Nonconformiștii: teorii ale conspirației și idei nonconformiste…

Cei care am trăit în blocul Socialist, sigur am rămas „nonconformiști”… Nimeni nu a crezut în politica de „stat” sau în guvern, respectam legile pentru că altfel eram pedepsiți. Să vă spun o întâmplare, sunt la a doua încercare de a scrie acest articol. Când articolul era terminat și voiam să-l trimit ziarului, a dispărut din computer. Orice coincidență te pune pe gânduri, să fie chiar așa? Totuși mai încerc…! De fapt am vrut să scriu despre cartea domnului David Icke, „Percepțiile unui nonconformist”. David Icke fost jucător de fotbal, apoi jurnalist și scriitor. El este autor și un jurnalist cunoscut pentru teoriile sale conspiraționiste și pentru cărțile sale controversate. În cartea sa, intitulată „Percepțiile unui nonconformist”, el abordează diverse subiecte, inclusiv conceptul de „Deep State”. David Icke a fost asociat cu teoriile conspiraționiste și cu interpretări ale evenimentelor mondiale într-un mod considerat de mulți drept controversat și extrem. Dar poate nu este așa? „Percepțiile unui nonconformist” este o carte care m-a făcut să gândesc de două ori despre cum este clădită această lume astăzi. Publicată în 2003, lucrarea explorează diverse teorii ale conspirației și idei nonconformiste, punând la îndoială orice versiune oficială a evenimentelor istorice și politice. Cartea abordează subiecte precum controlul global, societățile secrete, stăpânirea mentală, extratereștrii și multe altele.

David Icke argumentează că lumea este controlată de elite puternice și oculte care urmăresc propriile interese și manipulează opinia publică pentru a-și menține dominația. Autorul susține, de asemenea, că oamenii sunt mai mult decât ceea ce cred ei și că avem un potențial incredibil ca ființe umane, dar acesta este limitat de controlul și manipularea la care suntem supuși. El încurajează cititorii să-și deschidă mintea și să își pună întrebări critice față de informațiile primite din sursele tradiționale. Pe de o parte, „Percepțiile unui nonconformist” provoacă cititorii să reflecte asupra lumii în care trăiesc și să își pună la îndoială convingerile preconcepute. Pe de altă parte, ideile prezentate pot fi percepute ca fiind extrem de controversate sau chiar conspiraționiste de către unii critici. În concluzie, cartea lui David Icke, „Percepțiile unui nonconformist”, poate fi considerată o lectură interesantă pentru cei interesați de teorii alternative, dar trebuie citită cu un spirit critic și deschidere către diverse perspective pentru a putea evalua cu obiectivitate argumentele prezentate. De fapt dânsul începe cartea cu afirmația lui Rene Descartes: „Cogito, ergo sum”… Care se traduce din limba latină, printr-o invitație la gândire: „Cuget, deci exist…”.

„La prima vedere, acest fapt este adevărat. Gândirea reflectă percepția, iar percepția conduce atât la structurarea comportamentului, cât și la conturarea identității de sine. În acest sens, noi suntem până la urmă ceea ce gândim. Dar cine anume gândește de fapt și este, oare, gândirea singura modalitate de a percepe realitatea? În mod evident după cum vom vedea, percepțiile noastre nu provin întotdeauna din universul nostru lăuntric, ba chiar, în ceea ce privește omenirea în ansamblu, acest fapt se petrece rareori, de cele mai multe ori percepțiile fiind însușite din surse exterioare; iar gândirea fiind pe departe singura modalitate de percepție”. Capitolul 4 poartă numele de „Covid”: Catastrofa calculată. Începe acest capitol cu un Motto a lui DaShanne Stokes: Faptele sunt amenințătoare pentru cei care investesc în fraudă. Apoi ne spune: „Am știut încă de la începutul așa-zisei pandemii că este vorba de o operațiune a Ocultei Mondiale. Prezenta un potențial nelimitat de a promova rapid agenda Ocultei și de a exploata frica tot mai mare pentru a cere ca fiecare bărbat, femeie și copil de pe planetă să fie vaccinat, de fapt tratat cu metode care nu au mai fost folosite niciodată pe oameni și care inoculează substanțe artificiale, sintetice auto-replicante în celulele umane. Amintiți-vă de planul de a modifica trupul uman, trecându-l dintr-o stare biologică într-o stare hibridă biologic- sintetică.” Doar împăratul internetului are altă părere despre acest lucru: „Am prezis ultima Pandemie care s-a adeverit… Am lucrat cu mass-media pentru a da vești bune despre vaccinurile mele… dar nu mă așteptam la Teoria Conspirației” – Bill Gates.

Se pare că de la IT la dat în bobi nu este o cale atât de lungă, prezicători la toate colțurile lumii. La pagina 304, David Icke pune o întrebare: „Distrugerea copiilor-unde sunt părinții.” Și eu îmi pun această întrebare, iar răspunsul ar trebui să vină de la cei care ar trebui să fie între-bare. „Observați ce s-a întâmplat cu oamenii înrobiți și izolați prin carantinări: numărul sinuciderilor a crescut și al automutilărilor a crescut vertiginos în întreaga lume, în special în rândul tinerilor, cărora li se refuză libertatea de a se întâlni cu prietenii lor”. Umberto Eco spune în cartea „Pendulul lui Foucault”: „Nu, mai degrabă o istorie, înregistrată pe întinderea unui deșert, a urmelor lăsate de nesfârșite caravane rătăcitoare. O poveste despre lente și milenare migrații, poate că așa se mișcă atlanții continentului”. Iar eu mă întreb, încotro se mișcă „atlanții” acestui univers? Unic-vers… sperăm că nu dispare poezia omenirii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*