Partidul-stat mafiot: liber pe Centură!

În sfârșit, toate otrepele de primari pot să migreze din nou de la un partid la altul. Dar nu oricum. Se admite un singur sens. Dacă nu vrei să vii la pesedeu, te dăm la DNA, ca pe Viziteu de la Bacău. Nu vrei să vii la pesedeu, îți găsim noi leacul, nu-i bai… Migrația are o unică direcție: spre partidul-stat mafiot. O mână spală pe alta și ce-ți mai trebuie obrazul?Liberalul Cătălin Predoiu, ministrul de la Interne, a asudat din greu ca să coacă o ordonanță gheboasă, încât să poată scăpa de primarii liberali, iar textul este o capodoperă: Dacă vor fi lăsați să se plimbe liber pe centură, „Aleșii locali pot motiva cetățenii să se prezinte într-un număr mai mare la urne și să-și exprime opțiunile de vot”. Dacă cetățenii nemotivați e proști și nu știe cu cine să voteze, primarul, băiat informat, îi instruiește. Această alianță contra naturii va fi și ultima pentru liberali și e mare păcat. Ei au făcut toate concesiile posibile fiindcă pesediștii i-au vândut lui Klaus Iohannis cioara de pe gard. Dacă nu se poate la președinția Consiliului European, te ducem noi la conducerea NATO. Prostănacu pune sigur o vorbă ici, una colo, alta dincolo… pe unde mai dă și omul raportu… De fapt, liberalii „s-au întovărășit” cu dracu să poată trece puntea de multă vreme, nu de frica lui Jeorjicî Simion. Așa a acceptat Căcărău ca Victor Ponta să le pună cravate roșii la gât liberalilor de frunte și să-i plimbe ca la urs prin Piața Catedralei din Timișoara, dar atunci de frica lui Traian.

Însă toate au o limită, nu se poate merge chiar așa la Marcel ca la un bulibașă, trebuie să ne oprim, broasca e prea râioasă, ți se prinde cu ghearele de gâterează și se înghite greu, dar trebuie înghițită. Dacă vine Jiorjicî? „Este un moment în care trebuie să ne oprim cu această practică. Dacă îmi daţi voie, este absolut o calicie fără rost. (…) Nu văd de ce trebuie să se realizeze această migraţie. Nu cred că vreunui primar îi place să i se pună întruna această etichetă de traseist”, a spus Nicolae Ciucă, acest urmaș al Brătienilor, general cu patru stele, pe care Marcel l-a lăsat în izmene. Noroc că a venit din spate Rareș Bogdan cu un smoc de pătrunjel și I l-a frecat pe sub nas ca să nu mai simtă duhoarea… Așa că 436 de primari liberali au luat calea cea dreaptă spre Ciolacu, băiat subțire, care știe să scoată ouăle de sub cloșcă, iar la o adică, poate lua și cloșca, cu tot cu cuibar. Așa a scos și ouăle de aur de la Roșia Montana: timp de o lună, ne-a vorbit pe la toate televiziunile că România va plăti 6,5 miliarde de dolari pentru că atât ne cer prietenii de la Gabriel Resources din Buhuși. Și dacă ei ne cer, sigur că vom pierde procesul. Își pusese surâsul unsuros de cerșetor de la curbură să nu se prindă proștii mai nărozi ca el. Acțiunile companiei din Canada au crescut de patru ori, România a câștigat procesul și alde Gabriel Resorurces nu au în cont nici banii să ne dea cheltuielile de judecată.

Cum spuneam, de un an aproape, șefii de țară ne vorbesc numai despre comasare, un fel de întovărășire ca pe vremea lui Ion Ilici Iliescu. Cine avea ghioaga mai mare și furca mai lungă îi lua pământul vecinului și apoi spunea că s-au întovărășit cu el. Așa pregăteau staliniștii introducerea kolhozului sovietic. Este un mister că tot asemenea indivizi s-au găsit să ne fericească.A ieșit și Sorin Oprescu pe Centură. Statul român este obligat să-i plătească pensie specială (3500 de euro pe lună), cu toate penalitățile. Nu-i bai, proștii plătesc, nu Ciolacu, chiar dacă doctorul de la Buhuși este condmnat definitiv la zece ani de pârnaie pentru corupție. Să fie clar: una-i una, alta-i alta! Taticu a fost ilegalist, general de Securitate, comandantul șantierului de la Canal pe timpul lui Gheorghiu- Dej. Feciorul a fost director de spital, senator, primar general, să trăiți! Condamnat de elită pentru fraude cu pensie specială, deci tot ilegalist. Ia să fi fost un român în această situație! Îl scoteau procurorii și de sub Acropole. Cine conduce România? Evident, meseriașele de pe Centură. Iar românul obișnuit, atârnat de țoșca lui din „rafie”, merge la piață și vorbește singur, ca Moromete cu moaca invizibilă a lui Achim: „Păi bine, domnule, așa ne-a fost vorba?!”… Pupa-ți-aș gaura covrigului! Că atât i-a mai rămas…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*