Să reamintim UDMR-ului Constituţia României şi să o aplicăm!

Cu ocazia nefericită a revenirii UDMR la guvernare, cu tupeul caracteristic dintotdeauna, este necesar să ne amintim ceea ce a făcut această structură până acum. Pentru că, UDMR este „partidul” care a fost cel mai mult în fruntea bucatelor ţării. Şi să reamintim maghiarimii politice din… poruncile Constituţiei: (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări; (2) Nimeni nu este mai presus de lege; (3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi; (4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale. Deci, fiind cetăţeni cu dublă cetăţenie, udmer-iştii nu ar trebui să guverneze. De fapt, nefiind partid politic, Uniunea ar trebui să se bucure strict de drepturile specifice unui ong.

Așadar, pe lângă obiectivele sale antistatale şi antinaţionale, iredentiste şi şovine, UDMR a creat nenumărate probleme, manipulări la adoptarea unor legi, astfel:

UDMR s-a opus în timp măsurilor anticorupţie; în 2005 s-a opus, în guvern, declaraţiilor de avere detaliate şi publice; în 2006 s-a opus adoptării Legii ANI; tot în acel an, în parlament, s-a opus ordonanţei de înfiinţare a DNA; tot UDMR a vrut dezincriminarea conflictului de interese, iar demnitarii să fie eliminaţi din categoria celor care răspund pentru infracţiuni de serviciu; a lansat un proiect ce introducea pe lista lustrabililor unei categorii profesionale importante în justiţie, procurorii…

Alte nereguli sau exagerări le-au comis în ministerele pe care le-au girat (închiderea unor spitale, discriminarea elevilor români în şcoli, sfidarea instituţiilor statului român prin ridicarea unor statui antiromâneşti şi steaguri ilegale, acapararea unor clădiri istorice etc) sau în prefecturile şi primăriile pe care le-au ocupat în dauna românilor din acele locuri şi în contra lor. Atitudini de perioada  evului mediu – unde se pare că au rămas corifeii hungarismului.

UDMR nu respectă însemnele naţionale, iar etnicii care „de treabă” – vorba românului – sunt izolaţi, criticaţi (în perioade de tulburări sociale – vezi 1848, 1919, 1940-1944, 1989 etc, fiind chiar maltrataţi sau ucişi alături de români, evrei, ţigani etc).

De aceea, se impune ca întreaga acţiune politică a UDMR să fie monitorizată, iar printr-o cerere la tribunal şi la Curtea Constituţională să se stabilească dacă acesta este partid politic sau numai o cârdăşie antiromânească a unor lideri nocivi spiritului european…

One Response to Să reamintim UDMR-ului Constituţia României şi să o aplicăm!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *