În timp ce naţionaliştii români se ceartă, UDMR pregăteşte „un nou Târgu Mureş”!

Am simţit o mare dezamăgire şi un gol sufletesc în inimă, când am citit despre scandalul iscat în PRU, dintre echipa Bogdan Diaconu/Vlad Hogea şi Fraţii Victor şi George Roncea. Nu vreau să promovez şi eu toate acuzele ce şi le-au adus impricinaţii, doar să fac câteva şi scurte remarci despre inoportunitatea unui astfel de scandal azi. Nu cred că despărțirea fraților Roncea de PRU ține doar de refuzul includerii în statului noului partid a promovării “legii lustrației”. Ar fi fost de preferat o plecare tăcută din partid, nu zgomotoasă. Să spui după ce ai fost coleg de partid și ai stat la aceeași masă politică, că Bogdan Diaconu și Vlad Hogea sunt urmașii comuniștilor e contraproductiv pentru mișcarea naționalistă și înființarea unui partid naționalist. Când frații Roncea, pe care îi stimez, au intrat în PRU știau că Bogdan Diaconu a ajuns deputat USL trecând prin PC și PSD, că Vlad Hogea a fost deputat PRM, nu e o descoperire la supărare că “acești băieți” nu au dorit să introducă promovarea legii lustrației în statut.

În România nu poți să ajungi într-o instituție șef de birou fără să fi mai înainte lipitor de afișe. Așa că deodată să descoperi tardiv că sunt foști deputați ai marelui FSN lărgit, după ce ai luptat pentru Vlad Țepeș, nu pare credibil. Personal, am fost invitat de Vlad Hogea, pe care îl cunosc de când era deputat PRM și venea în vizită la primarul Funar, să mă înrolez în noul partid. Sincer am avut o reținere să intru, deoarece nu am încredere într-un lider care a fost la PC/PSD ca Bogdan Diaconu, dar le-am promis un sprijin media dezinteresat ca pentru orice mișcare naționalistă. Poate, pe viitor, dacă partidul ține linia dreaptă a naționalismului românesc mă voi înrola și eu. La o vârstă și cu ceva experiență de viață nu te mai arunci în brațele unui partid la prima invitație. Frații Roncea intrând în PRU, nu mai aveau 20 de ani, și știau în ce se bagă, doar au bine peste 40 de ani.

Un prim semn de întrebare mi l-a ridicat campania cu Iorga în frunte pe post de icoană al noului partid. Și comuniștii l-au folosit pe Iorga ca simbol al naționalismului. Eu preferam să apară pe lângă poza lui Vlad Țepeș, reușită mișcare ideologică, și portretul, ca stindard, al lui C.Z. Codreanu, dacă tot ne ținem naționaliști de dreapta. Apoi declarațiile lui Bogdan Diaconu, că ei vor să facă un naționalism fără să cadă în “delirul” lui Gigi Becali nu mi-a plăcut, nu că “ciobanul” din Pipera nu mai și greșește. Dar Bogdan Diaconu, ajuns deputat pe listele PC/PSD, când va conduce o echipă de fotbal de Liga Campionilor ca Steaua și va face donații milioane de euro la mănăstiri, Muntele Athos și la casele de copii ca Gigi Becali, atunci îți poți permite să faci “delir” activitatea acestuia. Cred că miezul conflictului între PRU și frații Roncea nu e legea lustrației, care e doar un pretext, ci poziționarea celor două tabere pe tabla de șah între SUA și Federația Rusă. La românii se pare că trebuie musai ori să fii pro-american ori pro-rus, dar în niciun caz doar pro-român. Legea Lustrației ar fi avut efect în anii 90, poate și în anii 2000. Eu am susținut ideea, dar azi e tardivă și nu l-ar elimina din politică nici măcar pe MRU, mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis, care a fost mahăr în CC al UTC și prieten cu Nicu Ceaușescu în 1989. Ar trebui o nouă lege a lustrației pentru politicienii români care sunt agenți de influență sau pe statele de plată a serviciilor străine în dauna României și poporului român. Acest tip de lustrație ar fi de actualitate acum în țara noastră

În timp ce naționaliștii români se ceartă, spre plăcerea americanilor sau rușilor, UDMR își vede de treabă și pune de un “nou Târgu Mureș” cu vărsare de sânge în Mureș, Harghita și Covasna. Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va “instrui” pe prefectul de Covasna “să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureș. “Îl rog pe domnul Frunda să își roage șeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecții, îl califică și pe el. (…) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureș în 1990″, a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale. Mai mult, Antal Arpad a atenționat că românii din Secuime vor avea soarta sârbilor din Kosovo. Acestea sunt problemele cu care trebuie să se confrunte naționaliștii români, nu cearta între echipele Bogdan Diaconu/Vlad Hogea și frații Roncea care se aseamnănă acum cu dezbaterile sterile din Senatul Bizantin despre sexul îngerilor la 1453, când oștile otomane ale lui Mahomed al II-lea se pregăteau să cucerească Constantinopolul. Totuși, în ciuda acestor “certuri naționaliste” avem și o speranță, declarațiile și acțiunile din ultima vreme ale Noii Drepte s-au ținut pe linia corectă, de dreapta și creștin-ortodoxă, privind apărarea intereselor naționale, tradiției, Bisericii și ale ideii de unitate românească, ca premisă și fundament a înființării partidului naționalist.

2 răspunsuri la “În timp ce naţionaliştii români se ceartă, UDMR pregăteşte „un nou Târgu Mureş”!”

  1. dracul spune:

    Da ce noi nu putem sa tocam la unguri?

  2. ionel spune:

    Un punct de vedere de bun simt,inclin sa dau dreptate dlui IONUT TENE

Lasă un răspuns