibliei, afirmând că nu ar conține niciun fel de adevăruri teoretice, doar învăţături morale adaptate imaginaţiei celor care nu sunt în stare să se conducă după raţiune. De asemenea, SPINOZA a spus că pământul şi casele (dacă ar fi posibil) ar trebui să fie proprietate publică …., închiriate cu anul la cetăţeni … şi cu această unică condiţie, a scutirii de orice impozit în timp de pace.

Sub gravă inculpatic de erezie, Consiliu Eclesiastic al Sinagogei din Amsterdam, Olanda, la 27 iulie 1656 l-a excomunicat pe SPINOZA, cu toate sumbrele formalităţi ale riturilor ebraice. Apoi l-a ajutat să treacă în lumea umbrelor. SPINIZA a murit în 1677, n-avea atunci decât 45 de ani. (Rog vedeţi cartea “SPINOZA” de Will Durant, Editura Semne, Bucureşti, 2011). Aşa a sfârşit cel mai mare evreu al vremurilor moderne.

Evreii susţin că raţiunea nu influenţează naţiunea: „Noi nu suntem datori raţiunii, omului pentru niciuna dintre marile realizări care sunt semnele acţiunilor şi progresului uman”. Omul este cu adevărat măreţ numai atunci când acţionează din pasiune, este cu adevărat “irezistibil” doar atunci când recurge la imaginaţie. (Rog vedeţi cartea „Mâna Ascunsă a Francmasoneriei” de general – maior CHEREP SPIRIOVICH, Editura SAPIENTIA, 2012, pag. 149).  Omul este condus şi de instincte, instinctele de conservare, de proprietate, de perpetuare a speciei. Spre deosebire, însă de toate animalele, omul poate transforma instinctele în vicii pentru obţinerea doar a plăcerilor trupeşti. Pervertirea instinctelor se face sub influenţa imaginaţiei care duce pe om la desfrânare sexuală, la lăcomie şi patimi de dominaţie şi de proprietate, toate acestea cu consecinţele lor: războaie, răzbunări, crime, nedreptăţi, degradări înjositoare, hoţie, violent, etc. De multe ori imaginaţia, devine bolnavă, şi duce la degenerarea individului.

Ferească DUMNEZEU să învingă iudaismul mondial. Dacă oamenii nu se vor trezi la realitate, omenirea se va îndrepta spre un dezastru mondial, când nu va mai rămâne pe pământ decât urma paşilor lui Iisus. Nu suntem departe. Lumea nu se mulţumeşte a se descreștina dar se şi dezumanizează, se sălbăticeşte. Câtă dreptate avea Richard Wagner când a scris: „Dacă ar dispărea omenirea, nu ar fi nicio pagubă. Dar, să dispară din cauza evreilor, ar fi o neghiobie”. Guvernul evreiesc mondial secret a fost creat la 1 mai 1922 (Rog vedeţi pag. 58 din cartea „Mâna ascunsă a Franc masoneriei”). Este trist, dureros, periculos, dar este adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*