Gândirea greșită…

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege prin care deţinuţilor care execută pedepse în condiţii de supraaglomerare li se oferă o compensare! Pentru fiecare perioadă de 30 de zile de detenţie, urmând să le fie scăzute încă trei zile executate din pedeapsa primită! Cică acest lucru s-ar alinia la nu știu ce decizii CEDO și România ar scăpa de datul în judecată. Așa o fi nu contest dar nu pot să nu mă uit la aceleași situații din alte locuri.

Or, cum ar fi ca fiecare bolnav care a stat într-o zonă de spital mai mică decât o celulă și s-a îmbolnăvit mai tare decât atunci când a intrat acolo să primească compensație de la statul român? Cum ar fi ca prichinderii care trăiesc într-o grădiniță supraaglomerată să primească despagubiri? Cum ar fi … și putem continua așa mult și bine.

Nu ar fi mai simplu ca toată turma din parlament să acorde finanțare pentru construirea de penintenciare și finalizarea celor aflate în lucru. Nu ar fi mai corect și mai normal așa decât să căutăm tot felul de chichițe legislative să îi facem scăpați pe hoți? Problema este că la noi acum, hoții fac legi pentru hoți!

Este doar un exemplu despre cum merg treburile în țara noastră… Cum se preferă mulțumirea masei de manevră și nu se construiește cu cap un viitor al aceastei țări. Prin tot felul de pomeni electorale se amanetează viitorul României. Cum? Păi nu sunt bani la buget pentru că PSD nu știe să aducă bani la bugetul de stat, știe doar să cheltuiască. Toate realizările sale se vor vedea în datoriile viitoare și în dependența României.

Cei care sunt acum plătitori de taxe sunt solidari social cu pensionarii doar degeaba pentru că ei nu vor beneficia de nici un fel de ajutor, vor avea pensii de nimic și datorii de plătit doar pentru că inculți precum cei din actualul guvern doresc și și-au propus să arunce cu pomeni. Nu zice nimeni să nu crească salariile, să nu fie o salarizare unitară dar să ne uităm puțin și la productivitatea muncii. Nu poți plăti o tanti dintr-o primărie de țară cu 3000 de lei doar pentru că este secretară și nici un primar dintr-o amărâtă de comună cu 7000 de lei. Nu se susțin în realitate. Poate acolo cel mai bun salariu la o firmă este de 2500 de lei pentru o persoană care muncește zece ore pe zi, șase zile pe săptămână și care astfel cu ore suplimentare ajunge la acest venit. Să compari mere cu pere și să arunci cu cifre fără strudii profunde este cea mai supărătoare chestie pe care PSD o face astăzi.

Cei care muncesc din greu în companii private sufocate de tot felul de incompetenți de la diversele agenții, de inculții de la ANAF care nu știu să citească un bilanț sau să folosească un program de calculator mai nou de opt ani se simt deja batjocoriți. Ei sunt cei care prin taxele lor țin această țară. Emigrarea acestei categorii de persoane, pentru că aici se va ajunge, va însemna moartea economică a României. O țară nu poate trăi doar din asistați sociali, din babe și moși pensionari și din hoți învârtiți politici. Nu se susține! Asta nu înțelege PSD din ceea ce se spune în stradă. Nu poți fi hoț dar să pozezi la infinit drept Moș Crăciun pe banii altuia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*