Cazier moral de politician… penal – serial despre cei mai lustrabili și mizerabili (ș)parlamentari (4)

FIȘA PENALĂ a inculpabilului udemerist ATTILA KORODI…

(Notă: Pentru a lua prin surprindere în jungla lor politică greu accesibilă cât mai mulți prădători, am început seria dezvăluirilor cu șacalii, hienele și coioții mai mici).

Attila Korodi, de profesie politruc ungur și băiat bun de prăvălie etno-politică, este un fel de Spiridon de procopseală în casa lui Titircă, recte Marko Bela din caraghioasa actualitate ca o interminabilă noaptea furtunoasă a politicianismului harghito-dâmbovițean din zilele noastre din care nenea Iancu ar scoate noi opere și capodopere de tot caragialele, cu personaje antologice, reale și…penale.

Realizări memorabile: este un îndârjit militant al utilizării, al attilizării(!) pungilor de hărtie în locul celor de plastic, și al aplicării celor mai draconice măsuri antipoluante, motiov ecologic pentru care, pe când era un demagog ministru al mediului, ne polua cu un nărăvaș automobil diesel de 177 cai și nu ne-ar mira să aflăm că are deja un întreg parc auto și poate și elicopter.

Este un habotnic practicant al ungurizării românilor prin mijloace propagandistice moderne de inconștientizare în masă și unul dintre misionarii care propovăduiesc și visează că cei 1,5 milioane de baci ungureni din balada  actuală vor căpăta și cetățenie din Ungaria. După recentul și penibilul pseudorecensământ mă aștept să crească subit numărul maghiarilor unguri(!) ca și cel al țiganilor rromi(!!)  din România. Să fie la ei…

Este crud,  dar versat, are doar 34 de ani și o mulțime de bani dobândiți legal de ilegal(!) mai ales prin afaceri cu statul ca reprezentant al prădătorilor de toate culorile și umorile politice, căci vedeți dumneavostră, banul și averea nu au nunațe politice, indiferent de tablou, de pastel, acuarelă, ulei… Cea mai mare realizare a tânărului descendent al hoardei mamei lor de huni este funcția de ministru al mediului și dezvoltării durabile în guvernul liberalo-pesedist al lui Călin fire de poveste(!) , omul lui Băsescu din tabăra lui Iliescu via Stolojan… De la funcția de ministru de formă pus pe reformă i s-a tras tânărului activist din unguretul iredentist și binele și răul, binele personal și răul penal… Prin 2009 presa, lacomă de execuții publice, trâmbița pe toate canalele canaliilor (țara era în campanie electorală…) că Attila Korodi este primul politician care ar putea răspunde penal pentru activitatea în calitate de ministru, pentru un act adminmistrativ al ministerului, în cazul în care instanța va da caștig de cauză reclamantului Roșia Montana Gold Corporation (RMGC). Attila  Korodi a fost desemnat juridic drept responsabil de acțiunile lui ca ministru, chiar și după ce nu a mai fost ministru. Deduceți jocul: omul a vrut să se spele pe mâini de responsabilitaea procesuală după ce a fost înlocuit ca funcție. Vă imaginați cum ar fi sunat ca mareșalul Antonescu să pledeze ”nevinovat”ca cetățean pentru vinovăția ca șe de stat de a fi ordonat armatei române să treacă Prutul declarând război armatei bolșevice pentru mnținerea patriei în granițele de atunci și pentru recuperarea regiunilor smulse din trupul țării mamă… Știu, este jenantă comparația.

Ce simplu ar fi să furi, să distrugi, să tai și să spânzuri cât ești (prim) ministru și, după ce nu mai ești, să nu mai ai nici o răspundere, de parcă ai fi alt om neom…Pentru asta a fost nevoie, în cazul lui Attila Korodi, protejat de camarila maghiară, de un proces de tergivesare, de parcă nu ar exista suficiente acte normative care să (nu) permită absolvirea demnitarilor de ilegalitățile pe care și l-au permis în timpul mandatului. Nu-i așa, domnule Iliescu? Nu-i așa domnule  Băsescu? Curat murdar!

În rezumat: la finele lui 2007, RMGC a atacat refuzul ilegal al MMDD de a continua procedura de evaluare a impactului de mediu pentru Proiectul Minier Roșia Montana, chemând în judeactă MMDD, în solidar cu Ministrul Mediului – Attila Korodi pe atunci –  și pe Secretarul de Stat. Știu, nu ați înțeles prea multe, nici nu este nevoie, veți înțelege…În baza unei hotărâri judecătorești care a consumat bani grei de la buget și timp suficient prescrierii (!), așa cum decurg marile procese de corupție, de subminare și de trădare (cu alte încadrări simbolice în democrația noastră originală în care cel care fură un leu este condamnat la ani grei de pușcărie, dar dacă este ungur este achitat pe loc, iar dacă fură enorm este achitat în timp…), instanța a pierdut multă vreme cu termenele pentru a se pronunțe asupra faptului că miniștrii și secretarii de stat răspund, alături de autoritatea publică pe care o reprezintă, pentru actele și deciziile ilegale chiar și după ce nu mai exercită funcțiile, în loc să judece cazul, faptele, culpabilii….Adică, intanța a permis încenarea unui proces lung prin care să se pronunțe asupra faptului că rămâne cum s-a stabilit, de la caz la caz, de la necaz la necaz și de la macaz la macaz… D`ale carnavalului juridic…Vă dați seama, sper, că  este vorba, ca miză, de sume astronomice de care beneficiază camarila ungurească în complicitate cu mizerabilii noștrri politicieni români care au închinat steagul în fața hoardei maghiare. Trădare!

Dar, punctual, personal și suspect de legal(!), deputatul UDMR de Harghita, Attila Korodi, avea și el, săracul, pe la începutul lui 2011, acțiuni în doar trei companii curate și nevinovate: Webmedia SRL, Scustica Eco-Logic SRL și Carbon Management Group SRL. Afaceri de nimic…Iar la începutul anului 2010, când încă se disputa bugetul iar licitațiile pentru achiziții publice nu primiseră undă verde la trucare, din lipsă de buget și din prezență de criză, Webmedia SRL deja primise pleașcă două contracte de la Primaria Comunei Frumoasa și Consiliul Judetean Harghita, după ce, în 2009, încheiase șapte contracte cu instituții ale statului precum: Primăria Miercurea Ciuc, Primăria Sântimbru, Primăria Siculeni, Primăria Cozmeni, Primăria Cristuru Secuiesc din judetul Harghita și Consiliul Judetean Harghita. Este de reținut sarcina tânărului însărcinat politic (de către virilii șefuți politici) de a spăla bani și  de a cotiza  la UDMR și la coaliția de guvernare. Îmi asum ceea ce spun. 

Știu că nu știu foarte multe despre acest personaj, dar sunt convins că se vor găsi și în continuare,  dintre voi cititorii, mulți români adevărați să contribuie cu informații și documente la acțiunea de demascare și supunere oprobiului public a politicienilor din toate formațiunile, până să intrăm în campaniile electorale când ne vor aburi ca de obicei. Treaba noastră este să acumulăm suficiente noi materaale pentru încă o trecere în revistă în precampanie a celor mai mizerabili (ș)parlamentari. Mulțumesc celor care deja ne-au furnizat astfel de dezvăluiri și dovezi pe care le vom publica în runda a doua.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*