Șantaj germano-olandez!

Când în Europa Centrală se ridică economic, politic și cultural țările grupului de la Vișegrad, care refuză colonizarea Bruxellului și cotele obligatorii de refugiați, România a rămas același stat docil care îndeplinește fără să cârtească toate directivele comisiei europene. Mai mult, MAE ofertează un număr substanțial de imigranți ca să se așeze pe teritoriul României cu încălcarea flagrantă a Constituției.

Pentru aceste genuflexiuni morale făcute de clasa politică suprapusă de la București, trebuia să arate și Bruxellul un gest de bunăvoință față de servii săi. Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, a declarat miercurea trecută, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii. Sigur deschiderea funcționarului Juncker față de România nu e gratuită, Schengenul trebuie să vină la pachet cu acceptarea tuturor cotelor de refugiați. Nu întâmplător ruta de asediu asupra Europei din partea imigranților este astăzi România prin Marea Neagră. România în Schengen va fi un foarte bun stat tampon care să găzduiască sutele de mii de refugiați cărora Turcia le-a deschis porțile ca să șantajeze Europa. România încă din 2013 a fost pregătită tehnic să intre în Schengen implementând programul EADS de securizare a frontierelor, care ne-a costat aproape un miliard de euro, ce au intrat în buzunarele magnaților europeni, care culmea cinismului ne-au trântit apoi ușa în nas că nu le-am oferit pe tavă absolut toate resursele naturale? DNA însă nu anchetează astfel de abuzuri, doar companiile rusești au permisunea să le cerceteze? Sigur Juncker ne vrea în Schengen, dar dorința lui nu e cu putință deoarece conducerea UE se aseamănă tot mai mult cu URSS-ul din anul 1991, când guvernarea unională nu mai avea nicio putere în teritoriu față de republicile tot mai suverane. Bruxellul poate să vrea acum integrarea României în Schengen pe care o merita încă din 2013, dar nu ne vor nemții și olandezii. Încă Berlinul, Viena și Haga mai vor să stoarcă ceva beneficii și resurse de pe spinarea românilor și ale României șantajându-ne iarăși, a câta oară, că nu suntem pregătiți pentru spațiul Schengen? Măcar Berlinul că are la București un președinte de origine germană ar fi trebuit să fie mai îngăduitor, dar vorba proverbului „frate, frate, dar brânza-i pe bani”.

Ministrul german de Externe Thomas de Maizière şi premierul olandez Mark Rutte se opun admiterii rapide a României şi Bulgariei în zona Schengen, după ce cancelarul austriac Christian Kern a anunţat acelaşi lucru.Mark Rutte a respins viziunea viziunea pe care preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a prezentat-o în discursul său despre Starea Uniunii Europene, calificând-o drept „romantică“. Thomas de Maizière a declarat, la Bruxelles, că el împărtăşeşte viziunea lui Juncker, „dar, să fim sinceri, este un drum destul de lung“ de parcurs. Şeful diplomaţiei germane a anunţat că doreşte menţinerea controalelor la frontiera dintre ţara sa şi Austria, în pofida Acordului Schengen. Aceste controale au fost reintroduse în toiul crizei migraţiei, în 2015. „Atât timp cât frontierele externe ale UE nu sunt suficient de sigure, vor fi necesare controale la frontierele interne“, a apreciat ministrul german. Cancelarul austriac şi şeful său al diplomaţiei Sebastian Kurz au respins şi ei imediat propunerile lui Juncker, apreciind că zonele euro şi Schengen „sunt deschise tuturor, dar de fapt doar celor care îndeplinesc criteriile“. Să nu uităm că austriecii doresc să pună mâna și pe toate rezervele de sare din România. Astfel se explică sprijinirea unor „marionete” a intereselor economice și politice străine în fruntea României? Producătorul de sare Salinen Austria este interesat sa preia compania românească de stat Salrom încă din 2007. A inițiat discuții și cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si cu sindicatele.

Anul trecut, Klaus Iohannis a trimis la reexaminare o lege de modificare a Codului silvic în urma unei solicitări venite din partea șefului unei companii din industria lemnului. SC Holzindustrie Schweighofer SRL operează în continuare prin pădurile României? Olanda vrea sprijinul privatizării profitabilului port Constanța, cel mai mare din Europa, în beneficiul unei companii olandeze, pentru a nu se mai face concurență Rotterdam-ului din țara lalelelor? Așa că aceste țări care au căpușat economia românească vor să mai obțină ceva de pe urma șantajării țării noastre cu integrarea în Schengen? În ziua de azi România e pregătită din toate punctele de vedere pentru Schengen, dar nu știu dacă mai merită intrarea în acest spațiu penentrat ca un șvaițer de islamiști radicali. Europenii nu mai sunt în siguranță în UE? În schimbul intrării în Schengen vom primi imigranți și vom fi obligați să oferim pe tavă ceea ce ne-a mai rămas din resursele naturale și economice? Poate ar trebui ca România să-și recapete suveranitatea în Europa și să aibă ca model țări independente ca Polonia, Cehia, Ungaria sau Slovacia! Berlinul, Viena, Haga sau Bruxelles trebuie să înțeleagă că poporul român nu mai vrea să se lase șantajat. Noi știm că suntem pregătiți de Schengen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*