Cine mai are nevoie de zâmbete?…

„Codul bunelor maniere” mă obliga să nu trag cumva cu urechea la alte discuții, dar urechile mele rămân deschise, în ciuda eforturilor depuse! Astăzi, în tramvaiul 41, am devenit martor la câyeva discuții, chiar la o adevărată dezbatere despre axilogie, preocupări pentru valoare, imaginea de sine și cât de important este să privim către soare și să gândim cu speranță la ziua de mâine! Firesc, prețul la varză murată se află în creștere! Daca BITCOIN – ul se află în scădere, produsele de bază din coșul sărăciei, uleiul, zaharul, pâinea, gazul cresc peste noapte! Recunoștință pentru lecția de viață! Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai mult căutam să înțelegem ce este viața! Ce înseamnă un om de succes? Ce înseamnă adevărată fericire? Răspunsurile nu întârzie să apară! Nu cumva uitam, însă, mult prea ușor că adevărata fericire se afla în noi, așa cum se află și Credința în Bunul Dumnezeu? Vă invit la cunoaștere!

În călătoriile noastre cu Trenul vieții am fost alături de mulți oameni! Unii – însoțitori în vagon, alții rămași în sufletul nostru drept adevărați prieteni! Unii dintre cei amintiți, aflați lângă lângă noi, au ales să zâmbească! Alții au ales să privească încruntat! Alții au ales să coboare din Trenul vieții fară să privească în urmă! Daca un SMS costă, un gând de mulțumire nu costă! Dacă nevoia te scoate din casă, succesul nu iți permite să uiți cine ești și de unde ai plecat în viață! Daca simplitatea ne face mai buni, aparenta bogăție îmbolnăvește sufletul! Câți dintre dumneavoastră, distinși prieteni văzuți și nevăzuți, ați întins mana și ați salvat un om aflat la grea încercare?! Câți dintre dumneavoastră, distinși prieteni, ați mai fost sunați de cel salvat?

Să fie adevărat, oare, că pe om nu îl cunoști în primele cinci minute, cum se spune în cărțile de specialitate, ci în ultimele trei secunde, când acesta pleacă de lângă dumneavoastră cu problema rezolvată?

Câți, oare, nu spun, după ce greul a trecut, „puteam să rezolv și eu, fară ajutorul tău!”? De ce nu a făcut-o înainte? Câți mai știu să spună macar un simplu „mulțumesc”? Să fie adevărat că prietenia pentru unii semeni înseamnă doar „bandaj și pansamente” ce sunt aruncate imediat ce nu mai sunt de folos? Cine pierde? Cine căștigî?

Daca în urmă cu ceva timp vă rugam să învățam să spunem NU în fața abuzurilor, astăzi vin, din nou, în fața dumneavoastră și vă rog să învățam să zâmbim! Să învățam să lașam umbrele în spate! Să învățam să zâmbim și să transformam dușmanii în prieteni! Dușmani? Cine nu are dușmani? Invidia macină suflete și distruge conștiințe! Succesul atrage „preteniile”, precum harbuzul bărzăunii, în timp ce nereușita, greutățile vieții, aduc de cele mai multe ori singurătatea! Liniștea ajuta mintea și întărește sufletul! Ce ne mai rămâne de făcut? Să nu uitați că sunteți minunați, distinși prieteni văzuți și nevăzuți! Să nu uitați că binele trebuie să vă însoțească pretutindeni! Să nu uitați că adevărata fericire înseamnă să îți trăiești și să îți retrăiești copilăria!

„Tramvaiul 41” ne așteaptă! Cine merge la joacă?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*