Triumful mediocrității și al slugărniciei!

Dacă până în decembrie 1989 era preamărită societatea socialista multilateral dezvoltată, ridicată pe culmi de glorie și civilizație, ei bine, la mai bine de un sfert de secol distanță de la acele vremuri, societatea, și implicit lumea românească, are încă destule carențe și probleme de rezolvat. Și nu mă refer aici neapărat la probleme de ordin strict economic, deși economia României este precum o ecuație matematică avâmd foarte multe necunoscute. Asta în cazul în care mai putem pretinde că mai avem o economie națională… Singura economie reala și concreta este azi dată de economiile pe care le fac lunar majoritatea cetățenilor, prin strângerea tot mai mult a „curelei” din cauza scăderii vizibile a nivelului de trai. Ni se tot repetă de 32 de ani că avem o economie în tranziție în schimbare. Adevărul este că singura schimbare a fost falimentarea economiei de dinainte de 1989, predată nouă la cheie de vechiul regim, cu o industrie și agricultură funcționale la înalți parametri, care promova și susținea un comerț extern generator de valută forte și implicit de ample investiții pe plan intern.

Din păcate țoață reforma economică și programele economice gândite și implementate de mai toate guvernările așa-zis democratice, dar profund antinaționale, nu au făcut decât să ruineze economia noastră națională și să transforme tara noastră într-un mare importator – de la scobitori și până la tehnologie avansată. Economic și financiar suntem total dependenți de factorul extern și implicit controlați și conduși de acesta. „Vom muri și vom fi liberi” se striga în acele zile de sfârșit de Decembrie. De murit într-adevăr s-a murit, pentru că așa a fost prevăzut în scenariu și noua putere avea nevoie de cât mai multe victime pentru a-și legitima preluarea puterii. Dar referitor la libertate e puțin mai complicat… da, ca indivizi ne-am câștigat libertatea mult dorită, care este un dar de la Dumnezeu pe care nu are dreptul să ți-l ia nimeni. Libertatea este sacră! Ca viața. Dar, în schimb, țara a cam pierdut la acest capitol, și anume suveranitatea, economia și producția națională, independența financiară.

Azi, economic, suntem doar o colonie, ca și politic, de altfel. Nimic mai mult! S-a ajuns aici din cauza strategiei pe care s-a mers din guvernare în guvernare: cine fură mai mult și mai bine! Iar aici am avut parte de niște adevărați academicieni de talie mondială, care ar putea să țină cursuri și conferințe la cele mai mari universități din lume pe acest subiect. A existat și există în continuare o colaborare perfectă între politicieni, autorități, guvernanți, mass-media, ambasade, multinaționale, bănci străine, fiecare cu felia sa de tort. Există și profit în țara noastră, dar doar pentru șmecheri. Restul de fraieri sunt buni doar să plătească taxe și impozite, facturi din ce în ce mai mari…Apropo, știți care este paradoxul acum, după 32 de ani de „prosperitate”, daca în trecut din considerente aberante autoritățile întrerupeau periodic consumul de electricitate, gaze sau căldură, ei bine, acum, mulți dintre cetățeni vor trebui ei de bună voie să-și închidă sau să reducă drastic consumul exact la aceleași utilități. Și tot din cauza unor măsuri aberante a autorităților, pe care-i doare exact în „pălărie” de sănătatea și nivelul de trai a celor ce i-au ales.

Protecția socială egală cu zero, un sistem de sănătate falimentar, o educație și un învățământ puse efectiv pe butuci, salarii și pensii de mizerie (cu excepția celor speciale de care nu se atinge nimenea), lipsa unor programe economice și financiare de încurajare și ajutor pentru investitorii autohtoni, lipsa unor politici de creștere efectivă a natalității, alo, Președinția și Guvernul se aude?! – nea Nicu ne-a lăsat la momentul execuției sale 23 de milioane. De atunci ne tot ducem la vale precum cursul valutar! Industria, agricultura și comerțul puse cu grijă pe butuci. Armata e prezentă doar prin filmele lui Sergiu Nicolaescu, în afară de Dumnezeu nu ne mai poate apăra nimeni. Dar cel mai mult s-a pierdut și suferim la capitolul DEMNITATE NAȚIONALĂ! Cu o clasă politică bolnavă moral, slugarnică și vândută total străinătății, mediocră din toate punctele de vedere, fără credință și trăire națională, majoritatea atee de credința noastră creștină, mereu cu capul plecat și gârbovi pe la curțile străine… cu ăștia în frunte niciodată nu o să mai avem măreția, puterea și forța de odinioară și nici o țară respectată pe meleaguri străine. Când te scalzi în mediocritate și slugărnicie nu poți performa și nu poți construi nimic viabil și durabil. Nu poți pune o temelie trainică și implicit nu ești respectat nicăieri în lume. Și, din păcate, virusul acesta contagios s-a transmis și omului de rând. Din păcate, mulți dintre ai noștri suferă de acest sindrom al inferiorității de neam, un fel de cetățeni europeni de rang inferior. Comportamentul și atitudinea aleșilor în acest sens este edificatoare.

Noi nu avem conducători bărbați de stat….Noi avem niște feminizați, complexați de propriile lor neputințe. Niște impotenți politic… mai ales în relațiile externe cu alte state. Ultimii doi conducători care au știut să se impună pe scena internațională, și să nu adopte „poziția caprei”, au sfârșit prin a fi împușcați prin trădare… printr-un fals „23 august” și o falsă revoluție. Probabil că de aceea nu se mai înghesuie nimeni să adopte o politică similară de suveranitate și independență pe scena politică internațională… ca să nu mai fie răsplătiți cu un glonț. Așa că nu ne rămâne altceva decât să sărbătorim acest autentic triumf al mediocrității și slugărniciei între popoare. Sau poate, cine știe, prin mila și imensa Lui bunătate, să-și întoarcă Dumnezeu fața Sa către noi. Neamul nostru a renăscut de atâtea ori în istorie în momente de mare cumpănă. Sau, cum spune și cântecul, tot ce-i românesc nu piere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*