Doar cifre care omoară ucigașul…

„O singură moarte este o tragedie; un milion de morți este o statistică!. Această frază este atribuită lui Joseph Stalin, liderul Uniunii Sovietice. Această declarație reflectă o perspectivă rece și inumană asupra vieții și pierderilor umane. A fost un răspuns dat lui Winston Churchill în timpul Conferinței de la Ialta din 1945. Este interesant de observat că aceste două personalități istorice importante au exprimat o viziune similară cu privire la impactul emoțional al pierderii umane. Churchill spune: „Dacă omori ucigașul, numărul ucigașilor nu va scădea”. Să căutăm statistica cu numărul morților din al doilea război mondial, desigur, în această statistică fiecare dintre noi regăsește unchiul, bunicul, pe cineva. Eu îl regăsesc pe unchiul Petre pe care tata l-a crezut prizonier pe undeva în Rusia, chiar dacă amândoi au fost în același război nu a acceptat moartea fratelui său. Iată cifrele estimative pentru numărul de morți în al doilea război mondial pe țări. Uniunea Sovietică: aproximativ 26 milioane. Germania: aproximativ 6 milioane. Polonia: aproximativ 6 milioane. Japonia: aproximativ 2 milioane. China: aproximativ 20 milioane. Regatul Unit: aproximativ 450.900. Franța: aproximativ 567.600. Statele Unite ale Americii: aproximativ 416.800. În România se estimează că aproximativ 380.000 de oameni au murit în timpul celui de-al doilea război mondial, incluzând soldații și civilii. Cifre triste ce ne arată impactul devastator al războiului asupra populației române. Acum să vedem cine a făcut această statistică? Dar cum China? China a fost activ implicată în al doilea război mondial, mai ales în conflictul din Pacific împotriva Japoniei. Japonia a invadat China în anii 1930 și războiul sino-japonez a continuat în timpul celui de-al doilea război mondial. China a fost unul dintre aliații principali ai forțelor aliate în Asia și a suferit pierderi semnificative de vieți omenești pe parcursul conflictului. Aproximativ 20 de milioane de chinezi au murit în timpul războiului, inclusiv soldați și civili, în confruntările cu forțele japoneze.

Acum înțelegem cum oamenii sunt cifre, iar ucigașii doar ucigași care nasc alți ucigași…? Sau cum „Propaganda învingătorilor devine istoria celor învinși” (fraza a fost scrisă de R.W. Trevanian. Scriitor American. Sau cu numele său real: Rodney William Whitaker) Dar eu voiam să scriu despre alt scriitor, James Bacque. Cartea lui James Bacque, intitulată „Other Losses: An Investigation into the Mass Deaths of German Prisoners at the Hands of the French and Americans after World War II” a fost publicată în 1989 și a stârnit un val de controverse și dezbateri pe tema tratamentului prizonierilor germani după cel de-al Doilea Război Mondial. Bacque argumentează că un număr semnificativ de prizonieri germani au decedat ca urmare a unor condiții inumane în lagărele de detenție ale forțelor aliate, mai ales ale francezilor și americanilor. Lucrarea lui Bacque a fost criticată și contestată de mulți istorici, care au considerat că argumentele și datele prezentate în carte nu sunt suficient de solide sau sunt interpretate tendențios. Mai multe recenzii și studii ulterioare au pus sub semn de întrebare concluziile lui Bacque și au evidențiat că cifrele prezentate de el privind numărul prizonierilor germani morți sunt exagerate sau inexacte.

În ziarul „incorectpolitic. com” pe data de 7 Ianuarie 2023 a apărut un articol cu titlul: „Cât de răi au fost cei buni” din care am selectat un pasaj. „Cifrele reci și seci dau în vileag tot adevărul. În ele nu încap ideologii, propagande, mistificări, considerații. În fața lor nu poți decât să te pleci și să admiți. Îți spui „asta e”, chiar dacă nu îți convine. Prin urmare, să vedem cifrele: Marea Britanie –victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial – total 375.000 vieți omenești; S.U.A. – victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial – total 405.399 vieți omenești. Germania –victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial – total 15.798.000 vieți omenești. Genocid? Iată-l: Militari morţi în luptă 27 la sută; civili, bătrâni, femei, copii 73 la sută, civili uciși de bombardamentele de teroare 500.000; morţi de foame în cele patru zone de ocupație 5.700.000 în plin secol al XX-lea; militari nemți morți în prizonierat 1.584.000. Total morți germani 15.798.000 de victime…, cu câți să umpli o țară întreagă, țara Morții) ce ne-am hotărât, în pofida avertismentelor și a temerilor noastre, să publicăm această lucrare, convinși că până la urmă istoria nu acceptă decât faptele și că lupta eternă dintre bine și rău nu trebuie să fie confundată cu durerosul drum al cuceririi adevărului”. Editorii

Compari cifrele între ele, te freci la ochi și îți spui „nu se poateˮ. Enorma diferență de 15 milioane de vieți, dintre victimele anglo-americane (total totuși estimativ 780.399) și cele germane (total verificat 15.798.000) este strigătoare la cer. Hecatomba germană nu se poate compara decât cu cea sovietică, de 8.668.400 căzuți în luptă și de peste 12 milioane de civili raportate de autorități, însă cifrele acestea din urmă sunt cu totul nesigure, amestecându-se aici secretomania comunistă, victimele terorii interne și a celei de pe front – plutoanele de baraj ale N.K.V.D. Mitraliindu-i din spate pe militarii sovietici care încercau să fugă din fața dușmanului -, plus alte zeci de impedimente. Singurele cifre sigure sunt cele furnizate de nemți și de japonezi, nații corecte care au investit ani și resurse în elaborarea minuțioasă a cumplitelor statistici.

Acum înțeleg cum am ajuns doar cifre care a omorât mereu ucigașul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*