O nouă suspendare a lui Băsescu. Din nou?!

Se pare că după o iarnă agitată și o vară nebună, ni se pregătește și o toamnă ieșită din minți! Cum spunea cineva, parcă ne-am luat abonament la circ! Am tot auzit dar n-am luat în serios, pînă ieri, un scenariu conform căruia USL ar pregăti o nouă suspendare a lui Traian Băsescu. Se spune că actuala putere are de gînd ca pentru alegerile din 9 decembrie Parlamentul să decidă organizarea unui referendum cu întrebarea „Sunteți de acord cu demiterea lui Traian Băsescu?”. Evident, se mizează pe un scor zdrobitor împotriva marinarului, iar după alegeri să mergă Antonescu la Cotroceni și să numească un premier. Adică, pe Victor Ponta. Asta pentru că se tem, pe bună dreptate, că Traian Băsescu nu-l va mai numi încă o dată pe Ponta.

De ce abia acum m-am uitat cu mai multă aplecare la un astfel de scenariu? Pentru că mi-a atras atenția figura lui Ponta cînd a ieșit de la CSAT. În mod normal, dacă n-ar avea în cap ideea unui nou episod cu suspendarea ar sta liniștit și ar încerca să demonstreze că el și ceilalți sunt guvernanți serioși, ca să-și convingă electoratul să-i voteze, nu?

Ei, dar nu e așa! Scopul lui Ponta este să demonstreze că nu se poate lucra cu Traian Băsescu! Că el a încercat, dar nu se poate! E nevoit să părăsescă și cea mai importantă ședință din stat, singura, dealtfel, unde se întîlnesc cei doi, pentru că acolo unde este TB este și scandal! Firește, consultanții lui Ponta probabil că l-au sfătuit să-i facă figura asta președintelui, de fiecare dată, ca, pînă la alegeri, colorata să fie gata! Lumea să zică: Ajunge!, ne-am săturat! Să plece, că nu mai putem!

P.S.:

Desigur, la acest scenariu adăugați faptul că Blaga a vrut să redevină șeful Senatului, iar noi n-am înțeles mișcarea: în cazul unei noi suspendări ajungea el și nu Antonescu interimar. A făcut contestație la CCR în 14 septembrie cînd toată lumea uitase de tărășenie și el ar fi putut să uite dacă nu avea un motiv serios. Apoi, decredibilizarea lui MRU în stilul murdar și derizoriu care prinde la popor. Ce mai aveau cu el? Au făcut-o pentru că alegerile bat la ușă. Toate alegerile.

Lasă un răspuns