Trăi-v-ar Putin! Trebuie să naționalizăm Petrom și BCR…

Ce era previzibil s-a întâmplat: Austria a votat contra aderării României la spațiul Schengen, iar noi ne gândeam la Olanda. Viena a invocat ca pretext numărul mare de imigranți, deși s-a dovedit că asiaticii au venit prin Bulgaria și prin Serbia, nu au trecut prin țara noastră. Așa-i și la geografie…

Unii susțin că valsul de la Viena este provocat de alegerile din ianuarie 2023 și că partidul premierului Karl Nehammer nu dă strălucit în sondaje. Alții cred cu înverșunare că Putin și-a băgat coada, mai ales că premierul Neciocanu s-a dus glonț la Kremlin după ce a început invazia Rusiei în Ucraina. Pe de altă parte, România mai are tain de dat și Austria are aceleași reflexe imperial ca Rusia. După ce a luat BCR, a luat și Petrom, cu frații ruși, să creadă fraierii de la București aă au venit investitorii strategici din Occident, mai avem de dat Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Hidroelectrica și, de ce nu? Sarea noastră imemorială. Nu e prea mult pentru o țară cât trei landuri și-un cătun, însă o țară a tenebrelor în salonul de virgine din Uniunea Europeană.

În 2006, Mihai Răzvan Ungureanu afirma într-un interviu petru publicația„Die Presse” că Austria a devenit cel mai important investitor în România, motiv pentru care România trebuie considerată ca un nou land federal (austriac), a cărui aderare ar constitui „o şansă de amplificare a bunăstării austriecilor”. „Hub”-ul gazelor și al agenturilor străine, Austria este împânzită de spioni ruși, țară de fugă inclusiv pentru securiști români. Iar ei au lucrat totdeauna pentru patrie și, dacă Adrian Năstase a dat Austriei Petromul, știe el pentru cât, nu a făcut-o nici el singur, binecuvântat fie numele său. Avea destule „tink-tenkuri” pe-acolo, toate cu subordonare Mossad și cu șorț. Moishe Arye Friedman, rabinul şef iudeo-ortodox al Austriei, spune că Austria este „sluga intereselor sioniste“, iar noi trebuie să credem în asemenea surse oneste. Au vrut austriecii s-o cotească la alegeri? Ați văzut ce furtună s-a abătut asupra Vienei după ce a fost ales naționalistul Jörg Haider. Viena devenise proscrisa Europei, chiar dacă fusese un vot democratic. Toți jurnaliștii lumii, inclusiv românii, rumegau aceleași inepții propagandistice, dar „deviația” a fost rezolvată magistral de Mossad care l-a introdus lângă Haider pe Peter Sichrovski, un ofițer evreu. Și Jörg Haider a fost ucis, apoi s-a lăsat iar valsul peste Viena.

Pe 16 noiembrie 2022, Karl Nehammer afirma că „susține cu tărie” intrarea României în Spațiul Schengen, iar pe 18 noiembrie a declarant că se opune categoric. Să-i fi provocat băieții lui Putin această revelație? Eu nu elimin nicio variantă de pe Valurile Dunării…

Sigur că oficialii noștri s-au strofocat rău, Bogdan Aurescu a chemat-o la MAE pe ambasadoarea Austriei. „Ministerul Afacerilor Externe respinge ferm ca total inadmisibilă poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen astăzi, 8 decembrie 2022, în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Austria s-a singularizat și autoizolat în cadrul Uniunii Europene.MAE consideră că acest rezultat este complet injust și lipsit de orice motivare obiectivă, mai ales în condițiile în care România a acționat cu deschidere și transparență în relația cu toți partenerii europeni, inclusiv Austria, iar gradul de pregătire a țării noastre în aplicarea prevederilor acquis-ului Schengen a fost confirmat, în repetate rânduri, de experții UE și ai statelor membre, cel mai recent cu prilejul celor două misiuni de evaluare care au avut loc în lunile octombrie și noiembrie 2022.

Poziția Austriei este cu atât mai inadmisibilă cu cât această poziție de neacceptare a României a fost exprimată pentru prima dată pe 18 noiembrie 2022, în condițiile în care cu numai două zile înainte, pe 16 noiembrie 2022, Austria exprima sprijin deplin pentru aderarea României în mod formal și oficial la reuniunea de la București a Forumului Salzburg, prin Declarația Comună a miniștrilor de interne adoptată cu acel prilej, inclusiv de Austria, text care menționează ,,sprijinul, prezentat în acest format, pentru o decizie pozitivă legată de aderarea României, Bulgariei și Croației în decembrie 2022.

Invocarea de către partea austriacă a problemei creșterii fluxului migraționist, ca justificare a opoziției față de aderarea României la Schengen, este inacceptabilă, incorectă și injustă, având în vedere că toate datele furnizate oficial de Agenția Frontex a UE indică cu claritate faptul că România nu este pe ruta migratorie a Balcanilor de Vest, nu se confruntă cu o presiune migraționistă și nu este o sursă de mișcări secundare migraționiste. Dimpotrivă, România contribuie activ la gestionarea riscului de migraţie ilegală, iar modul exemplar în care a gestionat fluxul de refugiați ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă o dovadă în plus în acest sens, apreciată de toți partenerii europeni și euroatlantici.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe, ambasadoarea Republicii Austria la București a fost convocată în această seară la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României expusă mai sus și protestul MAE față de atitudinea nejustificată și inamicală a Austriei, care va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale. Ambasadoarei Austriei i s-a transmis că votul negativ al Vienei surprinde cu atât mai mult în contextul existenței unor relații diplomatice îndelungate, cu o tradiție de peste 100 de ani, între țările noastre, precum și al cooperării bilaterale substanțiale în special în domeniul economic – Austria fiind unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai României și al doilea investitor străin pe piața românească.”

Rareș Bogdan sau Bogdan Rareș (nu știu care este numele de familie real…) a fost la întâlnirea cu Nehammer, care i-a adus aminte că „Austria a fost imperiu”. Adică vine un păduchiso de pe Dâmbovița ca să?… Mă?!

„Să fim realiști. Avem mai mult de 75.000 de migranți neînregistrați nicăieri. Granițele UE nu funcționează, dacă noi avem 75.000 de migranți neînregistrați. Nu e o discuție politică, de partid, ci una de securitate internă”, a precizat cancelarul Austriei. „A fost destul de șocat de primirea grupuului PPE, care e în general destul de prietenos. A fost încolțit. A avut un șoc când i-am zis să aibă grijă cu sentimentul care se poate crea într-o țară profund proeuropeană și să nu creeze euroscepticism acolo unde nu există. A zis că și el știe istorie și că se bucură că știu istorie și că Austria a fost imperiu, ceea ce m-a șocat. Într-o discuție normală nu amintești de o chestiune de acum 120 de ani. I-am spus că nu e cazul să ne întoarcem și că e bine să privim lucrurile care ne apropie”, a spus Rareș Bogdan.

Sigur, dacă imperialii vin spre noi cu zâmbete și cu florete, putem și noi să ieșim cu ghioaga: să naționalizăm Petrom din motive de criză energetică, mai ales că este controlat de Putin, să luăm înapoi BCR și tot ce le-am dat pe daiboj imperialilor. Numai așa putem răspunde la asemenea mitocănie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*