Nuţi de la Pleşcoi şi România lu’ Băsescu

Elena Udrea este unul dintre puţinii politicieni români care ştiu să-şi vândă imaginea. Călare sau pe jos, în bikini ori pe cărări de munte, lângă Băsescu la Cotroceni sau pe uliţele prăfuite ale unui cătun uitat de lume. Face la fel de bine politică în pantaloni mulaţi pe fese, pe tocuri de 15 centimetri, cu decolteul generos ori din studiourile pictorialelor.
Misoginii ar spune despre ea că este „lucrată“ din fotoshop, mai ales sânii, care în realitate ar fi cam „lăsaţi“, că fără tehnicile noi de redare a imaginii, nu s-ar deosebi de o femeie sănătoasă, de la noi, de pe la ţară. Alţii merg mai departe, dându-şi cu părerea că, fără Traian Băsescu, nevasta lui Cocoş n-ar valora în politica dâmboviţeană nici cât o ceapă degerată.
Dacă e să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului, Elena Udrea este mai mult decât o pată de culoare în politica postdecembristă. Ea nu a apărut peste noapte, născută din spuma mărilor şi nici nu a fost scoasă din jobenul minune al lui Iosefini, ci a fost plămădită în laboratoarele de la Cotroceni, din intrigi şi scandaluri provocate de ea, chiar în interiorul echipei aleasă să-l consilieze pe Băsescu. Nu au deranjat-o nici bârfele puse pe seama apropierii de preşedinte, şi nici remarcile răutăcioase ale colegilor de partid. Şi-a văzut de drumul ei, unul fulminant, şi a avut grijă ca imaginea ei să pătrundă în toate casele românilor. Mai nou, apare în imagini lascive care ar putea sta la loc de cinste în raniţele militarilor români aflaţi în misiuni de luptă în afara graniţelor ţării. Pe rând, Nuţi din Pleşcoi le întruchipează pe Cleopatra, Eva Peron, Jackie Kennedy, Margaret Thatcher şi Madonna. Nu întâmplător a ales astfel de personaje puternice ce au făcut carieră în istorie. Şi când spun acest lucru, mă gândesc la faptul că îşi pregăteşte terenul pentru alegerile prezidenţiale din 2014. Cu răbdare, tenacitate şi încredere în izbânda ei. Îşi cunoaşte interesul, motiv pentru care e în stare de orice. Nu ar fi de mirare ca, într-o zi, să o vedem pe coperta unei reviste pentru adulţi.
Ceea ce pentru unii ar însemna o stare de normalitate, pentru cei mai mulţi ar fi dovada că obscenitatea din politica românească e departe de a-şi fi arătat adevărata faţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*