Plugușor de… vară

MOTTO: ,,S-a sculat mai an

Bădița Traian

Și-a încălecat pe-un cal

Cu șaua de aur

Cu nume de Graur”

Nu știu dacă șaua a fost pusă pe calul care trebuie, dar se pare că, într-adevăr, bădița Traian cel care ,,sculat mai an” a început întâi cu justiția, cu anticorupția, a trecut așa, ușurel, pe la Parlament, a bătut la ușa SRI-ului, ca să mai diversifice puțin activitatea, apoi a hotărât schimbarea sistematizării.

Și, când cuvântă ,,bădița Traian”, cum să nu fie atrasă atenția opiniei publice fie ea din țară ori de oriunde? Plămădim o moțiune și, cum calul pe care a-ncălecat este… graur, petele albe de pe cenușiul părului lui lesne se pot colora. De nu se mai observă nici o deosebire! Principal este faptul de a deturna atenția mulțimii să nu se observe… mișcarea. Și-atunci organizăm câte un book-fest, dăm liber la talk-sow-uri, acționăm pe principiul ,,încurcă-i
drace” și-așteptăm efectul. Vorba aceea, de vrei să scapi ușor, dă-i poporului pâine și circ!

Trucurile de a abate atenția de la problemele majore pe care le traversează România sunt multiple: de la dezgroparea dosarelor penale de mult clasate, ori prescrise, la reorganizarea și reîmpărțirea țării în județe, de la comasarea comunelor (altă găselniță prezidențială), la revizuirea Constituției, nu fac altceva decât să arate că într-adevăr se-ncearcă a se ,,pune șaua” pe problemele majore ale societății.

Nu știm dacă se-ncalecă un cal normal… Că dacă este unul nărăvaș, nu-i a bună. Căci, se ține într-o ceartă și într-un scandal continuu, dintr-o supărare într-un necaz pe toată lumea, se inventează și inflamează subiecte artificiale și, iată, că frâiele-s de mult scăpate, de a început timona a se învârti în gol.

În rest este bine, se spunea odată că ,, iarna nu-i ca vara”, dar, ce veste minunată!, și la 25-30 de grade poți ,plesni din bice, „măi…hăi…hăi…”! Că-n rest din ce mai poți plesni? Nici de sănătate măcar că-i scumpă, rară și…puțină. Așa cum este și voința aleșilor și realeșilor de a uimi o țară întreagă cu amalgamul de proiecte nerealizabile, dar care dau bine ca…activitate guvernamentală.

Și-atunci cum să nu gândesc că…,,s-a sculat mai an/ Bădița Traian…”? Fără sănătate în spitale și dreptate-n tribunale poți sigur să te îndrepți spre o societate bolnavă, într-un haos total. Se urmărește inutil pragul electoral, dar poate lampa lui Aladin să mai facă ceva minuni.

În rest totul este de vânzare: legi, decizii, hotărâri, voturi. Într-un cuvânt, viața-i ca o tarabă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*