APEL: ReUnirea cu România – unica noastră salvare!

Fac acest apel cu toată responsabilitatea, în ideea că trăim timpuri istorice, fie că ne place sau nu asta. Pe lângă situația de criză în care ne găsim, conjunctura internațională ne va acorda o șansă unică pentru unirea cu Republica Moldova, într-un timp foarte scurt la scara istoriei, respectiv în doi, maxim cinci ani. În acest răstimp, în această fereastră de timp, vom avea din nou o șansă pentru acest deziderat, cum am avut-o în 1991, dar ratată de liderii noștri în primul rând din cauza orgoliului, lașității și rânzei moldovenești a demnitarilor din R. Moldova, în frunte cu președintele M. Snegur. De data asta va trebui să fim pregătiți, și va trebui să o facem de pe acum.

Pe ce mă bazez? Pe contextul istoric, de fiecare dată când am reușit să ne unim cu alți români și sș construim Țara -România. A fost în momentul în care imperiul Rus a fost slăbit puternic de evenimentele internaționale, iar acum vom avea o nouă șansă.

Să ne reamintim, Basarabia a fost smulsă în 1812, dar, după Războiul Crimeii, pierdut de Rusia, am recuperat doar o bucățică, Bugeacul, fiindcă atunci nu contam pe plan internațional, totuși am primit ceva înapoi. În 1918, când Rusia era la pământ, am recuperat Basarabia, în 1941 am făcut-o din nou, cu arma în mână, Rusia/URSS fiind învinsă la acea dată. În 1991, când URSS s-a rupt în bucăți, am ratat acea șansă și am scăpat momentul, lăsându-i pe ruși să creeze Transnistria care ne-a ținut despărțiți în continuare.

Acum vine un nou moment astral, mult mai favorabil, și vorba lui Iorga, blestem pe noi dacă îl ratăm și pe ăsta. Rusia va fi slabă, la pământ, și în următorii doi, maxim cinci ani vom avea fereastra de oportunitate pentru unire, acceptarea candidaturii R.M. la U.E. este doar un pas, un prim pas, dar noi va trebui să ne urmăm interesele cu strictețe și încăpățânare, fiindcă în cazul în care ratăm și acest moment, vor trece decenii până la următorul moment favorabil, la fel cum au trecut mai bine de trei decenii de la 1991. Momentul trebuie pregătit constant, zi de zi, dar pentru asta avem nevoie de lideri cu viziune, iar daca nu îi avem, vom avea nevoie de presiunea publică care să îi facă să aibă viziunea necesară înfăptuirii acestui ideal. Trebuie să pregătim momentul de pe acum, să avem cu toții acest scop și ideal, de la conducătorii politici la oamenii de rând.

Repet, Rusia va deveni tot mai slabă în viitorul apropiat, și atunci este momentul, dacă îl ratăm, Rusia va putea reveni, cum a făcut-o de multe ori în istorie. În curând va fi acum ori niciodată, fiindcă în cazul în care ratăm ca și în 1991, nu știu când se vor mai alinia astrele așa de bine pentru noi.

Trebuie sa muncim mult pentru a înfăptui ReUnirea cu Țara, în speță munca de clarificare, lamurirea beneficiului unirii cu Țara cu mulțimea din R. Moldova (cu mos Vasilie, Ion,George matușa Maria, Sofia, Elena), să fie și ei adepții ReUnirii, să înțeleagă că unica salvare și o viață, un viitor mai bun este Unirea cu România.

Nu sunt Nostradamus, dar am spus că Ucraina nu va rămâne în granițele sale în următorii cinci ani, ceea ce se vede azi de la distanță, cu ochul liber. Am zis și punctum!

Cu RESPECT și speranța că voi fi AUZIT și susținut de toți patrioții neamului, de toată lumea de bună credință din R. Moldova și România!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*