Fără patrioți, fără… „Patriot”…

Constantin Cantacuzino și Horia Agarici sunt doi aviatori legendari, pe care România i-a avut în timpul celui de-al doilea Război Mondial. De la Horia Agarici, pe lângă numeroasele fapte de vitejie și eroism, ne-au rămas și câteva vorbe de aur, care ar trebui păstrate în istoriografia demnității românești. Întrebat fiind, de ce se mai înălța cu avionul lui de vânătoare la cer, în condițiile în care inamicul american și cel german erau net superiori, acționând cu predilecție în bombardarea Bucureștiului și a văii Prahovei, acesta a dat un răspuns plin de demnitate romanească – „De aia mă ridicam cu avionul la cer și luptam, ca să nu creadă inamicul străin, că România este un fel de sat fără căini”! Azi, din păcate, România a ajuns un veritabil sat fără câini! Și aici mă refer – fără câini de pază, deoarece corcituri întâlnim la tot pasul. Mai ales în politică! Atât pe plan intern, cât și cel al relațiilor internaționale. Referitor la relațiile noastre internaționale cu China, Rusia sau SUA, acestea au fost total diferite când în fruntea țării s-au aflat români. Conducători care au avut sentimente românești și sentimentul răspunderii cu privire la România. De patrioți! Și mă refer mai ales la diplomația noastră în perioada „cârmaciului” Nicolae. Când am fost și noi „cineva” pe scena politică internațională.

Astăzi, la polul opus, îl avem pe președintele Iohannis, care nu are nici un fel de sentimente pentru România și de aceea, pentru mine, el nu este decât un trădător. El nu a înțeles că nu trebuie să aibă nici un fel de obligații fata de sași, de occidentali sau de americani, el trebuie să aibă obligații doar față de România. În nici unul din cele două mandate de președinte, el nu și-a îndeplinit obligațiile așa cum se cuvine. Faptul că zilele trecute a călătorit pentru a nu știu câta oară în SUA, acum ca să-și ridice „premiul de consolare”, este o altă insultă la adresa poporului român. Pentru că acest „premiu”, nu face decât să onoreze un om care a servit SUA, în detrimentul României, fără nici o urmă de demnitate sau de conștiință românească! De fapt, prin acest servilism, Iohannis a vândut și trădat România! Exact ca în filmul Părintelui Mega – „21 de rubini”, unde se arată clar cât sunt de umili și de gârbovi conducătorii noștri politici, în fata occidentalilor și a americanilor… Grotesc! Se pare însă că SUA – partenerul nostru strategic, va conta și pe viitor, pe același tipar de lideri politici, la București. Adică nepastori și mincinoși! Astfel fiind sfidate și cele mai mici dorințe de demnitate ale poporului român. Dar, bineînțeles, celor de la Washington, nu le pasă ce simt și doresc românii, pentru că ei stiu că la noi se vor găsi mereu cozi de topor, precum un alde Iohannis sau Băsescu….

Cu această ocazie, dacă tot s-au întâlnit, la Casa Alba, senilul Joe cu Goe al nostru, acesta din urmă a mai comis una „groasă” rău. Iohannis a plusat stăpânului hegemon, arătându-și umila dispoziție, cedarea cu titlu gratuit Ucrainei, a sistemelor sofisticate de apărare antiaeriană „Patriot”. Sisteme pe care le-am cumpărat cu bani grei, toți acești bani fiind din buzunarul cetățeanului român. În condițiile în care Iohannis nu produce bani, dimpotrivă el consumă bani. Și să mă ierte Dumnezeu, dar are frate niște nevoi de-a dreptul nesimțite! Dar mai mult mă surprinde poziția SUA, care ar fi trebuit să se opună unei astfel de oferte. Asta în condițiile în care cei de la NATO, ne înnebunesc cu „power play-ul” lor, cum că Rusia este în „bloc-start” să atace țările de la frontiera estică a NATO. Țări care conform acestor previziuni sau viziuni „mafaldice”, sunt, așadar, expuse și trebuiesc fără îndoială să fie pregătite pentru „descălecatul lui Putin Vodă” pe meleaguri europene… Un fel de noua Apocalipsă. În aceste condiții, cu Apocalipsa rusă care bate la ușă, la pachet cu inflația și mega criza economico-financiară, ar fi firesc ca NATO să-și întărească membrii, nicidecum să-i slăbească. Să-i înarmeze, nu să-i dezarmeze. Așa ar fi logic. Și atunci, normal, ar fi să întărească, în primul rând, statele din prima linie de la frontieră NATO, care sunt cele mai expuse. Printre care ne aflăm și noi. Desigur, și Ucraina este importantă, un fel de „very ( Gery ) important Person”, dar cine mai gândește sau crede azi că Ucraina mai poate câștiga în războiul cu Rusia – este un utopic! Iar utopiile se plătesc scump în istorie!

Până una alta, România este dezarmată. Avem de-a face cu o acțiune de dezarmare a noastră, simultană cu creșterea prezenței armatelor străine pe teritoriul României. Așadar, noi dăm Ucrainei armamentul nostru, cumpărat cu banii noștri – o Ucraină despre prietenia căreia, putem să ne îndoim, dacă știm puțină istorie. Iar, pe de altă parte, ne punem destinul apărării noastre în mâinile „aliațiilor” noștri, care vin și ne ocupă cu armatele lor. Pe care tot din banii noștri le întreținem! Asta în timp ce Rusia, se uită la noi cu ochi tot mai puțin amicali, deoarece România se implică aiurea într-un război împotriva ei. În condițiile în care vecinii noștri – Ungaria, Serbia, Bulgaria se împotrivesc acestui război! Chiar și Turcia, un vecin puțin mai îndepărtat și a doua putere NATO din Europa – se opune acestui război!

În aceste condiții, nu putem decât să sperăm că România, va putea ocupa un alt loc și va adopta o altă poziție cu privire la politica globală a relațiilor internaționale, de îndată ce întreaga conducere a României vă fi preluată de politicieni fideli și loiali intereselor naționale românești! Sper din tot sufletul că România nu va rămâne etern pe mâna trădătorilor și vom redeveni, cu ajutorul patrioților români, o țară suverană. Că ne vom recâștiga independența! Și ca să termin cu speculațiile unora, cu mintea-n punga de un leu, noi nu avem a alege între China, Rusia, SUA sau UE. Așa cum nici Ungaria nu alege între variantele enumerate anterior. Noi nu avem de ales între ele. Opțiunea este între a ne apăra interesele sau a ne abandona interesele! Mai ales că, momentan, încă avem nevoie de „vize politice” și turistice, atât pentru Washington, cât și pentru Beijing sau Moscova. Iar Schengen-ul european este doar parțial și total nesemnificativ pentru economia noastră. Nouă ca patrioți, ca suveraniști, ne place la București, la Cluj, la Iași, la Brașov, la Constanta. Aici am vrea să trăim. Dar să trăim bine și în demnitate! În tradițiile și Credința noastră ortodox creștină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*