Asasinii economici şi asasinii politici!

Toţi miniştrii din Guvernul Ponta II au depus jurământul prevăzut la articolul 82 din Constituţia României, pe care ar trebui să-l respecte. Pentru încălcarea acestui jurământ nu sunt prevăzute sancţiuni. Ca urmare, Guvernul Ponta II şi-a însuşit proiectul de lege iniţiat de compania privată internaţională RMGC privind Roşia Montană şi l-a trimis la Parlament.

Sfidând zecile de mii de manifestanţi din ţară şi străinătate care se pronunţă împotriva proiectului RMGC, ignorând declaraţiile Preşedintelui României şi ale multor politicieni, precum şi poziţiile ferme ale Academiei Române, Sinodului Bisericii Ortodoxe Române şi ale tuturor bisericilor din România, ale celor peste 70 de O.N.G-uri care acţionează pentru protecţia mediului şi împotriva folosirii a 200 milioane kg de cianură pentru jefuirea rapidă a uriaşului zăcământ din Munţii Apuseni, Parlamentul (după multe bâlbâieli) a aprobat înfiinţarea Comisiei speciale privind proiectul care vizează exploatarea de la Roşia Montană. Pentru această Comisie a fost stabilit cel mai scurt program din istoria Parlamentului, din ultimii 24 de ani. Marţi, 24 septembrie a.c., Comisia specială se deplasează la Roşia Montană pentru a vedea localitatea şi cei patru munţi care, conform proiectului RMGC, urmează să dispară prin dinamitare cu 150.000.000 kg dinamită şi după producerea a 3.000-3.200 de cutremure devastatoare. După documentarea de la Roşia Montană, Comisia parlamentară trebuie să decidă mai întâi dacă propune sau nu Parlamentului dinamitarea comunei, producerea a cel puţin 3.000 de cutremure devastatoare în urma detonării a 50-60 tone de dinamită la fiecare explozie, precum şi folosirea a 200.000.000 kg cianuri conform proiectului RMGC pentru producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa, în urma căruia Poporul Român va avea de plătit despăgubiri de multe zeci de miliarde euro sau dolari.

Asasinii economici şi asasinii politici străini şi autohtoni le cer parlamentarilor din Comisia specială pentru proiectul RMGC să fie de acord cu dinamitarea şi pulverizarea bisericilor şi cimitirelor din Roşia Montană, a numeroaselor monumente istorice, a clădirilor instituţiilor publice şi a proprietăţilor private ale cetăţenilor. Nici pe timpul lui Hitler şi Horthy, dar nici în perioada regimului comunist în România nu a existat un asemenea plan diavolesc, unic în Europa, vizând dinamitarea bisericilor, a multor sate din comuna Roşia Montană şi a monumentelor istorice unice în lume. Membrii Comisiei speciale pentru proiectul RMGC au şansa să constate că acesta:

1. Încalcă multe articole din Costituţia României.

2. Conţine derogări de la mai multe legi în favoarea unei firme private, cu acţionariat în continuă mişcare. Această firmă a obţinut licenţa de exploatare  nu prin licitaţie (cum prevede legea), ci prin transfer. Unii jurişti susţin că licenţa obţinută de Minvest Deva şi-a încetat valabilitatea odată cu închiderea exploatării de la Roşia Montană, în anul 2006. Alţi jurişti, au constatat şi declarat public că datorită nerespectării legislaţiei în ceea ce priveşte constituirea şi majorarea capitalului social, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, s-a stabilit încetarea activităţii RMGC în anul 2009.

3. Sfidează prevederile din Legea nr.422 din 18 iulie 2001 privind protejarea monumentelor istorice şi Legea nr.182 din 25 octombrie 2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

4. Urmăreşte să jefuiască Poporul Român de uriaşul zăcământ de metale rare, aur şi argint de la Roşia Montană (evaluat la peste 100 miliarde euro) şi producerea celui mai mare dezastru ecologic din Europa.

În oricare ţară democratică din Europa, în cazul unui proiect cu prevederi apropiate de cel al RMGC, Parchetul şi-ar fi făcut datoria şi infractorii nu ar fi fost jigniţi cu titlul de investitori, ci ar fi fost trimişi după gratii. Un astfel de proiect nu ar fi ajuns să fie discutat şi aprobat de către Guvern şi nici la Parlament.

Partidul România Mare se pronunţă:

– Pentru reluarea mineritului în România, inclusiv la Roşia Montană (unde a fost oprit pentru prima dată în anul 2006), de către firme cu capital majoritar românesc şi în Interesul Poporului Român.

– Împotriva dinamitării comunei Roşia Montană cu 150 milioane kg dinamită şi a folosirii a 200 milioane kg cianură. De peste 7.000 de ani s-a exploatat aur şi argint la Roşia Montană fără cianuri. Pe raza comunei Roşia Montană nu există niciun iaz de decantare cu cianuri, aşa cum susţin avocaţii politici ai RMGC.

– Pentru respectarea Recomandării Parlamentului European, din 5 mai 2010, privind interzicerea cianurii în minerit în Europa.

– Pentru înscrierea rapidă a Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO.

– Pentru retragerea proiectului de lege al RMGC din Parlamentul României. Astfel se respectă solicitarea miilor de protestatari care susţin corect că: „Nu compania face legea în România !”

– Pentru respectarea voinţei Poporului Român exprimată prin manifestaţii paşnice, cu tot mai mulţi participanţi, contra proiectului RMGC.

– Pentru organizarea unui referendum naţional pe tema proiectului RMGC.

Zăcământul de la Roşia Montană şi celelalte bogăţii naturale, inclusiv diamantele, pe care le-a dat Dumnezeu Poporului Român, avem obligaţia să le valorificăm în Interes Naţional, cu ocrotirea mediului înconjurător şi să le lăsăm moştenire generaţiilor viitoare, în Grădina Maicii Domnului. Dumnezeu să le dea gândul cel bun membrilor Comisiei speciale parlamentare şi să decidă împotriva proiectului RMGC. Uniţi salvăm Roşia Montană !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*