Regretabila întoarcere…

Când cineva dintr-o țară comunistă ajunge într-o țară capitalistă, este posibil să observe unele diferențe semnificative în modul de viață și în societate. Impactul perceput este imens, inclusiv experiența și viziunea personală a individului. Dar orice schimbare care apare în lumea capitalistă o gândește și prin prisma neîncrederii. Acel… de ce, apare. Viața l-a învățat să nu aibă încredere în legi și dogme, dar cât a trăit în țara lui le-a respectat. Într-o țară capitalistă, oamenii au tendința de a avea mai multă libertate personală și posibilitatea de a-și alege cariera, locul de muncă și stilul de viață într-o măsură mai mare decât în țările comuniste, în care adesea există restricții stricte impuse de stat. În general, în țările capitaliste există mai multe oportunități economice, mai multe locuri de muncă disponibile și mai mult acces la bunuri și servicii decât în țările comuniste. Astfel, individul ar putea avea mai multe șanse de a-și îmbunătăți situația economică. O țară capitalistă poate avea o cultură mai diversificată, o mai mare deschidere către noi idei și perspective, ceea ce poate fi atât o sursă de inspirație, cât și de provocare pentru un om care provine dintr-o societate comunistă. În ceea ce privește sistemul politic, în general, divergențele între țările capitaliste și cele comuniste sunt considerabile. Un om venit dintr-o țară comunistă ar putea fi surprins de modul în care funcționează democrația și guvernarea într-o țară capitalistă.

În esență, impactul perceput de un individ dintr-o țară comunistă care ajunge într-o țară capitalistă poate varia în funcție de experiențele personale ale individului, atitudinea față de schimbare și adaptabilitate. Este important să fie deschis la această experiență și să fie dispus să învețe și să se adapteze la noile condiții și provocări. Dar când vezi că ai plecat de la acele condiții, apoi vezi că în lumea în care ai ajuns totul începe să devină ca în lumea de unde ai plecat, ești primul care observi.

Scriitoarea Xi Von Fleet a scris de curând o carte, ea poartă numele: „Mao-s America: A survivor-s Warning” publicată de Hachette Book Group. Prezentarea cărții este făcută în cel mai profesionist stil. „Xi Van Fleet s-a născut în China, a trăit Revoluția Culturală și a fost trimisă să lucreze la țară la vârsta de 16 ani. După moartea lui Mao, a putut să meargă la facultate pentru a studia limba engleză și locuiește în Statele Unite de atunci, din 1986. În 2021, ea a ținut un discurs al consiliului școlar în comitatul Loudoun, Virginia, împotriva teoriei rasei critice, care a devenit viral și a aprins atenția presei naționale. Acum își dedică timpul și energia cu normă întreagă pentru a avertiza cu privire la paralelele dintre Revoluția Culturală a lui Mao din China și ceea ce se întâmplă astăzi în America. De când a făcut public mesajul ei, Xi Van Fleet a apărut pe Fox News, Newsmax și emisiuni radio și podcasturi din toată țara”.

Un alt ziar scrie: „Un supraviețuitor inspirat al Revoluției Culturale a lui Mao din China arată că istoria se repetă în mod ciudat pe măsură ce Revoluția Woke se răspândește în America. Xi Van Fleet a trăit ororile revoluției culturale chineze ca școală. Forțată să plece la țară împreună cu alți tineri chinezi pentru reeducare după liceu, ea a scăpat mai târziu de comunism și și-a găsit libertatea și o nouă viață în America. Dar peste 30 de ani, mai târziu, Xi vede în mod tulburător semne ale aceluiași marxism cultural care i-a devastat țara natală, China, amenințând că va distruge America pe care o numește acum: acasă. Acesta este avertismentul ei îngrozitor pentru Statele Unite. Xi spune în mod convingător povestea schimbării culturale conduse de Mao în timpul copilăriei și a celei care se desfășoară în America de astăzi prin stânga progresistă. Cu povești personale captivante și cercetări istorice ample, Xi dezvăluie asemănările uimitoare ale acestor două revoluții”.

Mă gândeam și la ce spunea domnul John F. Kennedy Jr, și poate dânsul are sorți de izbândă în lupta domniei sale: „CIA construia baze de spionaj în Ucraina de-a lungul graniței cu Rusia începând cu 2014. Mă întreb cum am răspunde dacă Rusia sau China ar construi baze de spionaj la granița dintre SUA și Mexic. Cu toată strângerea lor de informații și cu operatorii noi pregătiți, nu au putut opri conflictul dintre Ucraina și Rusia. De fapt, se pare, că CIA a înrăutățit lucrurile”. Da, istoria se repetă, iar noi am rămas repetenți la această repetiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*