Câte „coincidențe” nu sunt, de fapt, pe lumea asta…

Grecia a devenit prima țară majoritar ortodoxă care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex și adopțiile pentru cuplurile de același sex… Deși membrii partidului de centru-dreapta „Noua Democrație” al primului-ministru Kyriakos Mitsotakis s-au abținut sau au votat împotriva proiectului de lege, proiectul a câștigat suficient sprijin din partea opoziției de stânga într-o rară demonstrație de unitate între partide (cu „Pasok”, partidul social-democraților, în frunte), în ciuda unei dezbateri tensionate. Societatea greacă este divizată în privința acestei probleme. Biserica Ortodoxă s-a opus cu fermitate căsătoriei între persoane de același sex, în timp ce mulți din comunitatea LGBT consideră că proiectul de lege nu merge suficient de departe. „Bineînțeles că voi vota împotrivă. Căsătoria cuplurilor de același sex nu este un drept al omului”, a spus și fostul premier Antonis Samaras, parlamentar al formațiunii „Noua Democrație”, înainte de votul din Parlament”, iar Elliniki Lysi („Soluția Greacă”), unul dintre cele trei partide de extremă dreapta reprezentate în parlament, a numit proiectul de lege „anticreștin” și a spus că dăunează intereselor naționale. În 2015, Grecia a permis parteneriatul civil între cuplurile de același sex, iar în 2017 a acordat recunoaștere legală identității de gen. În urmă cu doi ani, a interzis terapia de conversie pentru minori.

Așa a sunat dară „știrea anuluii”… Acum puneți asta în oglindă cu declarațiile lui Vasile Bănescu, care doar acum câteva zile spunea „A fost propusă legea pentru legiferarea cuplurilor de același sex și Biserica s-a opus?!”, lăsând fără echivoc să se înțeleagă că în viziunea domniei sale, BOR nu va fi împotrivă. Pentru că refuz sa cred că BOR ar sta cu mâinile în sân într-o asemenea situație și oricât s-ar umflă domnia sa în pene, Bănescu ≠ BOR! Așadar PASOK, partidul social-democrat grec, echivalentul PSD-ului de la noi, a votat împotriva unui principiu ortodox astăzi. Și la ei, liderii PASOK sunt „mari ortodocși”. Pe 4 ianuarie, șeful socialiști-democraților greci, Nikolaos Androulakis, a fost întâmpinat cu mare căldură de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului. S-au întâlnit ei la început de ianuarie și după o lună, „ortodoxul” partid de stânga grecesc a încălcat unul dintre principiile Ortodoxe de bază. Cum Patriarhul Ieronim al II-lea, Arhiepiscop al Atenei și Întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Greciei a fost în mod deschis ÎMPOTRIVA legalizării unui păcat, șeful social-democraților a dat fuguța la Fanar, să se pupe cu Bartolomeu și să îi ceară „binecuvântare”…

Ce coincidență cu Fanarul ăsta, câte au venit de acolo în istorie… Apropos, parcă Ciolacu a dat și el o fugă la Vatican mai ieri, unde s-a pupat cu Papa Francisc și și-au făcut reciproc cadouri. Papa Francisc, ăla care s-a apucat de binecuvântări catolice pentru cuplurile de același sex biologic. Ciolacu, șeful socialișt-democraților din România nu trage o fugă pana în Fanar și el? Ca din SUA a luat binecuvântare de la cel mai puternic lider spiritual – pe pe WallStreet, Ronald S. Lauder, preşedintele Consiliului Evreiesc Mondial. A, și anul trecut, fix înainte de Crăciun, pe 21 Decembrie, și Eugen Simion, șeful de la AUR i-a făcut o vizită papei-rogvaiv.

Mai fraților, câte coincidențe sunt pe lumea asta! Voi le vedeți sau numai eu le bag de seamă?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*