În război?…

Vreau să cred că România nu va fi lovită de bombe! Evenimentele din ultimele zile obligă, însă, la reflecții! România se pregătește să intre în situația de criză? Armata intră în alertă? Ce să înțelegem când surse încă neconfirmate din cadrul NATO anunță că „avioanele militare din cadrul Alianței primesc aprobarea să intre în Ucraina”? NATO intră în război? Cine are nevoie de bombe? Kiev-ul este înconjurat de trupele rusești! Oameni nevinovați, femei, copii, cad victimele unui război crud, cu mize politice știute și neștiute! Cine căștigă? Petrolul a ajuns la 126 de dolari pe baril, de la 85 de dolari pe baril în urmă cu o lună! Realitatea? Preturile explodează la toate produsele, în timp ce puterea de cumpărare a românilor devine tot mai mică!

Cu cât vom cumpăra o pâine?! Preturile cresc, dar salariile si pensiile cand vor mai creste? Oficialii se întrec în declarații! Ministeriabili declară că „avem securitate asigurată așa cum nu am avut niciodată!”… Ministrul energiei, deși spune că avem suficiente resurse de gaze, nu știe cât vă creste prețul la pompă! Neputinta unui sistem controlat de corporatiile straine? Ignoranță? Indiferență? Mă întreb: încotro România? Războiul informațional nu lipsește! Tehnicile de manipulare îndeparteaza atenția românilor de la problemele reale!

Să fie întâmplător că virusul Covid 19 a dispărut? Starea de alerta încetează! De ce tocmai acum?! Viitor? După doi ani în care am auzit numai de contracte pentru măști și izolete, plătite cu bani grei, dar dovedite apoi neconforme cu standardele europene, ce înseamnă un război pentru România? Industria de apărare?! „Industria militară din România, care, potrivit Open Sources, până în 1989 era destul de competitivă la nivelul statelor din Pactul de la Varșovia, a dispărut complet, în vreme ce fondurile pentru achiziții au fost mereu modeste”, achizițiile fiind prioritare cu privire la produsele second hand din depozitele Alianței!

Măsuri pentru pace? Să fie cozile formate de români, la eliberarea de pașapoarte, un răspuns pentru o Românie normală? Cine mai rămâne în Țară? Iarna se întoarce, în timp ce gazul devine o problemă, atât prin explozia prețurilor, dar și prin relația cu furnizorii, fie ei și ruși! Cine gândește la viitor?

„Vulnerabilitățile vin din multe alte direcții, într-o țară în care în fruntea celor mai importante instituții ajung mereu persoane care pot fi compromise”. Cine are nevoie de marionete în condițiile unui iminent război în lume?
Decidenti? Comandanti? Generali? Sângele rece nu trebuie să lipsească, alături de curajul asumării unor decizii și fapte! Care sunt, însă, măsurile urgente pentru apărarea României? Pregătirea populației civile, pentru un eventual atac cu rachete, lipsește! Din păcate informațiile vitale pentru un posibil atac nuclear nu sunt mediatizate pentru o mai bună cunoaștere! (…) Dacă pregătirea populației civile pentru un eventual atac aproape că lipsește, câți dintre români știu cum să folosească o armă?! În România, serviciul militar nu mai este obligatoriu din anul 2007. Înainte de 1989, România avea o armată cu circa 400.000 de militari, activi și rezerviști, în timp ce azi armata României numără circa 70.000 de militari activi și circa 50.000 de rezerviști!

Câți dintre rezerviștii apți pentru rechemarea în armată mai sunt în țară? Cine apară Romania? Pacea este numai pentru cei bogați? Ce să înțelegem când ministrul apărării declară că „avem securitate atât cât ne pernitem să plătim?”… Măsuri pe termen mediu și lung? În mod sigur, România va plăti un preț scump pentru acest război! Crearea Grupului de Luptă NATO în România asigură pacea? Recent, președintele României anunța, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) „înființarea unui hub umanitar în România care vă permite colectarea și distribuirea donațiilor către Ucraina și ucraineni”, operațional la Suceava. Ce se întâmplă însă dacă rușii văd acest hub o amenințare pentru interesele lor? Suceava ajunge țintă?

Rusia nu joacă singură la masa puterii! Să nu uităm de prietenii nevăzuți! Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, potrivit Reuters (Dobrea/protv.ro), declara că „orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict”, precizând că „ştim cu siguranţă că avioane ucrainene au zburat spre România!”…

Să fie adevărat că guvernul României pregătește să introducă starea de criză în România? Astfel, potrivit „Open Sources”, structuri ale MApN vor putea trece în subordinea forţelor armate străine staţionate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO”. Rusia nu poate fi neglijată cu privire la riscul nuclear! Alianțele Rusiei obligă la Analiza de Intelligence! Iran, Siria, Corea de Nord, Venezuela și nu în ultimul rând China întăresc capacitatea de luptă a Rusiei, cu atât mai mult cu cât ministrul de externe chinez aprecia că „relația cu Rusia are forța unei stânci!”…

Cine merge la război?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*