Italia dă jos femeile din pod!

Giorgia Meloni este prima femeie din istoria Italiei, care va conduce guvernul de la Roma. O femeie de-a noastră, din popor. Giorgia Meloni s-a născut la Roma, la 15 ianuarie 1977. Tatăl ei era din Sardinia, iar mama ei din Sicilia; tatăl ei, un consilier fiscal, și-a părăsit familia când fata avea unsprezece ani, mutându-se în Insulele Canare. Giorgia a crescut în districtul Garbatella. În 1992, la vârsta de 15 ani, ea s-a alăturat Frontului Tineretului, aripa de tineret a Mișcării Sociale Italiene (MSI), un partid politic neofascist. În acest timp, ea a fondat coordonarea mișcării studențești „Gli Antenati” (Strămoșii), care a luat parte la protestul împotriva reformei învățământului public, promovat de ministrul Rosa Russo Iervolino.

Giorgia Meloni are o fiică, Ginevra, pe care a cam făcut-o cu partenerul Andrea Giambruno, un jurnalist care lucrează pentru canalul TV Mediaset al lui Silvio Berlusconi. Ea a spus că este creștină și și-a folosit identitatea religioasă parțial pentru a ajuta la construirea mărcii sale nationaliste. Într-un discurs din 2019 la un miting de la Roma, ea a spus: „Sunt Giorgia. Sunt o femeie, sunt o mamă, sunt italiancă, sunt creștină.” În septembrie 2022, ea a continuat să îmbrățișeze vechiul slogan fascist italian „Dumnezeu, patria și familia”. Ea a spus că îi displace să fie legată de trecutul fascist al Italiei.

Are o cultură aproximativă, ca majoritatea ziariștilor, dar e bună rău de premier. Care economie? Care management? Giorgia Meloni este o fană declarată a fanteziei, în special al lui J. R. R. Tolkien cu „Stăpânul Inelelor”, pe care ea l-a numit „text sacru”. În calitate de activistă de tineret în cadrul Mișcării Sociale Italiene, a participat la „Hobbit Camp” și a cântat împreună cu trupa folk extremistă Compagnia dell’Anello (numită după Fellowship of the Ring). Mai târziu, ea și-a numit conferința politică Atreju, după eroul romanului „Povestea fără sfârșit”. Extrema dreapta italiană s-a asociat în mod tradițional cu fantezia, pe care o consideră că împărtășește „viziunea sa despre spiritualitate împotriva materialismului”.

Cum spuneam, s-a alăturat Frontului Tineretului, aripa de tineret a partidului politic neofascist Mișcarea Socială Italiană (MSI) în 1992. Ea a devenit ulterior liderul național al Acțiunii Studenților, mișcarea studențească a Alianței Naționale (AN). A fost consilier al provinciei Roma din 1998 până în 2002, după care a devenit președinta Acțiunii Tineretului, aripa de tineret a AN. În 2008, a fost numită ministru al Tineretului în Cabinetul Berlusconi IV, rol pe care l-a deținut până în 2011. În 2012, a co-fondat Frații Italiei (FdI) și a devenit președinta acesteia în 2014. A participat la 2014 la Alegerile eoroparlamentare din Italia și la alegerile municipale de la Roma din 2016 în calitate de candidat la primar; ea nu a fost aleasă la niciuna din alegeri. După alegerile generale italiene din 2018, ea a condus FdI în opoziție pe parcursul întregii legislaturi a 18-a, lăsând FdI să-și crească popularitatea în sondajele de opinie, în special în timpul Cabinetului Draghi, în care FdI a fost singurul partid de opoziție. FdI a ocupat primul loc la alegerile generale italiene din 2022.

Din februarie 2021, Giorgia Meloni este membră a Institutului Aspen, un think tank internațional cu sediul la Washington, D.C., care include mulți finanțatori, oameni de afaceri și politicieni. La 19 februarie 2021, Giovanni Gozzini, profesor la Universitatea din Siena, a insultat-o pe Meloni, spunându-i vorbe vulgare la un post de radio; atât președintele Sergio Mattarella, cât și premierul Mario Draghi au sunat-o pe Giorgia Meloni și l-au stigmatizat pe Gozzini, care a fost suspendat de consiliul universității sale. În octombrie 2021, Giorgia Meloni a semnat Carta de la Madrid, un document din 2020, care descrie grupurile de stânga drept dușmani ai Ibero-Americii, implicați într-un „proiect criminal”, care se află „sub umbrela regimului cubanez”. A fost redactat de Vox, un partid naționalist spaniol. Ea a participat și la congresul partidului Vox. În februarie 2022, Meloni a vorbit la Conferința anuală de acțiune politică conservatoare din Florida. Ea le-a spus activiștilor și oficialilor conservatori americani prezenți că trebuie să-și apere opiniile împotriva progresiștilor.

