SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului prof. univ. dr. Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca

Am aflat, din mass-media, că s-au înregistrat la Primăria municipiului Cluj-Napoca 1.000 de cereri ilegale, bilingve, în Limba Română și limba ungară, trase la xerox, unde diferă doar numele și adresa solicitantului maghiar care pretinde renunțarea la istoria geto-dacă și românească de peste 7.000 de ani a municipiului nostru și adoptarea ilegală a denumirii localității din timpul scurtei ocupații ungurești, de 51 de ani a Imperiului Austro-Ungar (1867-1918) și de patru ani a Ungariei horthyste (1940-1944).

Solicitanții unguri, îndrumați și coordonați de U.D.M.R., își bazează pretențiile nelegale pe găselnița multiculturalismului și pe venirea din îndepărtata Asie, în urmă cu 1.100 de ani, a unor hoarde barbare ale hunilor care s-au așezat în Câmpia Panonică și apoi, după 400 de ani, au trecut în Ardeal, puțini dintre ei. Se știe că, în anul 2011, conducătorii Germaniei, Franței și Marii Britanii au declarat că în Uniunea Europeană ”multiculturalismul este un eșec.”

Noi, românii știm că unde-i lege nu-i tocmeală! O mică parte dintre etnicii unguri din municipiul Cluj-Napoca, autointitulați democrați și europeni, sfidează prevederile legale și recurg la pretenții absurde. Doar 1.000 de etnici unguri din municipiul Cluj-Napoca sfidează Constituția României, legile Statului Român și demnitatea populației majoritare românești prin faptul că recurg la amenințări la adresa primarului Emil Boc.

În perioada 1992-2004, când am fost ales și reales primar al municipiului Cluj-Napoca, nu am avut parte de o asemenea obrăznicie ungurească și nici de alte pretenții maghiare. Conform Constituției României, articolul 1, alin.5: ”În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.” În Legea fundamentală a României, la articolul 16, alin.1 și 2, se precizează că: ”Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminare. Nimeni nu este mai presus de lege.” Conform Legii nr.215/2001, a administrației publice locale, numai în localitățile unde o minoritate etnică deține peste 20 la sută din totalul populației se poate lua în discuție traducerea denumirii ei în limba minorităților respective. Cei 1.000 de minoritari unguri nu cer primarului nici măcar traducerea denumirii de Cluj-Napoca în limba ungară, ci atribuirea ilegală a numelui localității din timpul ocupației Ungariei. Se știe că, în municipiul Cluj-Napoca ponderea minoritarilor maghiari a înregistrat o scădere continuă, ajungând în prezent la circa 14 la sută.

Având în vedere aceste realități faptice, nu există niciun temei legal în România și în Uniunea Europeană pentru satisfacerea pretențiilor celor 1.000 de minoritari unguri din municipiul Cluj-Napoca. Pe cale de consecință, primarul Emil Boc are dreptul și obligația să restituie petenților cererile bilingve ilegale și să le solicite să respecte Limba Română, limba oficială în România precum și Legea nr.215/2001. În plus, petenții pot fi înștiințați că, printr-o decizie definitivă, Curtea de Apel Cluj a interzis ca în municipiul Cluj-Napoca să fie amplasată denumirea localității din timpul ocupației Ungariei.

Totodată, având în vedere că petenții maghiari au recurs la o discriminare față de populația majoritară românească din municipiul Cluj-Napoca și față de grupurile de persoane aparținând altor 14 minorități etnice existente în Inima Ardealului, primarul Emil Boc are obligația să se adreseze Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și să solicite sancționarea fiecăruia dintre cei 1.000 de petenți unguri cu o amendă de 2.000-100.000 lei, așa cum prevede O.G. nr.137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată.

Merită domnule primar să le răsplătiți astfel pretențiile ilegale ale celor 1.000 de etnici unguri care vor musai să fie amendați.

Un răspuns la “SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului prof. univ. dr. Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca”

  1. mosu spune:

    V-ati adresat la cea mai nepotrivita persoana,tinand cont de servilismul si atasamentul sus-mentionatului fata de petenti.Domnule Funar sa nu fiti dumneavoastra acuzat de discriminare,tinand cont cine conduce acea institutie antiromaneasca .Am sctis de trei ori comentariul si imi aparea ca-i eroare de atasare-cine-i capul limpede?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*