Un scenariu aproape complet

Kremlinul a pus în mare încurcătură arogantele state din Vest. Putin și-a consumat porția de răbdare și a somat SUA și NATO să răspundă unor condiții dure, stipulate într-un tratat cu putere juridică internațională. După două săptămâni de la întâlnirile comandate de ruși, americanii și argații lor din Vestul Europei se dau de ceasul morții să găsească răspunsuri pe măsură, care să îmblânzească forța militară numărul unu a planetei. Analiștii care nu se află în solda globalismului observă că fostele imperii din Vestul Europei sunt doar umbra celor care cuceriseră lumea în secolele trecute. De altfel, Vestul european s-a predat, fără luptă, cu o ușurință inexplicabilă, cohortelor dezordonate de imigranți africani și asiatici.

Într-un eventual conflict al Occidentului cu o țară musulmană, primii care vor ataca statele din Vest vor fi chiar „oaspeții” islamiști, primiți cu pâine și sare de Merkel, de Macron și de stăpânii globalismului, dornici să scoată profit după oricine acceptă statutul de sclav. Va veni o zi în care Vestul va înțelege că orice act impus cu forța, chiar multiculturalismul, va genera consecințe inimaginabile astăzi. Includ printre aceste consecințe chiar prăbușirea civilizației vest-europene. Semnale sunt destule și azi, atacuri la biserica creștină, paradele grețoase ale LGBT, acte teroriste, dar densitatea acestora va fi alta peste 20-30 de ani, când populația unor state, precum Marea Britanie, Olanda, Franța, Belgia, Danemarca, Germania, va fi formată, preponderent din musulmani.

Revenind la condițiile de securitate, cerute sau impuse de Rusia, dificile de acceptat pentru înfumurații din Vest, voi veni cu o completare, cât se poate de verosimilă, a scenariului care poate bloca nu doar SUA și NATO, ci pe toți aceia care au crezut în invincibilitatea acestora. La cum fierb ibricele geopoliticii actuale, ne putem trezi, în orele sau zilele viitoare că și China cere SUA garanții de securitate în oceanele Pacific și Indian. Pentru că China are tot dreptul să pună la zid SUA, în condițiile în care este înconjurată de un roi de baze militare. Chiar dacă o asemenea solicitare a Chinei ar fi interpretată de analiștii globalismului ca o semi-declarație de război, Beijingul este îndreptățit să ceară SUA să-și retragă bazele militare din Pacific.

Mai mult, nimeni nu știe cu exactitate până unde merg înțelegerile și cooperarea militară dintre Rusia și China, și nu-i exclus ca în momentul în care se aprinde focul în Europa, fie în Ucraina, fie în altă zonă, să ne trezim cu Taivanul ocupat de militarii chinezi. SUA și NATO sunt prea slabe pentru a lupta pe două fronturi, la distanțe uriașe. Și, ca tacâmul să fie complet, e posibil ca și alte state, la sugestia Kremlinului, să solicite garanții juridice de securitate SUA și NATO. Amânarea răspunsului SUA la somațiile Kremlinului se datorează, probabil, tocmai acestor scenarii, cât se poate de reale. Dacă SUA înțeleg bine situația în care se află, atunci trebuie să confirme rapid cererile Rusiei, deși chiar această cedare nu poate exclude scenariul chinezesc. Important este ca Vestul să renunțe la aroganță și să-și vadă lungul nasului, cunoscând că toți armăsarii ajung, la un moment dat, niște gloabe, cărora le plângi de milă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*