De ce a numit Bruxellul un specialist agricol, Dacian Cioloș, ca premier al Românie!

Numirea unui „tehnocrat” ca premier al României de către Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu protestele și „vocea străzii” și cu revoluția de pe Facebook. Pentru a își impune „guvernul meu” Klaus Iohannis a avut nevoie de echipa de zgomote de pe Facebook să agite strada, cu sprijinul serviciilor secrete, și să dea o aparență democratică privind desemnarea unui eurocrat la Palatul Victoriei. Încă din 22 octombrie a.c., jurnalistul Rareș Bogdan declara la emisiunea „Jocuri de putere” că Dacian Cioloș va fi în curând premierul României, asta înainte cu două săptămâni de tragedia de la club Colectiv. Apoi, fostul președinte Traian Băsescu îi cerea președintelui Klaus Iohannis să înceteze mascarada negocierilor politice și să nu mai instige strada că deja are la Cotroceni numirea lui Dacian Cioloș în fruntea Guvernului. De acum cinci zile se vorbea, la Comisia Europeană și în instituțiile europene, de Dacian Cioloș ca de premierul României, asta în timp ce ”strada” făcea ”revoluție cu voie de la polițiune”, doar împotriva BOR, tinerii fiind manipulați de către servicii să-și îndrepte furia către singura instituție românească a statului român.

În primele zile ale protestelor, am primit informația din Piața Universității, care l-a început mi s-a părut ciudată (informații pe surse) că pentru prima dată activează agenți francezi în stradă, mai ales la București și Timișoara. În general la proteste se implică agenți sub acoperire ruși, germani și mai ales unguri în marile orașe din Transilvania, dar agenți francezi era o informație nouă pentru mine. De ce? Numirea de către Klaus Iohannis a lui Dacian Cioloș ca premier a oferit răspunsul așteptat. „Tehnocratul” român Dacian Cioloș, fostul lider al studenților de la USAMV Cluj de la începutul anilor 90, când nici pasărea nu zbura fără voia lui Virgil Măgureanu, a devenit un bursier al învățământului francez. Dacian Cioloș avea și avantajul de a fi nepotului lui Virgil Ardeleanu, supranumit Vulpea, șeful atotputernic al poliției secrete doi și un sfert. A obținut un masterat în științe agricole în Franța și a lucrat în ferme și institute de specialitate franceze, ca apoi să fie înfiltrat în structurile birocratice de la Bruxelles. După absolvirea masteratului a lucrat ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul Diviziei de Dezvoltare rurală a Direcției Generale de Agricultură (martie–iulie 1997, aprilie 1999), ocupându-se cu pregătirea programului SAPARD – elaborarea cadrului de reglementare și a dispozitivului administrativ de implementare în statele eligibile. Pentru o perioadă (martie 1998 – octombrie 1999) este directorul Programului de dezvoltare rurală locală în Argeș, în cadrul cooperării descentralizare dintre Consiliul General Savoia (FR) și Consiliul Județean Argeș – CICDA. Lucrează apoi coordonator al programelor de cooperare franco-române în dezvoltare agricolă și rurală la Centrul Internațional de Cooperare pentru Dezvoltare Agricolă – CICDA in cooperare cu Asociația Naționala de Dezvoltare Agricolă – ANDA, Franța (noiembrie 1999 – decembrie 2001). Între anii 2002–2003 a lucrat la Comisia Europeană, Delegația CE în România, ca manager în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale SAPARD.

Între timp, Dacian Cioloș s-a căsătorit cu o franțuzoaică dintr-o familie bună, unii spun că ar fi fiică de general francez din temutul DST, deși oficial e prezentată de presa mainstream ca fiica fostului ministru de externe de la Paris, cunoscutul Michel Barnier. De apreciat că Dacian Cioloș s-a căsătorit cu soția la biserica ortodoxă din satul natal Pericei, județul Sălaj. De apreciat e că Sălajul e un izvor de apropiați ai președintelui, ca Eduard Hellvig sau Andreea Vass.Tânărul eurocrat Dacian Cioloș revine în țară cu soția, care a scris un studiu că vinurile românești sunt proaste, poate ca românii să consume și să aprecieze doar vinul de Bordeaux, și urcă scara ierarhică fiind sprijinit de PNL și mai ales de Călin Popescu Tăriceanu.