Consierată populistă de dreapta și naționalistă italiană, ea a fost calificată cu eticheta extremă dreapta. Ea se opune avortului, eutanasiei și parteneriatelor, căsătoriilor și educației parentale a cuplurilor de același sex, afirmând în schimb că familiile tradiționale sunt conduse exclusiv de perechi bărbat-femeie. Se opune primirii migranților non-europeni și multiculturalismului, ea a fost acuzată de xenofobie și islamofobie. Susținătoare a NATO, ea are opinii eurosceptice cu privire la Uniunea Europeană și a fost în favoarea unor relații mai bune cu Rusia înainte de invazia rusă a Ucrainei din 2022, pe care a condamnat-o, angajându-se că va continua să trimită arme în Ucraina. Ea și-a exprimat opinii controversate, cum ar fi lăudarea dictatorului italian Benito Mussolini în 1996 și a lui Giorgio Almirante în 2020, un colaborator nazist și co-fondator al MSI.

Giorgia Meloni a speculat și prostiile gânditorilor de la Bruxelles, care iau măsuri contra intereselor naționale de pe continent. În primul rând, ei nu au avut o strategie unională în domeniul energiei și toate țările s-au trezit dependente de Rusia, chiar dacă unii lideri naționali au avertizat asupra acestui pericol. Înaintea alegerilor, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a făcut o gafă mai mare ca ea: italienii să aibă grijă să nu voteze „extrema dreaptă”, altfel vor pierde subvențiile UE. Și atunci, italienii au votat în valuri cu „Fratelli d Italia”. Așa că Ursula, dacă a făcut șapte copii, jos pălăria!, a rămas repetentă la politică.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a sărit în apărarea Giorgiei. „Ursula von der Leyen a spus că Bruxelles-ul are instrumente pentru a disciplina Italia dacă acolo va fi investit un guvern care nu este convenabil pentru Bruxelles. Dorim o astfel de Europă? Este aceasta o democrație, este acesta statul de drept? Ca eurocrații de la Bruxelles să dicteze cum ar trebui să fie un guvern? Cine poate alege guvernele?”, a întrebat Morawiecki. După Victoria naționaliștilor din Suedia, Morawiecki jubilează. „Ar trebui să aleagă guvernele națiunile europene sau Bruxelles-ul cu Berlinul? Acesta nu este stat de drept, acesta este un dictat. Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Sunt mulțumit de noul guvern din Italia, care vine în sprijinul statelor naționale, sunt mulțumit și de noul guvern din Suedia și de faptul că Europa devine o Europă a valorilor reale”, a spus Morawiecki.

Ceva e putred în Danemarca, adică la Bruxelles, nu numai în Italia. La fel de penibil s-au comportat instituțiile europene și când a început Campania pentru Brexit. Și a fost o rușine pentru UE. Cum să reacționeze oameni ca mine când văd că coșcogeamite coaliția PSD-PNL nu poate opri măcar contractul pentru vaccinuri anti-Covid? În plină criză energetică, nătărăii din conducerea țării au închis capacități energetice importante. Nu cumva acești oameni vor vota cu George Simion? Vor vota cu el, fie și măcar că acest tânăr i-a dat o bleandă peste ceafă lui Virgilică Popescu, cel care călărește sistemul energetic al țării. Vor vota cu el fiindcă orice român ar vrea să-i tragă o smetie unuia ca Virgilică. Așa că vă rog să nu vă minunați când veți vedea ce șoșoi va ieși din urnele de voturi. Sigur, au sărit unii de un stânjen: uite, domne, Giorgia Meloni este politician de dreapta, nu Giorgio Simion! Dar ce are Giorgia și nu are Giorgio? Mă rog, are, dar și Giorgio al nostru se gândește să dea bine pe lângă Nethanyahu sau măcar pe lângă Pompeo… Geaba, Giorgio! Vadim i-a făcut monument lui Yitzhak Rabin, și tot degeaba. A murit cu eticheta de extremist. De ce?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*