Parlamentul oferă gratuit firmelor și statelor străine zăcămintele de țiței și gaze naturale ale poporului român

La solicitarea firmelor și statelor străine interesate de jefuirea uriașelor zăcăminte de țiței și gaze naturale, inițiatorii alogeni ai Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele petroliere offshore, au solicitat Parlamentului și au obținut procedura de urgență (după o grabă de patru ani?!) pentru adoptarea noii legi care să asigure venituri și mai mari pentru străinii care vor exploata și vinde bogățiile din țara noastră! De fapt, se pregătește o nouă lege pentru jefuirea zăcămintelor de țiței și gaze naturale ale Poporului Român! Ca să nu priceapă ce pregătește Parlamentul împotriva Poporului Român, a independenței și suveranității României această lege a fost botezată offshore care înseamnă paradis fiscal pentru firmele străine. Prin această lege se confirmă că România a ajuns o colonie în Uniunea Europeană și este un paradis fiscal pentru anumite firme străine care beneficiază gratuit de zăcămintele de țiței și gaze naturale ale Poporului Român, inclusiv zăcământul uriaș de gaze naturale care a fost descoperit recent în județul Buzău.

Propunerea legislativă de modificare a Legii nr.256/2018 a fost votată, fără amendamente, de Senatul României. Impotriva acestei Propuneri legislative au votat senatorii Partidului A.U.R. și senatoarea neafiliată Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Această Propunere legislativă, împreună cu actuala Lege nr.256/2018, pregătește cadrul juridic pentru cel mai mare jaf din Istoria de circa 10.000 de ani a Poporului Primordial Get și a urmașului său, Poporul Român! Totodată, Propunerea legislativă urmărește realizarea unui genocid împotriva Poporului Român prin neîncasarea la Bugetul de Stat al României a multor mii de miliarde de euro sau dolari realizate din vânzarea pe piața străină a gazelor naturale și țițeiului exploatate din țara noastră, precum și ca urmare a stabilirii și practicării de către firmele străine a unor prețuri uriașe pentru consumatorii români la gaze naturale, produse petroliere și curent electric! Realitatea din primele luni ale acestui an va fi cu mult depășită de noile explozii programate ale prețurilor la carburanți, energie electrică și gaze naturale.

Firmele străine care sunt beneficiare ale Legii nr.555/2004 privind privatizarea PETROM și ale Legii nr.256/2018 sunt nemulțumite de afacerile, avantajele și câștigurile din România și vor să obțină venituri și profituri și mai mari, mai ales în perioada luptelor din teatrele de operațiuni din Ucraina și după încheierea acestui conflict militar mondial.

Principalele prevederi ale Propunerii legislative de modificare și completare ale Legii nr.256/2018, care nu au fost prezentate în Senatul României și nici în mass-media stabilesc următoarele: proprietarul, Poporul Român, nu are dreptul să exploateze și să vândă cea mai mare parte din gazele naturale și țițeiul din platoul continental al Mării Negre și din interiorul României; firmele și statele străine (ex.Austria) primesc dreptul să exploateze, aproape, gratuit toate zăcăminetele de țiței și gaze naturale ale Poporului Român! Prin Legea nr.555/2004 s-a stabilit că firma de stat austriacă OMV plătește Statului Român o mică redevență care se calculează anual la prețul de 22 dolari/baril, indiferent de prețul acestuia pe piața mondială. În prezent acesta este mai mare de 100 de dolari/baril; proprietarul, Poporul Român, are dreptul să cumpere de la firmele străine anumite cantități de gaze naturale, produse petroliere și curent electric, la prețurile stabilite de către străini, fără niciun control sau intervenție din partea Guvernului României. Puțini români au aflat că firma de stat OMV din Austria produce energie electrică la termocentrala de la Brazi folosind gaze din România, iar pentru Poporul Român au fost majorate artificial prețurile la gaze naturale, curent electric și carburanți, după ce Regimul Băsescu-Tăriceanu a renunțat la actiunea de aur a Statului Român.

Firmele străine au dreptul să stabilească prețul de vânzare și destinația gazelor naturale și a țițeiului extrase din platoul continental al Mării Negre și de pe uscat în România. În actuala situație internațională, în timpul și după conflictul militar dintre NATO și Federația Rusă, firmele străine care jefuiesc zăcămintele de gaze naturale și țiței ale Poporului Român vor livra întreaga producție în țările vest-europene care nu vor să plătească în ruble gazele ce pot fi importate din Rusia. Redevențele, impozitele și taxele pentru Statul Român, de pe urma exploatării zăcămintelor de țiței și gaze naturale, sunt stabilite pe toată durata exploatării lor și nu pot fi mărite. Cu acordul firmelor străine, Guvernul și Parlamentul României au dreptul să reducă nivelul acestora.

Prevederile legii se aplică tuturor firmelor străine care exploatează de mai multă vreme țiței și gaze naturale pe teritoriul României, inclusiv celor din Federația Rusă, Ungaria și Serbia care exploatează aceste bogății în partea de vest a țării noastre.

