O inedită antologie românească: Volumul postărilor pe Facebook!

Conceput iniţial ca un spaţiu de socializare şi de mediere interculturalã de către profesoara şi poeta Mariana Bendou, prin aderarea unor pasionaţi de literatură, muzica şi artă, amatori sau consacraţi, din România şi din diaspora românească, Clubul virtual „Expresia ideii” a deschis nebănuite oportunităţi pentru realizarea unor proiecte de grup având utilitate imediată sau de perspectivă (http://www.facebook.com/home.php?sk=group_195628220449442&ap=1).

Denumirea clubului a fost sugerată de solista de muzică populară Lia Lungu iar logoul clubului a fost creat de artististul plastic Liliana Nastas Brătescu.

Volumul „Expresia ideii – fruntea cerului asudă”, Editura karta.ro, Oneşti, 2011, este primul volum antologic de poezie cuprinzând o selecţie reprezentativă a autorilor şi creaţiilor literare postate în acest club virtual (din România, Serbia, S.U.A, Ungaria, R. Moldova, Elveţia, Spania, Australia, etc.) într-o perioadă relativ scurtă de timp (câteva luni) şi are meritul de a fi SINGURA ANTOLOGIE POETICĂ REALIZATĂ PÂNĂ ACUM PE FACEBOOK !

Tronează peste acest volum bunul simț al penei și al gândului împlinit spre menirea fiecăruia. Toți autorii, cu frunțile mai încrețite sau mai descrețite de fiorul trupului ca reflecție a sufletului, au așternut stih de viață și de moarte sub imboldul soarelui care degajă energii vitale pentru seva poeziei.Această antologie reprezintă și o premieră prin faptul că este un demers care a străbătut fizicul, ea fiind creația unui club virtual pe care situl Facebook l-a găzduit. Acest demers conturează o antologie unică prin forma de interacțiune a celor care trăiesc poetic în paginile cărții“ , scrie în postfaţa volumului profesorul drd .Marian Dragomir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*