Aceeaşi preacurvie şi corupţie ca în politică…

Nici măcar pensiile speciale din buzunarul lor nu i-au împiedicat să facă dosare false, să trimită după gratii nevinovaţi, să vîndă sentinţe, să condamne cu suspendare, să achite sau să prelungească procesele pînă la prescripţia dosarele a sute de infractori, delapidatori, mituitori. Ei nu merită nimic în plus, decît pensia bazată pe contributivitate. Pentru că aceştia primesc pe lîngă pensia dată de „Legea 263/2010” şi o pensie de serviciu, favorizată de „Legea 303/2022”, privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dacă vor munci mai mult şi se vor pensiona ca fiecare român la vîrsta limită de pensionare vor avea timp să ducă la bun sfîrşit procesele infractorilor tărăgănate extrem de mult, dar şi pensia pe contributivitate le va creşte. Turma de magistraţi trebuie pusă la punct, pensiile lor speciale tăiate, iar banii necuveniţi primiţi pe nedrept, înapoiaţi. Aceştia încasează pensii „radioactive”, de o obscenitate morală fără seamăn, în timp ce toate celelalte clase sociale se zbat în sărăcie. Toţi ar trebui să fim egali în faţa legii. Nu spune nimeni că nu sînt şi magistraţi care îşi fac datoria pe principii de moralitate! Guvernul Ciolacu se împiedică şi el în propriile izmene şi nu vrea să calculeze pensiile magistraţilor pe baza contributivităţii, în conformitate cu punctele de pensie acumulate, nu la 80 la sutădin media ultimilor cîţiva ani. Noua formulă de calcul a pensiilor magistraţilor, cu lacunele evidente, reprezintă un abuz, fiind neconstituţională. Celorlalţi pensionari din România nu li se aplică aceste reguli, mărirea de drept a pensiilor acestora este amînată de la an la an, li se dă nişte mărunţiş periodic, iar inechităţile în cazul lor sînt strigătoare la cer.

Guvernul Ciolacu a găsit iute soluţii pentru magistraţi, în situaţia unui deficit bugetar enorm, astfel că pensiile lor vor continua să rămînă speciale şi discriminatorii. De ce cred eu că nu se va întîmpla nimic cu pensiile speciale? Lesne de înţeles. România e ţara procurorilor „mînca-ţi-aş gura”! E suficient să ne amintim de procurorul torţionar Lazăr Augustin, de Koveşi şi Portocală. Iohannis a apărat cu străşnicie fundul lui Koveşi, pentru că fundul generos al acesteia acoperea dosarele retrocedărilor din Sibiu, ale caselor lui Iohannis şi ale soţiei sale. Chiar credeţi că procurorii nu au cunoştinţă despre protocoalele cu S.R.I. şi Gestapoul N.K.V.D.-ist din D.N.A.?

A cercetat vreodată D.N.A. averile procurorilor şi judecătorilor? Comportamentul unor procurori vine ca urmare a statutului de superpotentaţi, conferit în perioada băsistă, preluat, revizuit şi adăugit în perioada guvernelor iohanniste. Magistraţii sînt singurii „meseriaşi” de top care nu răspund în urma sentinţelor date pe baza legilor incorecte. Grav este că, pînă acum, aleşii neamului n-au fost capabili să pună în mişcare o lege a răspunderii magistraţilor. O justiţie independentă şi dreaptă nu e posibilă dacă nu există şi responsabilitatea corectei prestaţii a legiuitorului! Orice magistrat care face o justiţie fără morală, corectitudine şi responsabilitate, oricît de devreme s-ar pensiona, ia cu el şi închisoarea dinlăuntrul lui şi închisorile nedrept parafate. În justiţia română avem aceeaşi preacurvie şi corupţie ca în politică, cu mici diferenţe de abuz, dictatură sau îndemînare. În fine, poporul are mai mult mai multă demnitate decît pot avea unii magistraţi şi toate portocalele stricate din Justiţia română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*