T. Băsescu și Grupul de generali patrioți!

– Domnule profesor ION COJA, cine credeți că a organizat opoziția disperată din mass media împotriva candidaturii lui Marian Munteanu?

– Băsescu! Bolnavul care răspunde la numele Băsescu! A pregătit minuțios revenirea sa în politica mare ca primar al Bucureștiului! O dispută electorală a lui Băsescu cu oricare dintre candidații anunțați ar fi fost câștigată la pas de Băsescu, fără niciun efort! Apariția lui Marian Munteanu l-a surprins, îi dădea peste cap toată strategia! Ba mai mult: Marian Munteanu avea cu ce argumente să-l îngroape definitiv pe Băsescu și să-l scoată din viața politică! Pentru Băsescu era o chestiune de viață și de moarte să nu piardă primăria Bucureștiului într-o dispută cu Marian Munteanu! Marian Munteanu l-ar fi umilit, pur și simplu! Ne-ar fi oferit ocazia să ne trezim la realitate și să vedem pe cine am răbdat 10 ani în fruntea Țării! În plus, cineva, Băsescu sau cei care îi comandă mișcările, a sesizat că Marian Munteanu este un pericol nu numai pentru candidatura lui Băsescu, ci și pentru întreaga clasă politică, pentru sistemul corupt și lânced care a pus stăpânire pe viața noastră, pe viitorul nostru! Marian Munteanu ne propune un alt chip al politicianului. Chipul normal, de bine voitor pentru oameni, pentru Țară!

– De ce, atunci, Băsescu s-a retras din cursa pentru primărie?

– Eh, asta-i marea problemă! De ce s-a retras Băsescu? Cine i-a zis NIET?! Destul, jupâne!… Căci, în mod evident, decizia nu i-a aparținut infamului Băsescu! S-a petrecut un eveniment a cărui semnificație nimeni din mass media nu s-a învrednicit s-o priceapă!… Un eveniment istoric, pur și simplu!

– Nu exagerați?!… La ce vă referiți?… La dezvăluirile lui Băsescu privind rețeaua de generali care trag sforile în politica noastră?

– Sigur că da!… Băsescu a venit să-i dea de gol în fața Țării, că există, că s-a constituit acest grup de generali din serviciile mai speciale! De prost ce e, nu și-a dat seama că ne dă o veste bună!… De ce crezi că a făcut Băsescu acest gest?! Pentru că acest grup de generali a intervenit în viața publică și i-au interzis lui Băsescu să mai candideze la primărie! Eu asta am înțeles din reacția necontrolată a lui Băsescu! Generalii nu i-au mai dat ascultare, ba chiar s-au întors împotriva sa!

– Cumva prin șantaj? Îl au la mână pe Băsescu cu ceva grav?

– Mai mult ca sigur!

– Și ce au avut generalii aceia cu Băsescu?! Cu ce i-a supărat Băsescu?

– Ai pus greșit întrebarea! Întrebarea corectă este: mai are Băsescu dreptul moral să mai candideze la o funcție importantă în statul român? Mai are obraz cu care să ne ceară votul? E bine să revină Băsescu în viața publică ca primar general al Capitalei?! Te bucură pe tine, om serios, această perspectivă?

– Nu, nici vorbă! Băsescu nu mai are acest drept! Singurul lucru corect și just care se mai poate petrece cu Băsescu al nostru este să înfunde pușcăria! Băsescu primar la București în loc de șef de celulă la Jilava?! Acolo îi este locul! La Jilava!

– Deci, concluzia: generalii noștri au făcut un lucru bun sau rău?

– Au făcut un lucru extraordinar de bun! De util societății românești! Bravo lor!

– Păi atunci când cineva face ce trebuie, când face lucrul cel mai bun care trebuia făcut, nu mai întrebi de ce au făcut ce au făcut! Au făcut ce era normal și logic să facă! Punct!… I-au barat lui Băsescu calea revenirii în politică! Probabil că s-a umplut paharul răbdării domnilor generali! Netrebniciile unui stăpân, ale unui președinte, ale unui șef, le suporți o vreme, câțiva ani, dar nu poți suporta la infinit!…

– Vorbiți de parcă i-ați cunoaște pe acei domni generali!

– Domnule, eu am regretat în 1990 că nu se instituie un control al Armatei asupra vieții politice, aveam nevoie în primii ani de o dictatură militară, care să controleze așa zisa reformă, ce vrea ea, cât de repede trebuie făcută, în ce constă schimbarea dorită etc. O dictatură militară care să asigure normalitatea, decența, lucrul bine chibzuit!

– Aveam oare în Armata noastră oameni capabili să preia comanda întregii Țări?