Prin Legea nr.256/2018 și prin Propunerea legislativă a fost inventat și se aplică dreptul de trecere care are prioritate față de dreptul de proprietate. În baza acestui nou drept, inexistent în legislația altor țări, firmele străine au dreptul să treacă peste orice proprietate publică sau privată și să demoleze ori să distrugă tot ce le stă în cale pentru jefuirea zăcămintelor de țiței și gaze din România. Nu există nicio prevedere care să permită Poporului Român prin Guvernul României, să decidă în legătură cu cantitățile extrase anual, destinația și prețurile de vânzare a gazelor naturale și a țițeiului. Inițiatorii Propunerii legislative nu au informat Parlamentul în legătură cu cantitățile și prețurile la țiței și gaze naturale care au fost exportate (cel puțin în ultimii 10 ani) din România în Austria și Ungaria. În aceste țări prețurile la produse petroliere, la gaze naturale și la curent electric sunt mult mai mici decăt cele din România.

Statul Român nu are niciun drept de control asupra costurilor, veniturilor și profiturilor obținute de firmele străine care exploatează după bunul plac zăcămintele Poporului Român. Ca urmare, suma aferentă pentru 60% din profitul firmelor străne care revine Bugetului de Stat al României este o gogoriță. Pentru amăgirea cetățenilor români s-a susținut în mass-media, din când în când, că 60% din valoarea producției fizice revine Statului Român. În realitate, în Norvegia s-a stabilit prin lege că Guvernul poate încheia contracte cu firme străine pentru exploatarea țițeiului și gazelor naturale cu condiția ca să intre în bugetul de stat cel puțin 90% din valoarea producției extrase. Ca urmare, în ultimele două decenii, poporul norvegian a ajuns un popor fericit și cu un nivel de trai foarte ridicat. Nu a fost stabilită și precizată în Propunerea legislativă suma minimă alocată anual prin Legea Bugetului de Stat pentru cumpărarea de la firmele străine a gazelor naturale și a produselor petroliere necesare pentru populația și economia națională.

Prin exploatarea zăcămintelor de țiței și gaze naturale, în baza Legii offshore, România nu va deveni independentă din punct de vedere energetic și nici nu va fi o țară mare exportatoare a acestor produse care pot constitui un „colac de salvare” pentru Uniunea Europeană, după pachetele de sancțiuni aplicate Federației Ruse.

Inițiatorii alogeni ai Propunerii legislative au prevăzut, la cererea firmelor străine ale căror interese s-au angajat să le reprezinte, o mulțime de derogări de la legislația românească. Autorii Propunerii legislative și susținătorii lor din Parlament nu au prezentat, nici în scris și nici în Senat, care sunt avantajele exprimate în cifre pentru Poporul Român și care sunt pierderile de mii de miliarde de euro sau dolari pentru Bugetul de Stat în perioada de jefuire a zăcămintelor de țiței și gaze naturale. Inițiatorii Propunerii legislative și Guvernul nu au prezentat în Senat și au evitat să comunice în Camera Deputaților care este valoarea zăcămintelor de țiței și gaze naturale care vor fi extrase anual din platoul continental al Mării Negre, pe perioada de exploatare, precum și sumele care vor fi încasate la Bugetul de Stat reprezentând impozite, taxe, redevențe etc. Prezentarea acestor cifre confirmă jaful internațional pus la cale de firmele străine și susținut de inițiatorii Propunerii legislative și supușilor.

Pentru explorarea, exploatarea și valorificarea zăcămintelor de țiței și gaze naturale ale Poporului Român și în interesul său nu era nevoie de Legea nr.555/2004, Legea nr.256/2018 și nici de această Propunere legislativă. Toate trei nu reprezintă voința Poporului Român! Ele au fost impuse Parlamentului de către firmele și statele străine interesate de jefuirea uriașelor bogății naturale ale Poporului Român! Astfel, au fost sfidate prevederile Constituției României!

În Parlament era necesar și suficient să se stabilească printr-o lege obligațiile pentru Guvern cu ocazia încheierii contractelor de explorare, exploatare și valorificare a bogățiilor naturale ale Poporului Român! S-a recurs la stratagema cu adoptarea câtorva legi (ex.pentru PETROM și B.C.R.) cu scopul ca jaful național, în câteva domenii, să fie realizat în mod legal! Cum? Prin specularea și interpretarea tendențioasă a articolului 72, alin.1 din Constituția României care prevede că: „Deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.”

Pentru respectarea Constituției României, pe tema exploatării zăcămintelor de țiței și gaze naturale ale Poporului Român, este necesar și obligatoriu organizarea unui Referendum Național, în procedură de urgență. În cazul în care Președintele României nu cere Poporului Român să își exprime voința prin Referendum Național și dacă acesta nu va sesiza Curtea Constituțională și va promulga modificările la Legea nr.256/2018, așa zisa Lege offshore, de fapt Legea pentru jefuirea zăcămintelor de țiței și gaze naturale ale Poporului Român, el riscă, după încheierea mandatului în anul 2024, să răspundă penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv genocid.

Graba trădătorilor de Neam și Țară de a adopta Legea offshore, Legea paradisului fiscal pentru firmele străine care să jefuiască uriașele zăcăminte de țiței și gaze naturale ale Poporului Român, este dejucată de Federația Rusă. Această țară acționează și urmărește să instaleze pe Insula Șerpilor o bază militară cu scopul de a bloca proiectul de salvare a Uniunii Europene prin exploatarea gazelor naturale din platoul românesc al Mării Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*