Cu prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol a căzut şi mitul „bunului străin”

În 2010 când s-au tăiat salariile, pensiile, alocaţiile de copii şi îndemnizaţiile pentru mame, românii nu au ieşit în stradă. În schimb, românii au ieşit cu „mic şi mare” în stradă, punând de o „revoluţie în ianuarie” 2012 pentru că sirianului sau iordanianului Raed Arafat, ce contează etnia, i s-a cerut de către preşedintele Traian Băsescu demisia din funcţia de subsecretar de stat de la Ministerul Sănătăţii. Atunci a început o operaţiune pe Facebook, forumuri şi pe reţeau ong-eurilor soroşiste o campanie furibundă pentru salvarea unui demnitar, care avea origini entice din afara trunchiului românesc şi o altă religie decât cea a majorităţii. Atunci s-a implementat prima oară mitul „bunului străin”, care salvează naţiunea română, ce nu mai e în stare să se conducă singură. Atunci a căzut guvernul Emil Boc în urma unei astfel de mobilizări pentru o cauză „străină”. Scenariul s-a repetat şi pe 16 noiembrie 2014, când românii împinişi de sărăcie, corupţia sistemului politic şi de interesele din spatele Facebook România au votat un minoritar sas lutheran ca preşedinte al ţării, punându-şi speranţele iluzoriu ca în Mesia.

Căderea zilele trecute a elicopterului SMURD în apele reci ale lacului Siutghiol pe vreme frumoasă scoate în evidenţă ineficienţa şi incompetenţa secretarului de stat Raed Arafat din cadrul MAI, la fel ca în cazul avionului prăbuşit azi iarnă în Munţii Apuseni, când a murit pilotul Iovan. Atunci presa l-a criticat firav pe Raed Arafat pentru gestionarea operaţiunilor de salvare. Acum vina lui Arafat e majoră şi complicitatea acestuia la schimbarea misiunii sau dezmembrarea sistemului de zbor a elicopterului Eurocopter chiar penală. Raed Arafat e vinovat de modificare traiectoriei unor sume din fonduri europene care au făcut ca destinaţia tehnică a elicopterului să fie schimbată, iar două flotoare a acestuia să fie schimbate?

Mai mult, Raed Arafat nu a fost în stare să gestioneze operaţiunile de salvare. La două ore de la prăbuşirea elicopterului cu patru persoane la bord, echipajele SMURD nu erau la faţa locului, iar primii care au ajuns pe luciul apei în zona accidentului au fost pescarii cu străvechile lor bărci de lemn. În acest caz, Raed Arafat s-a purtat chiar cinic. La trei ore de la accident declara presei că persoanele vor fi salvate. Cum? După circa o jumătate de oră în apele îngheţate niciun om nu putea supravieţui hipotermiei. Nu trebuie să fii medic ca să ştii acest lucru. Raed Arafat minţea presa cu bună ştiinţă că piloţii şi cadrele medicale SMURD vor fi salvate, deşi elicopterul era de mult pe fundul lacului Siutghiol. Nu este de ajuns demisia factorilor locali de decizie în cazuri de urgenţă, ci chiar depunerea mandatului de onoare a secretarului de stat Raed Arafat pentru incompetenţă în cazul gestionării salvării echipajului elicopterului în urma accidentului, iar o anchetă să verifice dacă e vinovat pentru schimbarea destinaţiei misiunii elicopterului care a dus la moartea echipajului SMURD.

Raed Arafat nu este un profesionist aşa de bun precum legenda creată în jurul lui doar că este străin. Un lucru e sigur cu acest accident pentru români: cu prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol a căzut şi mitul „bunului străin”.

Lasă un răspuns