Reîntoarcerea la normalitate…

Lumea azi este bulversată de conflictul deschis dintre două civilizații. Cea tradiționalistă, națională, creștină, conservatoare și suveranistă, pe de-o parte, și cealaltă, globalistă, nivelatoare, progresistă, atee și neomarxistă. Unde ar trebui să ne situăm noi pentru a ne putea salva ca neam, ca identitate și ca țară? Națiunea română, ca alte națiuni, trebuie să rămână de sine stătătoare pentru că acolo sunt tradițiile, sunt elementele spirituale ale fiecărei nații, asta este ADN-ul nostru sau veriga noastră cu istoria, cu valorile noastre spirituale. Este legătura noastră cu neamul, tot ce-am moștenit de la moșii și strămoșii noștri. Acestea sunt formele de anticorpi pentru a nu ne îmbolnăvi noi și neamul de diverse boli ideologice, sub-culturale minoritare impuse în mod brutal și parșiv, cu scopul de a ne distruge viața și de a nu mai ști cine suntem.

Asistăm practic la un atac violent la zestrea noastră genetica… se umblă la acest ADN al nostru! De aceea, istoria cu eroii și martirii istoriei noastre este foarte importantă, pentru că aceștia ne țin în viață, ne țin pe direcție. Aceasta este lagătură cu rădăcinile, acolo este semnificația fiecărui neam și nu în ceea ce este azi digitalizarea și tehnologia care sunt făcute pentru control. În momentul în care ți-au atacat acest ADN, atunci se nasc „monștrii”. Iar ei sunt aceea pe care-i știm cu toții… Soros, Schwab, Bill Gates, Musk, Bezos și alții, împreună cu cei care conduc astăzi România?… Aceștia nu au nici un fel de empatie, ei suferă de un fel de boală psihică în a-și mari la nesfârșit puterea de a controla. Boala lor constă în manipulare și dominație, în a deține controlul absolut asupra noastră. Aceasta este de fapt ideea. Pe ei îi obsedează doar puterea controlului, de a controla și observa tot. Banii și averile colosale pe care le au sunt doar un mijloc. Astfel ei au creat o lume în care există foarte multe lucruri false, care vin în întâmpinarea de a dezbina. Vechiul principiu dezbină și condu. Treaba cu covidul, războiul din Ucraina urmat probabil de altele în Taiwan sau Kosovo, isteria cu încălzirea globala… Toate au generat și alimentat tensiuni și agresivitate în societate, au anulat „fair play” -ul și au săpat puternic la decăderea civilizației. Au încălcat drepturi și libertăți fundamentale. De asemenea, oamenii de valoare au fost îndepărtați și înlocuiți cu marionete, cu slugi, cu preșuri.

Revenind pe plaiurile noastre, fără înțelegere intre noi, fară bunăcuviință este imposibil de a merge mai departe. Violența de toate felurile, mai ales cea verbală în societate și în sfera politică, nu duce decât la îngenunchiera României. Acest principiu enunțat este valabil oricărui stat democrat sau pretins democrat și civilizat. Acest circ care are loc acum peste tot în lume nu poate să ducă la ceva bun pe viitor. Pentru că ei înșiși, cei care fac și dezvoltă circul sunt în zona pseudo intelectuală. Diferența dintre incult și pseudo incult este foarte mare. Incultul este un tip relativ blajin, este asumat, își cunoaște limitele și nu se bagă. Pseudo incultul însă este foarte periculos… Este lumea politică de azi, cei care știu ceva, dar nu suficient. Lor li se transmite ce trebuie să spună, ce să facă, când și cum să facă. Ei se cred atotștiutori, așa cum am văzut că se pricepeau și la covid, la război, la problemele climatice. Ei la toate se pricep, dar, de fapt, sunt cu mult sub „nivelul mării”. Grav este că, în subcultura existentă, apare violența, pe care o vedem foarte des în ultima vreme în limbaj, decizii și atitudine. Mecanismul este foarte subtil în așa fel încât copiii să facă ceea ce văd la adulți. Și, din păcate, aici scoală modernă din zilele noastre are un mare „merit”. Azi școala nu face decât să fundamenteze prostia. Școala produce doar intelecte mediocre, schilodește vieți lăuntrice, perturbă și împiedică dezvoltarea amplă a copilului și produce practic cetățeni docili pentru o populație gestionabilă, în așa fel încât sistemul doar să apese pe buton și să se întâmple ceea ce dorește. Școala atât timp cât nu se debarasează de „adevăruri” impuse, de constrângeri politice și inutile cum este astăzi educația și de vocații sufocate, talentele nu vor răsări. Și o țară care nu-și promovează talentele este supusă total sărăciei. Marele cărturar Spiru Haret spunea că cine investește azi în educație, va culege mâine în economie.

Noi, ca români, ce să mai culegem din economie, daca ne-am distrus toată educația. Educația este și trebuie să fie peste scoală, educația înseamnă viziunea pe care o ai față de lume, modul cum te raportezi la ea. Din păcate, azi statul român este un stat servil, iar noi pentru a ne reîntoarce la normal, avem nevoie de un stat național, care împărtășește și are la bază proprietatea privată. A noastră! A românilor! Azi, românii nu mai au proprietate, ci au fost luați în proprietate. Asta este diferență! Și uite cum se adeveresc, peste ani, cuvintele cârmaciului Nicolae… Sau ale lui Mareșalului. Ideea de bază a poporului român a fost dintotdeauna pământul. Noi, ca popor, ne-am dat viața mereu doar pentru Dumnezeu, pământ și țară… asta a fost soarta noastră. Să nu abdicăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*