Orice atac împotriva unui preot este parte a planului de discreditare a Bisericii Ortodoxe Române!…

Mulți s-au supărat pe mine atunci când am scris despre Pr. Prof. Dr. Constantin Necula. Mulți nu au înțeles că nu este vorba despre o apărare propriu-zisă, ci despre niște întrebări de bun-simț și despre faptul că eu nu pot nega meritele unui om – și încă atât de ușor pe cât am văzut că s-a făcut – pentru a fi „în trend”! Unde văd „trend generalizat”, mi se aprind toate beculețele de avarie și alarmă. Nu am răspuns mesajelor oamenilor supărați pe mine, mi-am dat seama ca nu au înțeles motivul reacției mele. Știu ca la un moment dat vor înțelege. Mie nu îmi plac lucrurile acestea. Nici „trendurile”, cu atât mai puțin atacurile împotriva BOR! Indiferent care ar fi cauzele neînțelegerilor care apar între ierarhi, pricinile de mustrare (pentru că și ierarhii sunt oameni, și preoții la fel și toți suntem supuși greșelii), aceste neînțelegeri NU trebuie să apară NICIODATĂ în public. Nu publicul este judecătorul Preoților noștri! Niciodată! Sub niciun motiv! Trebuie să înțelegeți un lucru: fiecare scandal în care este implicat numele unui preot NU face bine întregii imagini a Bisericii. Fiecare preot este o piesă de puzzle din ceea ce numim BOR. Și eu NU SUPORT sa fie atacată Biserica. Nici folosindu-se cineva de cei mai cunoscuți preoți din țară, nici de cei cunoscuți doar în parohiile lor mititele! Punct.

Acum câțiva ani anunțăm că „m-am radicalizat”. Ca mi s-a terminat răbdarea și că este inacceptabil ce se întâmplă. A fost un text scris la nervi, cu obidă, scris în apărarea unui preot decretat „bătăușul unui copil” de către toată lumea, pentru că așa a hotărât „mainstream-ul” – de fapt o mizerie și un fapt denaturat, o minciuna sfruntată! Acel text mi-a adus în listă peste o sută de preoți. Oameni la locul lor, cu Credință și cu dragoste de Hristos, de oameni și de țară deopotrivă. Pentru ei și pentru imaginea acestor preoți nu se dă nimeni peste cap, dar lor li se sparg în cap toate acuzele aduse pe nedrept de „opinia publică” de fiecare dată când este fabricat un scandal. Ei sunt cei care plătesc toate oalele sparte, din punct de vedere al crizei de imagine care se creează. Fără sa aibă nicio vină – ei devin „vinovați” doar pentru că aparțin cinului. De aceea, pentru acei oameni care sunt pâinea Lui Dumnezeu, voi continua să susțin preoțimea română, orice ar fi! Pentru că Biserica Lui Hristos nu poate exista nici fără de preoți, nici fără de noi.

Și tot de aceea îmi rog colegii din presă, pe acei dintre ei care au rămas fideli idealului breslei sau a mai rămas măcar o brumă de profesionalism și de patriotism în ei, să priceapă ca Poporul Român nu poate exista fără Biserica Ortodoxă Română, pentru că poporul român s-a născut în Biserică Ortodoxă și o dată cu ea! Și în numele Dreptății și al Adevărului, să nu se lase folosiți întru denigrarea BOR, indiferent ce materiale le-ar parveni „pe surse” și care ar fi „sursele”. Indiferent cât de mare ar fi tentația! Mare atenție, mare! Nu mai chemați pe toată lumea sa judece preoțimea. Nu publicul este judecătorul Preoților noștri! Nu noi! Puneți întrebări, relatați obiectiv fapte, dar aveți mare grijă când ridicați piatra asupra unui preot! Pentru că fiecare atac împotriva unui preot este un atac împotriva Ortodoxiei Române. Un atac împotriva Neamului Românesc! Este clar un curent gândit și creat, manipulat de către dușmani ai neamului, menit sa discrediteze BOR prin orice mijloace, inclusiv prin minciuna și manipulare, cu unicul scop de a ne rupe de Biserica Lui Hristos, de a distruge Ortodoxia. Le stă Hristos în gât, îi arde numele Lui și nu fac niciun rabat, nu au nici scrupule pentru a distruge Credința Neamului! Pana acum, nu știu cum, previziunea mea în privința Preoților care vor fi atacați s-a adeverit, nume cu nume, exact în ordinea pe care am expus-o în toamna anului trecut. Sper doar sa nu urmeze la rând și restul părinților pomeniți de mine acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*