Batjocura, bucuria celor fără de minte

Componenta civilizațională religioasă din Europa s-a ridicat cândva pe etica creștină. Această etică, în urma diferitor procese politice, economice  și sociale,  a fost supusă marginalizării și neglijării, îndeosebi în Apus… Statul apusean demult s-a dezlegat de spiritualitatea creștină, deși ar fi fost corectă păstrarea unor principii biblice de valoare. Acum i-ar fi prins bine, la invazia dirijată a migranților cu apucături barbare…

Lăsănd deoparte vechea chestiune a ateismului-teismului și a gradului determinării comportamentului de angajarea religioasă, să vedem aprecierile Bibliei, în sens pur psihologic, a batjocoritorilor, batjocurei și a fanilor ei. Sfânta Scriptură  creștină dezaprobă, condamnă batjocura și pe batjocoritori. Anume. Bajocoritorii au deficit intelectual-cognitiv și moral: „Batjocoritorul caută înțelepciunea și nu o găsește” (Pildele lui Solomon, 13, 6).

Cum de procedat, când auzi un batjocoritor? Biblia sfătuiește să nu stai la o masă cu el sau să aplici metode mai dure: „Izgonește pe batjocoritor și cearta se va sfârși” (Pilde, 22, 10),  „Lovește pe batjocoritor și prostul se va face înțelept” (Pilde, 19, 25). Ce fel de prost este vizat? Cred că e vorba de ambii proști: de batjocoritor și de  admiratorul batjocurii. Mai mult, totuși, sunt vizați ascultătorii – iubitorii atitudinilor înjositoare. Se știe, fanii bășcălieii nu au suficientă minte, desi se cred foarte deștepți.

Dacă legile statului  nu curmă batjocura socială, crește numărul proștilor iubitori de nebunia batjocurii. „Nebunia (batjocurii n.n.) este o bucurie pentru cei fără de minte”(Pilde, 15, 21). Batjocoritorii trebuie să știe: „Pedepsele sunt pregătite pentru batjocoritori”(Pilde, 19,29), „dacă ești batjocoritor, tu singur vei suferi”(Pilde, 9, 12).

Necesitatea pedepsirii batjocoritorului, deci, e consemnată de Biblie. Falsa înțelegere modernă  a noțiunii de libertate permite batjocura. De ce? Din anumite interese clasiale. Cândva, împărăteasa Rusiei, Ecaterina II spunea că un popor beat e mai ușor de condus, iar acum, în practică putem intui încă un principiu cinic: poporul, care se bucură de nebunia călcării în picioare a valorilor naționale  este mai ușor de dus de căpăstru.

Găsim în toată lumea un segment de filistini care, bucurându-se batjocoritor de caricaturile publicate, își însușesc ca adevăruri  absolute situațiile prezentate caricatural, denaturat, adesea invers realității. Caricatura politică  este armă de manipulare a fanilor batjocurii. Avem mărturia caricaturistului politic iudeo-sovietic, Bor.Efimov  despre comenzile primite „de sus” – pe cine din politicienii de peste hotare și în ce mod să fie caricaturizat. Caricaturile politice ale lui Boruh Efimov erau postate în ziare de mare tiraj. Caricaturiștii talentați trăiesc îndestulat. Uneori, sunt împușcați de către cei jigniți. Dar aceasta se întâmplă rar de tot.

În prezent, pentru filistinii „cei fără de minte” suficientă sunt editate reviste numai cu caricaturi. Batjocoritorii  angajați  nu numai că nu găsesc înțelepciunea, dar și pe alții îi împiedică s-o găsească! Deosebim și separăm, firește, nebunia lipsei celor șapte ani de acasă și a insuficienței intelectuale de procedeul pedagogic-publicistic care ironizează, pe bună dreptate, metehnele  nesimțiților golani – fie din rândurile filistinilor, fie din pătura superpusă și a slujnicilor ei scribi.

Apropo, domnilor publiciști-pedagogi cu vocația de corectare a viciilor castei dominante și a prostituatelor penițelor vândute! Abia terminați demascarea unei ploșnițe parlamentare, a unui sugaci la țâța financiară a lui Soros, a unui  tâlharocrat – că apar imediat alte scârne antiromânești! De cât timp  aveți nevoie, dragi domni asenizatori, pentru a observa roadele optimiste ale eforturilor igienizatoare ale dvs.? Se pare – un timp la nesfârșit…

Suntem în necesitatea întoarcerii cojocului pe dos. Toți batjocoritorii drepturilor Națiunii necesită alte tratamente – din arsenalul Chirurgiei sociale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*