Să nu-i abandonăm!…

Nu pot să accept și nu voi accepta niciodată ca unul din noi să fie abandonat, uitat de ai lui sau lăsat să moară de disperare, printre străini!…

M-a sunat Camelia Smicală… Îmi este imposibil să vă spun cum era. Un om sfâșiat, care-și așteaptă sfârșitul!, desființat de aparatul represiv al Finlandei, o Mamă rănită, care și-a pierdut orice speranță, căci nu mai așteaptă nimic de la nimeni!…

Este, oare, posibil însă să ne întoarcem cu spatele la această Dramă de nedescris?! Este, oare, posibil să renunțăm să ne mai ajutăm între noi și să o lăsăm să moară?! Care este vina ei?! Care este vina celor doi copii?!

…Am urmărit cum autoritățile române, rând pe rând, au cedat în fața demonstrațiilor de forță ale Finlandei. S-o spunem direct: ai lor sunt prea cinici, dar inteligenți; ai noștri sunt și Incompetenți și Lași!

Preocupat de micile lui griji de familie sau de războaiele cu Psd, Klaus nu a-ndrăznit să deschidă niciodată gura pentru a ajuta vreun român sau această Mamă aflată într-o situație dramatică. Nici prim-ministrul nu s-a topit ajutând oamenii. Într-un comunicat de tot râsul, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, despre care aveam o impresie mai bună!, ne-a demonstrat că rămâne un simplu avocat complexat, dar nu un Ministru al Afacerilor Externe! Este mare diferență! Dumnealui își justifică lipsa de profesionalism și de Umanitate prin niște aberații pe care le debitează, citez din memorie, „Întrucât copiii Smicală au și cetățenie finlandeză și domiciliază în Finlanda, prevalează legea finlandeză.”, adică, nu se poate face nimic!

Nu știu prin câte școli a trecut acest Aurescu, dar, o Ființă Umană – vreau să-i spun – trebuie apărată de toți cei care se simt Oameni!, nici nu mai contează naționalitatea ei și nici nu mai contează în ce țară locuiește! Dacă un Om îți cere ajutorul, tu nu-i întorci spatele! Cu atât mai mult că atât Camelia Smicală cât și copiii săi au cetățenie română și au cerut în mod repetat ajutor României!

Un stat trebuie să lupte pentru cetățenii săi, indiferent unde s-ar afla ei! Cel mai bun exemplu în acest sens este Norvegia – Iată că dau și exemple bune din Norvegia! – unde coaliția de guvernământ s-a destrămat acum ceva zile, pentru că o pachistaneză cu cetățenie norvegiană și cei doi copii ai săi, care plecase de bunăvoie să lupte pentru teroriștii Isis, a fost readusă din infern de către autoritățile norvegiene în țara sa adoptivă!… Puteau să-i întoarcă spatele, să se eschiveze, dle Aurescu, aveau și motive!, dar n-au făcut-o! Dvs., Președintele Țării, Prim-ministrul, ați auzit de Omenie, de Legi Morale, de Bun-simț?!

Dacă statul român închide ochii și capitulează în fața nedreptăților, abandonându-și cetățenii, e grav! Îmi este silă de Ipocrizia și Lașitatea unor astfel de dregători. Vă este cumva teamă că supărați Finlanda?! Credeți că mersul în vârful pașilor și lustruitul clanțelor este strategia potrivită pentru o țară întreagă?!

Și, totuși, ce ne rămâne de făcut dacă autoritățile române nu fac nimic?!

SĂ NU CEDĂM! SĂ ORGANIZĂM MANIFESTAȚII DE PROTEST PESTE TOT ÎN LUME! FIȚI CREATIVI!

Și, încă un lucru… Vin alegerile! Nici nu știți ce forță extraordinară avem ca electorat. Dacă lor nu le pasă de noi – Camelia și copiii săi sunt cetățeni români! – îi vom face să le pese!…

P.S.:

Mihai Smicală, adolescentul român terorizat, hărțuit de aparatul de  opresiune al Finlandei, a fost internat la spitalul de psihiatrie… De ce?! A devenit un Criminal și un Infractor de drept comun pentru că își iubește Mama, Surorile, Familia lui și vrea să fie împreună cu ele! În rest, nimic nu i se impută.

S-au întreprins TOATE măsurile legale pentru salvarea lui și a surorii sale, Maria. Totul a fost în zadar însă!… Ce ne rămâne, oameni buni, de făcut?! Închidem ochii, capitulăm, ne resemnăm sau ieșim în stradă?!

Salvați Sufletele Noastre, ne strigă acești copii!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*