Scrisoare deschisă

Adresată: Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis; Președintelui Senatului, domnul Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu; Președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Nicolae Dragnea; Primului-ministru, doamna Viorica Vasilica Dăncilă; Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna Cristina Tarcea; Avocatului Poporului, domnul Victor Ciorbea.

Conform Constituției României, „forma de guvernământ a statului român este republica” (articolul 1, alin.2) și „forma republicană de guvernământ” nu poate forma obiectul revizuirii (articolul 152, alin.1). Dumneavoastră ați jurat să respectați Constituția României și legile țării, conform articolului 82, alin.2 din Legea fundamentală. Ca urmare, aveți obligația să sesizați Curtea Constituțională în legătură cu Legea privind înființarea Institutului pentru promovarea valorilor naționale „Regele Mihai I”, care a fost votată de Senatul României, în ziua de 19 decembrie 2018.

Această lege este neconstituțională având în vedere următoarele argumente:

– Modifică și completează Constituția României prin instaurarea mascată a monarhiei. În Raportul Comisiei juridice de la Senat se subliniază că, în România, monarhia „are o activitate susținută, fiind o parte esențială a societății românești…ea desfășoară angajamente publice numeroase, în țară și străinătate…”.

– Pentru persoanele care au uzurpat calități oficiale care au existat în timpul monarhiei străine (alogene) din România, în perioada 1881-1947, se legalizează acum titlurile de Custodele Coroanei României, Majestatea Sa, Alteța Sa Regală, Prințul Consort, Principesa…

– A creat o bază instituțională pentru legalizarea monarhiei, a Casei Regale și finanțarea ei din fonduri publice, cu cel puțin 4.000.000 lei pe an, fără niciun control din partea Curții de Conturi a României și nici măcar  din partea Senatului României.

– Acest Institut s-a înființat ilegal, el fiind doar în subordinea Senatului României și nu a Parlamentului.

– În Constituția României nu există nicio prevedere care să permită Parlamentului să înființeze și să aibă în subordinea sa institute și instituții, cu excepția Consiliului Legislativ care este organ consultativ de specialitate al Parlamentului (articolul 79).

– Acordă dreptul Custodelui Coroanei României și Institutului să aibă siglă proprie, sigiliu și să poată aproba, arbora și folosi un steag propriu.

– Permite Institutului să promoveze simbolurile naționale ale „suveranității și identității naționale”.

– Situează Institutul, care nu există în Constituție, deasupra Președintelui și Guvernului României, cu care are dreptul să colaboreze.

– Pentru Institut a fost dată în folosință gratuită fostul Palat Regal, Palatul Elisabeta din București, precum și „cu prioritate” spații din fostul Palat Regal situat în Calea Victoriei nr. 49-53 din București, respectiv „Sufrageria Regală, Scara Voievozilor și Sala Tronului”.

– Custodele Coroanei României desemnează pe directorul Institutului potrivit „Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României”.

– Pe lângă Custodele Coroanei României, Majestatea Sa Margarita de Hohenzollern și de România, precum și directorul Institutului Alteța Sa Regală G-l (r) Radu Duda de Hohenzollern – Veringen, funcționează „un Consiliu de onoare format din maxim 9 persoane”, din țară și străinătate, de fapt un Consiliu de Coroană.

– Asigură finanțarea Institutului din bugetul Senatului României.

– Institutul nu există, nu este nominalizat în Constituția României la Titlul III „Autoritățile publice”, la capitolul I, Parlamentul. Această lege modifică și adaugă ilegal la textele din Constituția României.

– Prevede că acoperirea cheltuielilor Custodelui Coroanei Regale și Institutului  se face sub forma subvențiilor din bugetul anual al Senatului României.

– Prin mai multe decizii ale Curții Constituționale a României s-a stabilit că este neconstituțională orice lege care a fost adoptată pentru o singură persoană juridică sau persoană fizică. Este evident că această lege privind înființarea unui așa-zis Institut pentru Custodele Coroanei României și pentru partenerul ei, Principele Consort și alți indivizi din răposata Camarilă Regală este neconstituțională.

Având în vedere, cel puțin, aceste argumente, Vă solicit să sesizați Curtea Constituțională a României pentru ca aceasta să constate că este neconstituțională Legea privind  înființarea Institutului pentru promovarea valorilor naționale „Regele Mihai I”.

Eu nu Vă ameninț ci Vă înștiințez că în cazul în care nu sesizați Curtea Constituțională voi fi nevoit să depun un denunț penal și să solicit cercetarea penală a Dumneavoastră pentru, cel puțin, următoarele fapte penale: neglijență în serviciu; constituirea unui grup infracțional organizat; deturnare de fonduri; înțelegere în vederea săvârșirii infracțiunii de genocid; înaltă trădare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*