Zece reci și una caldă?

De trei zile sunt somat de un… poștaș să merg de urgență la Oficiul Poștal  Central să pun mîna pe-o ditamai  surpriză. Azi am fost, în sfîrșit,  și pentru a mia oară mi s-a făcut rușine că sunt… român lovit de Statul Român drept în sentimentul  național.Ceea ce înseamnă că Guvernul  de la București  e consecvent față de propria-mi persoană, cel puțin. Fiindcă partidele se succed  la Putere, dar favoriții Cotrocenilor sunt aceleași persoane, cu același CV și cu reputația ireproșabilă pe care-o cunoașteți. Iată scrisoarea, cu antetul  MAE-ului  Român, evident.

“Stimată Doamnă/Stimate Domn (Nu știam că sunt și Doamnă, pardon!),

Urmare a finalizării procedurii de evaluare și selectare a programelor, proiectelor sau acțiunilor destinate sprijinirii românilor de  pretutindeni  și organizațiilor reprezentative ale acestora, vă aducem la cunoștință faptul că cererea dumneavoastră de finanțare, referitoare la proiectul Dicționarul scriitorilor români  contemporani de pretutindeni, ediția I, a fost respinsă. (Bucurie enormă, n-ai ce zice! Citiți cu răbdare mai departe!)

Cunoaștem și apreciem efortul (Oare? Cine o fi naivul de v-a spus?) pe care îl depuneți  pentru  promovarea și păstrarea identității românești peste hotare și suntem siguri că inițiativele dumneavoastră se bucură de  un real succes în rîndul românilor de pretutindeni (Cum să se bucure de un real succes, dragă MAE, dacă ele sunt nimicite din fașă de chiar Dvs? Mafie pentru vecie?).

Vă mulțumim (Asta cum? Cu o mînă mă ucideți și cu alta mă mîngîiați?) pentru activitatea desfășurată în beneficiul  românilor de pretutindeni  și  vă asigurăm, încă o dată, de întreaga noastră considerație.

Cu deosebit respect, Alina Hagima, Director general  MAE” (Ortografia a fost păstrată intactă).

Citesc, recitesc  și zic:  Dapoi cu așa respect  deosebit  acordat de Guvernul  Patriei-mamă  ce-mi este dat să mai  fac? Să-l  atîrn  în pridvorul inimii mele, pe post de icoană sau să fac din el un avion de hîrtie, pe care să-l reexpediez spre bulevardul Primăverii  nr.22, sector 1 București, unde își are reședință  Iubirea  românilor de pretutindeni,  de care beneficiez de la 1989 și pînă în prezent?

În timp ce kgb-iștii  activi dintotdeauna ai Basarabiei  își înalță zgîrie-nori din marea finanță  a Guvernului  Român, și din milioanele partidelor aflate la guvernare  pe Bîc, și din publicitatea acordată, în mod preferențial, de elitele de partid, care se succed, precum la București, dar favoriții lor rămîn aceiași neabdicați din aceleași  structuri, doar redenumite altfel,  pentru proști… și naivi…

Alde mine.

Cu  netrecătoare prețuire pentru Guvernul Român,

Același  tv

Lasă un răspuns