Întră în guvern în funcția de consilier al lui Decebal Traian Remeș, arestat pentru „afacerea caltaboșul”, ca apoi să devină în 2007 ministrul agriculturii, implementând o politică de sprijinire a alimentelor modificate genetic în țara noastră. În urmă cu cinci ani, se vorbea în termeni de maximă îngrijorare despre implementarea Codex Alimentarius, în România. Românii deveneau primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initium, un ingredient activ din noua clasă a substantelor chimice impuse de „Codex Alimentarius”. O parte a oamenilor de ştiinţă trăgeau serioase semnale de alarmă, susţinând că acest compus este extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizeaza apariţia cancerului. Produsele furnizate de către o companie germană deja erau folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.Dacian Cioloș este un ”technocrat” pe hârtie. E adevărat nu e membru al unui partid politic dar e de notorietate ca un apropiat al PNL și al unei părți din PDL.

Numirea lui Cioloș ca premier nu are nicio legătură cu protestele și vocea străzii de care s-a folosit Klaus Iohannis prin punerea în scenă a unor instigatori de serviciu, periodic, ca Tudor Chirilă, ci cu interesele superioare economice și agricole ale Uniunii Europene. Bruxellul vrea omul capitalei europene la București dintr-un motiv economic bine asumat. Și acum să vă explic de ce a fost numit Dacian Cioloș premier. Pe plan secundar, după ce germanii și-au impus președintele în noiembrie anul trecut, trebuia ca și francezii să aibă omul lor la masa cu bucate naționale românești de la Palatul Victoria. Pe plan major, Dacian Cioloș este reprezentantul intereselor agricole ale Bruxellului în țara noastră, nu numai a alimentelor modificate genetic, a cartelurilor agricole și acaparării terenului arabil, ci a specialzării țării noastre ca stat second hand cu profil doar agricol în Uniunea Europeană. Situația de acum se aseamănă cu celebrul plan Valev pe care Moscova a încercat să-i impună țării noastre în 1964.

Istoria se repetă. Planul Valev a fost un proiect de organizare economică a țărilor comuniste est-europene, propus în 1964 de economistul sovietic Emil Borisovici Valev. El prevedea specializarea respectivelor economii pe anumite ramuri de producție, României revenindu-i rolul de țară preponderent agricolă în CAER. Planul nu a fost adoptat, fiind puternic contestat de România. Demolatorul acestuia, cu argumente puternice, recunoscute inclusiv pe plan internațional, fusese economistul român Costin Murgescu sprijinit de Gheorghe Gherorghiu Dej și apoi de Nicolae Ceaușescu.România dorea să se industrializeze nu să devină țară eminamente agricolă cum dorea URSS și piață de desfacere. Numirea premierului Dacian Cioloș are ca scop transformarea țării într-o pepinieră agricolă, o țară specializată pe agricultură și dezindustriaizată, ca piață de desfacere pentru marile puteri și companii europene. În 1964 am avut politicieni care s-au opus specializării agricole a țării și au impus cursul industrializării, azi oare mai avem politicieni patrioți care să refuză un plan de specializare doar agricolă a României în Europa sau poporul român să fie doar un cobai pentru alimente modificate genetic? România trebuie să fie o țară dezvoltată pe planuri multiple: industrial, agricol, turistic sau IT, nu doar un experiment birocratic bruxellez pe agricultură.Numirea unui tehnocrat la Palatul Victoria mai are o semnificație: Klaus Iohannis, ca și Carol al II-lea, nu mai vrea să conducă țara cu partidele, ci doar cu noua securitate, că răspunde mai ușor la apelul bocancului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*