Modelul meu de Președinte…

Intuiesc cine ar trebui să fie tânăra persoană carismatică, rațională, cultivată, absolventă a două facultăți, învățată să muncească de mică, deși situația financiară a părinților i-ar fi permis să aleagă un trai lejer, ca majoritatea tinerilor, are un aspect atrăgător, inspiră admirație dar și respect, este înăltuță, impozantă, are nu doar „look” de lider ci și pregătirea edecvată, este foarte cu picioarele pe pământ, este informată, disciplinată și intuitivă… Deși foarte tânără, poate constitui un adevărat model pentru generația ei și nu numai. Are multiple valențe profesionale – economie, finanțe, drept, comunicare, IT, afaceri prin propriile firme, jurnalism…

Această persoană merită toată atenția, sprijinul și încrederea pentru a deveni, cu timpul, un Președinte de țară cu totul altfel decât ne-a fost dat să suportăm de trei decenii. La alegerile de peste cinci ani, va fi candidatul de excepție la președinția României. Până atunci are vreme să învețe și politică, o disciplină pretențioasă și riscantă, în care aripile se frâng ușor, dar zborul este sublim dacă, cel care cutează, este drept, onest, bun la suflet și ager la minte așa cum este și va evolua modelul pe care îl schițez.

Laudă părinților, dascălilor și îndrumătorilor acestei tinere persoane și generației ei! Va veni vremea să le mulțumim de la microfonul unor evenimente naționale, de la tribuna Parlamentului, Guvernului, Președinției… Această persoană – îmi permit să anticipez, să exprim profetic încrederea în viitorul ei – va marca istoria de peste nici un deceniu a României, azi confuză, rănită, letargică, încolțită de fantasmele malefice, la un pas de prăpastia care îi stă în cale. Această ființă carismatică va deveni simbolul nostru național, va purifica și schimba românitatea, conducând-o cu maturitate și inteligență pe calea revelației unui neam genial, dar lipsit de un conducător desăvârșit.

Această persoană se va contopi faptic și spiritual cu însăși Țara, ne va spăla păcatele cele multe și rele și ne reprezenta la cele mai înalte niveluri în lume, reconferindu-ne mândria și valoarea noastră ancestrală aproape pierdute în timpurile pe care le traversăm anevoios, stigmatizați de rapacitate, de manipulare, de spaimă și eșecuri. Această ființă  ne va salva și înălța, ne va reda încrederea și credința într-un Dumnezeu al nostru, al românilor, unindu-ne și salvându-ne ca oameni și țară, ne va aduce semenii acasă și va transforma acest ”acasă” în acea Grădină a Edenului pe care o prevestesc profeții lumii, redevenind ca neam ceea ce am mai fost: întâietorii și zămislitorii tuturor neamurilor și limbilor europene, pavăza colectivă a genialității, învățăturilor și creației.

Această tânără persoană va fi revelația noastră națională, ne apăra și lumina viitorul ca lider salvator.  Acestei „zeități” – dacă voi avea încă viață și sănătate mentală -, îi voi dedica bună parte din viitoarea mea operă literară pentru care voi fi curând pregătit să încep să o construiesc- ROMÂNIADA, prima și singura EPOPEE autentică a Neamului Românesc din cele mai străvechi vremuri și până dincolo de vremurile de acum. Va fi o operă epică în trei părți, de proporții homerice, în versificație clasică și limpede, după cum m-a înzestrat Dumnezeu, ca narator și poet.

În Cartea a Treia a viitoarei mele epopei voi fi fericit să îi fiu „scrib ” acestei „zeității” despre care fac în premieră referire și despre care voi scrie pentru posteritate atunci când va ieși la lumină. Va avea un nume cristic și un destin cvasizamolxian. Nu va semăna cu niciunul dintre foștii și actualul  președinte și cu niciunul dintre candidații calificați în cursa prezidențială din această toamnă, cum nici candidatului „atipic,”, original și special Ninel Peia, al cărui slogan electoral este „Un președite ca niciunul!”, cel care s-a ngajat public că, dacă va  fi ales președinte, imediat după depunerea jurământului de investitură, va demisiona și va determina, astfel, reluarea alegerilor, însuși declarându-se nemeritoriu și nedemn pentru națiunea română, aidoma celorlalți  aspiranți lansați în cursă. Stratagema politicianului Ninel Peia este, de fapt, aceea de a atrage aenția asupra strâmbătății actulei legi electorale prin care li se refuză românilor opțiunea „nicunul” pe buletinele de vot, obligându-i la opțiunea fie de a pune ștampila pe unul dintre candidați, fie de a-și anula votul, ceea ce facilitează furtul electoral mai ales în secțiile comunale și sătești, la voia primarilor.

Lasă un răspuns