Dacă înjuri nu însemnă că meriți să fii ascultat!

Suntem cu toții de acord (sau aproape toți) că nu ne place ce vedem la televizor, pe stradă, la locul de muncă sau la școală. Din păcate însă, regăsim aceeași majoritate și atunci când vine vorba de a înjura fără a face absolut nimic pentru a schimba ceva.

Nu vorbesc de operații pe creier sau despre excavat nisip de pe fundul Gropii Marianelor. Nu, vorbesc de chestiuni mult mai simple. Nu vă place clasa politică actuală? Foarte bine! Acționați! Fiți voi schimbarea. Produceți o altă clasă politică, mai bună, mai demnă, mai curată. Nu vă place presa? Acționați! Fiți voi schimbarea, produceți o altă presă, mai bună, mai obiectivă. Nu vă place societatea civilă? Fiți voi schimbarea, produceți o altă societate civilă, mai bună.

Nu am absolut niciun dram de respect față de cei care suduie și nu fac absolut nimic. Mă delimitez complet de cei care au impresia că „a înjura” înseamnă „a acționa”. Îi găsesc ridicoli pe cei care au impresia că dacă au dat like pe Facebook și-au făcut datoria față de neam și țară, față de comunitățile și familiile lor. Ce confortabil trebuie să fie să stai în anonimat și să dai cu noroi în cei care fac ceva, orice. Ești ridicol dacă tu crezi că înjurând pe Facebook ești egal cu cel care face ceva, oriunde, oricum, orice. Nu înjuri dar comentezi și nu acționezi? Îmi pare rău pentru tine. Am o veste la fel de proastă și pentru tine. Lumea nu se schimbă cu comentarii.

Am toată admirația și tot respectul pentru cei care acționează, oricât și oriunde. Nu trebuie să dărâmi munții, trebuie doar să fii mai bun, mai ambițios, mai demn.

P.S.:

Îi găsesc ridicoli pe cei care au impresia că dacă au dat like pe Facebook și-au făcut datoria față de neam și țară, față de comunitățile și familiile lor.

Un răspuns la “Dacă înjuri nu însemnă că meriți să fii ascultat!”

  1. Gabriel spune:

    Normal, un articol care ingradeste libertatea de exprimare. Oare autorul nu injura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*