Am trecut la Next Level România: avem celebrități!

Până la anul 1989 România a avut actori, scriitori, poeți, sculptori, pictori, inventatori, profesori, regizori, etc. Apoi, peste aceste nume s-a așezat uitarea. Au apărut nume de actori de la Hollywood, scriitori de talie internațională, iar noi, după anul de grație 1989, parcă dintr-o jenă de a nu mai fi naționaliști, ne-am uitat „campionii” acestor categorii profesionale de elită și am „creat” vedetele: vedetele unui post de televiziune, vedetele unui anumit sport, vedetele partidelor politice, etc. „Vedetă (conform DEX) este un actor sau actriță care deține un rol principal într-un spectacol, mai ales într-un film și se bucură de renume, de mare popularitate, sau un sportiv de mare talent și popularitate.” Ca actor-interpret dramatic am refuzat să primesc apelativul de „vedetă”, deoarece vedetele zilei de astăzi din România sunt dintr-un alt aluat, mult mai fragil și mai sclipitor, mult mai „cruduțe”.

Așa am petrecut 25 de ani de „vedetism” în România, iar acum, după atâta „experiență”, am putut trece la un alt nivel: Celebritatea. Să nu credeți că, în sfârșit, actori, scriitori, poeți, sculptori, pictori, inventatori, profesori, regizori din România au fost numite celebrități. Nu! Nici pe departe! Trebuia un Next Level și el a apărut! Dar ce înseamnă „celebritate” ne spune DEX-ul: „Persoană care se bucură de mare renume, faimă, glorie, strălucire și prestigiu”. Iar primele 12 celebrități ale României anului 2015 au fost cele din reality-show-ul de la Pro TV „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, filmat, chipurile, tocmai în Africa de Sud.

Printre aceste celebrități lansate cu ocazia acestui reality-show sunt și nume cunoscute de vedete, dar și nume necunoscute, vedete de plan doi care au acceptat întâlnirea cu jungla pentru revenirea (sau nu) în topuri. Oricum, formula de show acceptă asemenea compromisuri, fiind creată pe aceleași coordonate ca și în occident. Ce am văzut în acest show? Celebrități, șerpi, șobolani, gândaci, lăcuste, furnici, etc. Nu am putut urmării „celebritățile” și parcursul lor prin slalomul de probe abominabile spre marele premiu, pentru că am avut lucruri mai bune de făcut sau vizionat. Dar „celebritățile” și-au văzut de treaba lor și au ajuns și la un final, așteptat sau nu. Acum urmează să se ia interviuri, iar „celebritățile” să fie invitate în „prime time”, odată și încă o dată, așa cum le stă bine unor celebrități. Important este ratingul și acceptarea….

Acum, poporul român a mai evoluat puțin și putem spune că am mai făcut un pas spre vestul civilizat: avem celebrități! De acum nu îmi mai este teamă că se va spune că țara noastră este codașa Europei sau a întregii lumi. Nu! România se află în plutonul fruntaș! La celebritate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*