– Desigur, erau și generali sau colonei făcuți pe vorbe și aplauze, dar nu ei erau majoritatea! Gușe, Spiroiu, nu erau niște excepții! Elita din Aviație și Marină… Erau și în Securitate ofițeri capabili să se implice! Dar am pornit greșit, cu Nicolae Militaru în fruntea Oștirii!… Bașca setea de putere a civililor ca Brucan, Iliescu, Roman… Niște nechemați! Plus zănatecii ca Ana Blandiana care se credeau capabili și chemați să direcționeze societatea românească! Doar deh, s-a murit pentru democrație în decembrie 1989!… Și am avut parte de democrație și dreptate după chipul și asemănarea procesului de la Târgoviște!
Mie mi-a fost clar că în spatele a ceea ce se vedea, dincolo de spectacolul așa zisei democrații, al pluralismului politic, al rotației la guvernare a partidelor, este nevoie să se constituie o structură de profesioniști competenți care, cu discreție, să vegheze la liniile mari ale evoluției noastre politice, economice… Să nu lase Țara în bătaia vântului!

– Asta nu face masoneria?

– Asta trebuia să facă masoneria, dar, cel puțin în România, masoneria a deviat mult de la propriile principii! A primit în rândurile ei o mulțime de indivizi certați cu legea penală și mai ales cu cea morală! O mulțime de neica nimeni penibili!… Grupul de generali care i-au dat peste mână lui Băsescu se pare că sunt altceva! Mă întreb de câtă vreme acest grup are la dispoziție pârghiile puterii! Nu este vorba de atot-puternicie, ci de o putere limitată, aflată însă în creștere! Sper! Sper în primul rând să aibă conștiința interesului național. A priorității Neamului! Nu m-aș mira să aflu vreodată că însuși Băsescu a patronat constituirea acestui grup cu intenția de a fi un grup quasi-infracțional, la dispoziția sa, care să-l protejeze pe președintele penal și gașca lui!… Iar domnii generali, văzând cu cine au de-a face, i-au întors spatele și au schimbat macazul!… În orice caz, ieșirea în public cu asemenea dezvăluiri denotă din partea lui Băsescu inconștiență, frică, disperare. Și lașitate cât cuprinde!… Ți-aduci aminte când ditamai președintele a ieșit să îndemne lumea să nu meargă la vot, la referendumul de demitere? Gest pentru care trebuia să înfunde pușcăria mai mult decât Dragnea!

– Deci faptul că există acest grup de generali vi se pare un lucu bun, pozitiv?

– În fiecare armată care se respectă trebuie să se constituie un asemenea grup de militari care să vegheze asupra clasei politice să n-o ia razna!… Armata, includ aici și serviciile, este un mediu propice pentru coagularea unui nucleu patriotic și responsabil. În Armata Română au existat întotdeauna asemenea grupări care au acționat discret și eficient în afara cazărmii pentru interesele mari ale Țării!

– Dar nu există un cadru constituțional, democratic, pentru asemenea acțiuni și activități!

– S-o luăm mai de departe!… Cândva, la defunctul OTV, care ne lipsește azi așa de mult, am afirmat că sistemul democratic este o iluzie! Sau o minciună!… Sistemul democratic poate funcționa acolo unde fiecare cetățean îi cunoaște bine pe ceilalți, pe fiecare! Regulă care putea funcționa numai într-o cetate, cu câteva mii de „alegători”! Dar chiar și acolo, adică în antichitate, democrația a fost un eșec! Un eșec dureros! La Atena, în chipul cel mai democratic cu putință, electoratul elen l-a condamnat la moarte pe cel mai înțelept dintre atenieni! Iar la Ierusalim, prin decizia majorității alegătorilor, a fost crucificat cel mai nevinovat și mai curat dintre oameni!… Reinventată după aproape două mii de ani, democrația nu e deloc democrație, nu e decât o aparență de democrație, un paravan, adică niște structuri eligibile care se înnoiesc ciclic, la 4 ani, de regulă!… Se schimbă guvernele, se schimbă majoritatea parlamentară… Acest sistem nu poate asigura condiția de bază a existenței unui stat: continuitatea! În cazul monarhiei, a unei dinastii regale sau imperiale, continuitatea era asigurată natural, aș zice, prin moștenirea tronului!… Democrația, reșapată de americani în epoca modernă, funcționează cât de cât pe baza unor structuri ne-eligibile, propriu-zis secrete sau oculte, de tip masonic. Vezi și dezvăluirile făcute de Anghel Rugină în acest sens. Guvernul se face că guvernează, dar este strunit nu numai de Parlament, ci și de… De cine?! Nu prea se știe! Nici măcar în America, țara care exportă democrație pe toată planeta, nu se știe exact cine ia deciziile cele mai importante, istorice!…

– Nu-mi inspiră încredere nimic din ce se face în afara legii! A Constituției!

– Nici mie. Dar există un principiu superior oricărei constituții: Salus rei publicae suprema lex!… Salvarea Țării este legea supremă! Nu mai încape nicio discuție! Băsescu ne-a dat o veste grozav de bună!… Cu parlamentul pe care îl avem, cu guvernele care s-au succedat până acum, era timpul să se recurgă la această soluție! Când eram copil, iar vreunul dintre noi făcea o prostie, auzeam deseori comentariul: Ăstuia i s-a suit democrația la cap!… După care urma urecheala!… Se pare că Băsescu a fost urecheat bine de generali!… Și este abia începutul! Doamne, ajută-ne să scăpăm de căpcăun!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*