„Acoperiții” din politică ucid democrația. Justiția se face la comandă politică!

Dezvăluirile de zilele acestea din PSD sunt foarte grave. Ciudat că fostul premier Victor Ponta a făcut declarații surprinzătoare privind existența unui grup de ofițeri „acoperiți” care vor să preia conducerea PSD în urma sentinței Curții Supreme privind Dosarul Referendumului de doi ani cu suspendare pentru Liviu Dragnea, liderul social-democrat. Declarațiile sunt ciudate pentru că însuși Victor Ponta a fost ofițer „acoperit” în cadrul SIE la începutul anilor 2000. E un fel de a spune „hoțul strigă hoțul”. Tot un fost președinte PSD, Mircea Geoană, înainte de alegerile prezidențiale din 2009 întrebat de un jurnalist dacă este ofițer „acoperit” acesta a răspuns dându-se de gol: – Nu știu câți mai suntem în România!”. Imediat după sentința Curții Supreme în legătură cu un dosar politic ce-l privește pe Liviu Dragnea, fostul lider PSD, Victor Ponta i-a sărit în ajutor, scriind pe Facebook: „Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie sa îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi „ofiţerii” acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?”.

În legătură cu sentința privindu-l pe Dragnea se pune întrebarea firească dacă cineva a fost condamnat că a instigat să meargă oamenii la vot, atunci ar trebui să fie judecați sau condamnați și politicienii care au cerut ca lumea să nu meargă la vot în vara lui 2012, adică să fie cercetat și fostul președinte Traian Băsescu, dacă în România Justiția ar fi corectă și nu ar răspunde unei comenzi politice venite din afara granițelor țării. Să furi voturi e un lucru grav ca și instigarea ca oamenii să nu voteze, fapt care este un exercițiu profund democratic. Un alt caz pe care Justiția nu l-a elucidat este furtul voturilor din parlament, atunci când „președinta” Camerei Deputaților a numărat mai mulți parlamentari în sală decât erau la ora când s-a votat tăierea pensiilor în 2010. Pentru furtul vorturilor în Parlament Roberta Anastase nu a plătit nimic, fapt ce dovedește că Justiția română e selectivă și răspunde în general unoor comenzi politice sau care țin de „acoperiții” din politică.

Au exista ofițeri „acoperiți” în politică și la conducerea partidelor sau insituțiilor democratice ale statului reprezintă un lucru foarte grav și nedemocratic, specific dictaturiilor. Zgonea a strigat din gură de șarpe că nu el e vizat de acuzațiile lui Victor Pontea. Un lucru e clar, românii percep din ce în ce mai mult că democrația românească e o parodie în România, că merg la vot ca să aleagă doar ofițeri „acoperiți” în fruntea partidelor politice de către serviciile secrete și în special de SRI și SIE. Este foarte grav dacă s-a ajuns în România ca ofițerii „acoperiți” să conducă partidele, fapt care dovedește că nu votul democratic al românilor contează, ci jocul de culise al unor ofițeri superiori SRI aflați în slujba unor grupuri de interese corupte transnaționale care dictează cine să conducă România. Existența ofițerilor „acoperiți” pe listele de candidaturi ucide democrația și face votul românilor irelevant.

Sugestia publică ca o funcție de conducere din cadrul SRI sau SIE să nu fie ținută mai mult de zece ani de către un ofițer superior este binevenită. Ar trebui lege în acest sens, pentru ca acesta să nu obțină putere prea mare și a conduce România din umbră pentru interesele unor grupări secrete. Situația ar trebui să fie similară și la DNA, unde de prea multă vreme e o singură persoană în funcția de conducere, fapt ce a creat o imagine dezastruoasă în ochii publice a acestei instituții, percepută de tot mai mulți români ca o periculoasă sucursală obedientă a Ambasadei SUA la București, nu ca un organism care aplică Justiția fără influențe politice și fără părtinire. Suntem o țară bananieră dacă trebuie întâi să te înrolezi la SRI ca să faci politică la nivel înalt în România. Ar trebui ca un partid politic curat și național să preia frâiele țării și să propună o lege prin care să se interzică existența ofițerilor „acoperiți” în politică. Ar fi o măsură legală care ar salva democrația de imixtiunile serviciilor secrete -, de pe vremea lui Virgil Măgureanu -, care au distrus țara în ultimii 26 de ani. Ofițerii „acoperiți” ucid democrația și anulează Constituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*