Nu mai bine ne împușcați? Că de lepădat de Hristos nu ne lepădăm!

Nu a fost suficient Drumul Crucii?! Nu avea piroanele bine bătute!? Nu avea sulița înfiptă adânc!? Nu avea oțet suficient pe buze!? Nu avea coroana de țepi înfiptă pe frunte!? Nu a fost suficient! Se pare că nu! Pentru unii care se cred mari teologi. Și diavolul e vechi de când lumea și știe teologie! Multă și grea! El nu știe ce e mila, iubirea și pacea! Nu suportă iertarea și smerenia. Din vanitate și trufie nemărginită! Dar, își cunoaște Stăpânul! Când mirenii greșesc se pot pocăi! Au o șansa! S-au rătăcit și au uitat rugăciunea lui Efrem Sirul!

Dumnezeu iartă! Că E mare și milostiv! Și mai e și Săptămâna Patimilor! Iartă tot daca te pocăiești! Tot El înțelege iubirea de arginți și de putere. Pentru că a văzut la Iuda. A trădat, a vândut și nu s-a pocăit! A ales ștreangul! L-ar fi iertat? Cu siguranță! Pentru că știa! Cunoștea inima și sufletul omului! Fusese acolo când țărâna a luat suflare de viață!
Când mirenii greșesc e una! E de înțeles! Patimile personale le-au întunecat mințile. Dar când o față bisericească care-și spune mitropolit susține o sminteală, lucrurile se schimbă. Total!

Există o ierarhie în BOR? Există Sfânta Tradiție? Există! Cum să fii de acord cu schimbarea marii sărbători a Învierii?! Cum să-ți treaca prin minte să sari public și să susții așa ceva? Nu am absolut nimic cu Paștile catolicilor și protestanților. Au ales capetele bisericilor lor politic! E treaba lor! Dar când vii să ne spui că „ar fi bine”, că diaspora ar avea vacanță ca și în Vest, că nu mai trebuie să fim alături de ruși…. suntem nebuni toți! Sminteala este totală! Ce treabă are așa-zisul război din Ucraina cu Rusia, cu data în care se sărbătorește Învierea Domnului????? Acum, poate înțelegeți toți mizeriile politice din spatele mascaradelor puse la cale din 2020!

Totul este un război împotriva ortodoxiei! Război împotriva lui Hristos! Război împotriva celor ce au ales să rămână în credință! Cu cât trece timpul, cu atât asaltul asupra ortodoxiei devine mai puternic! Și din toate părțile! Ca de obicei, răul vine de la Cluj! În ultimii ani, orice nebunie de acolo a pornit! Dacă nu ați sesizat, asta e! Încet, dar sigur! Sinuos, viclean, îmbrăcat în oferte! Ale diavolului! Se vorbește despre bine! Care bine? Adevărul umblă cu capul spart și minciuna, viclenia și trădarea stau la masă cu regele. Ăla gol!

Lovitura de acum nu s-a dat la întâmplare! E pritocită de multă vreme probabil și s-a așteptat Săptămâna Patimilor. Ca să-L mai răstignească o dată! Pe El și pe noi! Aștia retrograzi, nespălați, analfabeți, săraci. Ce să vezi? Și apostolii Lui erau la fel! Dar aveau ceva! Ce voi nu veți avea în veci: Harul Domnului! Așa nespălați, analfabeți, desculți, săraci au schimbat lumea! Și au propovăduit Evanghelia în toate marginile pământului! Adică, Vestea Bună! Cartea pe care o scoate mitropolitul Clujului în fața poporului! Să le aducă Vestea Bună! Sau așa ar fi trebuit! Nouă ce ne rămâne de făcut? Totul! Pentru că Biserica Lui Hristos suntem noi! Credincioșii! Țara asta batjocorită de politicieni ratați cu pretenții de elite.

Totul, înseamnă totul! Nu mai bine ne împușcați, voi, ăștia de vă numiți elite? Măcar să fie din nou ca la început! Doar că nu aveți lei! Doar circ! Fără pâine!

Împușcați-ne! E mai simplu! Că de lepădat de Hristos nu ne lepădăm! Așa să vă ajute Dumnezeu! Să vă ierte! Că atât v-a mai rămas! Un neam de mărturisitori, mucenici și martiri nu va fi îngenunchiat niciodată! NICIODATĂ! În ciuda tuturor iudelor! Știți de ce? Pentru că rădăcinile lui au fost udate cu sângele lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*