Cine sunt „aliaţii loiali şi oamenii de încredere” ai lui Tăriceanu?

Mi-am exprimat, într-un articol, speranţa că, poate, România va avea şansa să parcurgă o epocă ,,post-udmeristă”, odată cu înlăturarea de la guvernarea ţării a acestei clici trădătoare, udemeriste, care şi-a făcut toate mendrele şi şi-a realizat toate interesele, altele decât interesele ţării şi ale românilor. Dar acestea nu ar fi fost posibile dacă miopia şi prostia – ba, aş spune, chiar trădarea! – politicenilor români nu s-ar fi manifestat din plin, dovedind că în ultimile două decenii România nu avut o clasă politică adevărată, ci o adunătură în care şi-au găsit locul toţi afaceriştii veroşi, lipsiţi de morală, puşi pe căpătuială. De abia acum încep să iasă la iveală  toate hoţiile, nemerniciile şi trădările prin care aşa-zişii noştri ,,politiceni” au dus ţara de râpă şi au adus într-o stare de sărăcie generală aproape întreaga populaţie a ţării. Suntem oropsiţii Europei!

La această stare şi-au adus din plin contribuţia veroşii şi versaţii politicieni udemerişti, prezenţi în Parlamentul României, legislaturi la rând, în timpul cărora nu au făcut altceva decât să-şi rotunjească averile fabuloase, alături de colegii lor români, şi să îmbătrânească în rele, cum se spune. Probabil acestea or fi fiind şi interesele lui Tăriceanu, care îi doreşte pe udmerişti reîntorşi la guvernarea ţării! Indiferent dacă USL-ul va câştiga viitoarele alegeri parlamentare cu o majoritate care să-i permită să alcătuiască singură guvernul, Tăriceanu crede că aducerea UDMR-lui ar ,,utilă şi benefică”. ,,Utilă şi benefică” la ce? Poate pentru interesele dumnealui, da, pentru ale României, ba!

Aflând despre această dorinţă, care are darul de a ne lămuri  pe deplin asupra intereselor meschine, ale individului, prin care, evident, ţinteşte să-şi facă aliaţi în lupta pentru putere, mi-am amintit de afirmaţiile revoltătoare făcute în 2007, pe când era prim-ministru. Răspunzând atunci unei publicaţii, care-l întreba dacă nu se gândeşte la soarta dureroasă a românilor din Covasna şi Harghita, în timp ce le satisface atâtea hatâruri udemeriştilor, Tăricieanu spunea că nu este dispus să rupă bunele relaţii şi buna colaboare cu aceştia de dragul puţinilor români covăsneni şi harghiteni, care nu ştiu să se impună şi să ceară să fie respectaţi. Cu atât mai mult, afirma Tărâceanu, cu cât ,,udemeriştii sunt aliaţi loiali şi oameni de calitate”!

Ce fel de ,,aliaţi loiali şi oameni de calitate” sunt ei, Tăriceanu ar fi trebuit să se lămurească definitiv cu ocazia evenimentelor politice majore care s-au petrecut în această vară, de pe urma cărora, datorită faptului că udmeriştii au fost ,,aliaţi loiali şi oameni de calitate”(Ştim cu toţii pentru cine!), România se găseşte în situaţia pe care o cunoaştem cu toţii. Când e vorba de interesele personale, nu mai contează nimic. De altel am uitat că în politică imoralitatea este cea care defineşte comportamentul unui poltician. Aşa că dacă i-am cere lui Tărâceanu să fie moral, l-am jigni! Politicenii rămân politicieni, ca şi jigodiile, care rămân jigodii!

P.S.:

Vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo, realuând, papagaliceşte, vorbele lui Marko Bela, anume că ,,în politică niciodată să nu spui niciodată”, s-a grăbit să-i răspundă lui Tăriceanu, afirmând că uniunea apreciază afirmaţiile sale şi este gata oricând la o colaborare cu USL. Aşa că terenul se netezeşte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*