Europa avea deja 122 de milioane de motive să fie solidară!

Dacă voia să fie solidară, Europa avea deja peste 122 de milioane de motive chiar aici, pe teritoriul său. Or, nu pot să nu remarc ipocrizia trompetelor ONG finanțate gras din fonduri publice sau mai puțin publice, sau ipocrizia politicienilor europeni, și deci și a unor politicieni români, în subiectul „refugiaților” (folosesc ghilimele pentru că se știe că refugiații sunt doar o parte din valul migrator cu care se confruntă Europa).

Suntem îndemnați să fim solidari și suntem imediat blamați dacă nu ne manifestăm solidaritatea. Propaganda are grijă imediat de cei care obiectează sau ridică semne de întrebare. Dacă nu faci ca ei ești imediat catalogat drept islamonofob sau retrograd. Orice de dragul „refugiaților”. Totul în numele corectitudinii politice și al viitorului luminos al Uniunii Europene, tolerante și multiculturale.

Doar că în Europa existau deja peste 122 de milioane de motive pentru ca europenii să fie solidari și să ajute. Mai precis 122,6 milioane de motive. 122.6 milioane este numărul europenilor care, în 2013, trăiau în sărăcie și risc de excludere socială. Adică 24,5 la sută din populația Uniunii Europene. Cam de șase-șapte ori populația României. Cifra este una oficială, a Eurostat, nu una inventată de vreun site obscur în căutarea unei știri senzaționale care să atragă trafic.

122,6 de milioane de europeni trăiesc în sărăcie lucie, nu au acces la locuri de muncă, la educație, la hrană adecvată și cel mai probabil locuiesc în condiții insalubre. Acești oameni au nevoie de ajutor, de locuri de muncă și de hrană, de acces la servicii de sănătate și educație. Potrivit raportului Eurostat, cei mai expuși la sărăcie sunt copii, adică viitorul Europei. În loc să crească în medii pline de căldură și să fie hrăniți adecvat, milioane de copii din Uniunea Europeană trăiesc în sărăcie lucie.

În România cifra este și mai alarmantă. 40la sută din populația României trăiește în sărăcie lucie. Evident, cifra nu-i include pe cei aproximativ trei milioane de români plecați la muncă peste hotare.

Unul din patru europeni e sărac sau se află într-o situație de risc de sărăcie. E mult, e puțin? Nu știu. Ceea ce este sigur este că cei care voiau să fie solidari aveau deja motive să fie. Faptul că se invocă solidaritatea pentru a muta milioane de oameni necăjiți din alte locuri ale lumii în Europa îmi arată că aici nu e vorba de solidaritate ci despre cu totul altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*