Impresii din „agora” Națiunii de la Bookfest 2014!

Felicitări pentru eveniment!

Am păşit în această lume fascinantă a poeziei în momente de cumpănă ale vieţii, de dor, de semne de întrebare, sperând că, doar aşa, descărcându-mi pietrele de pe suflet, pot merge mai departe şi, de ce nu, pot găsi unele răspunsuri…

Nu am îndrăznit să îmi fac publice gândurile din teama de a nu fi greșit înţeleasă şi din nesiguranţa cuibărită în mine până într-o zi când, fără să vreau, am dat peste două grupuri minunate pe rețeaua Facebook: „Terapie prin poezie” şi “Vise târzii”, care mi-au dat puterea să îmi refac aripile ciuntite de neîncredere şi m-au lăsat să visez. Toţi aceşti oameni minunaţi m-au încurajat şi m-au determinat să nu renunţ la a scrie ceea ce simt chiar dacă, pentru mine, sunt doar banale versuri. Astfel, au apărut zile însorite, pline cu zâmbet ,şi nopţi albe în care încercam să pun pe hârtie sentimente şi momente din vieţi de om şi… am constatat că nimic nu fuses în zadar când minunaţii noştri îngeri păzitori – coordonatori, editori și redactori – s-au gândit să nu ne strivească fărâma de talent şi au așezat numele nostru lângă nume cu greutate, transferând o parte nemuritoare din sufletul nostru în “Vise târzii”.

Vă mulţumesc tuturor pentru încrederea şi blândeţea prin care mi-aţi oferit bucuria de a prinde aripi și de a descoperi minunile poeziei!

Felicitări pentru evenimentul plin de emoţie şi bucurie, felicitări fiecărui poet pentru curaj şi dăruire şi felicitări organizatorilor pentru iniţiativă şi reușita coordonare a cărții și evenimentului!

(Alina Manu)

Regăsire

Atunci când viaţa parcă-mi punea în joc de şah
Sufletul rătăcit în simfonii de Bach
Venit-ai către mine din visele târzii
Minunea poeziei pe braţe să mă ţii.

Ridicat-am aripi spre culmi necunoscute,
Fără teama celor ce nu vor să asculte,
Umile gânduri prinse în versuri cam târzii,
Ce caută-adevăruri pierdute-n cei nevii.

Şi-n pagini prins-am nume eu, cel necunoscut,
Am îndrăznit a pune al meu univers mut
Pe feţe şi în suflet de blânzi oameni ce simt
Şi scriu cu pasiune, nu tac şi nu se mint.

Şi-acum doar fericirea ce-o port şi ce o simt
V-o dăruiesc tot vouă în urmele de pix
Ce lasă doar o dâră de-albastru, negru, gri,
Esenţa din ea curge și-n inimi vă va fi….

Gând bun pentru cei cu gânduri bune de la editura Națiunea

Când realizăm lucruri frumoase în viaţă, Dumnezeu, de Sus, ne zâmbeşte si ne iubeşte. Atunci trimite îngerii să vegheze asupra noastră spre a căpăta putere să să-i facem şi pe alţii fericiţi. Ce poate fi mai minunat decât fericirea si sensibilitatea de pe chipul fiecăruia trăită prin iubire, poezie si emoţie…?  Iubirea este muză dar şi poezie, este amintire, bucurie, flacără care se aprinde din cărbunele ce pâlpâie în cenuşă sub cântecul nopţii cu glas de ploaie. Iubirea este ascunsă în privirile tainice, în şopte ce ne învăluie pe rând în dor şi aşteptare și nu are graniţă şi uitare învingând furtuna şi viscolul pe mare.

Iubirea este soarele în mijlocul furtunii, primăvara ce-ţi înfloreşte în suflet și în gând cu fiecare adiere de vânt, cu fiecare lacrimă, cu fiecare tăcere şi cuvânt. Iubirea este în tot şi în toate zi și noapte: în zâmbet, în poezie, în lacrimă, în şoaptă…

Fiecare suflet are poezia lui,
Are lacrimă ascunsă în zâmbetul soarelui;
Fiecare suflet pictează câte un dor
Încolţit din lumină de lună, doliu și nor.

Fiecare suflet revarsă furtună și curcubeu,
Are gânduri, cuvinte ce se împletesc cu Dumnezeu.

(Valentina Geambașu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*