„Gomandantu’ agțiunii” se întoarce…

Când îţi spui în sinea ta c-ai scăpat de ăl cu coarne, hop, apare tac’su. Raed Arafat, practician şi părerolog calificat în bătaia vântului străin, un fel de Trahanache pe toate posturile în postura de „Gomandant al agțiunii” – cum îl numește cineva -, s-a recalificat şi a emis din nou gogomănii la megafon. Mai nou, s-a apucat să şterpelească pâinea de la gura seismologilor. Şi ce credeţi?, precum domnul Goe, trage semnalul de alarmă al unui alt tren caragialesc, un închipuit de el mare cutremur ce va să vină – zice el – în România: „Omul de rând trebuie să înțeleagă un singur lucru!”… că fără el nu se poate ?! Ce nu se știe, dar se-ntâmpă este că de acest personaj România n-a reușit încă să se debaraseze! Pentru că este fixat în fotoliu cu şuruburile stricaţilor de la Davos. Cu sau fără voia noastră, el știe tot. Chiar și pe unde umblă șeful statului pe banii norodului când nu-i de găsit la Cotroceni. Ştie cât va cheltui statul român – sau ce-o mai fi – pentru noul cuibușor de nebunii de șapte milioane de hârtii „europene” al excursionist-schior-biciclist-navetist-ului zburător de curse lungi cu aeronave private… asemenea paparudei Ursula.

A fost o perioadă în care „Gomandantu’ agțiunii” dispăruse de pe ecrane (probabil pentru a da socoteală pentru „acțiunile” sale binefăcătoare din anii plandemiei), perioadă în care românii au respirat ușurați de invizibilitatea sa, dar piaza rea se pare că iar a ieşit basma curată, dosarele i s-au albit, drept dovadă că a scăpat din lanţ şi muşcă din nou. A reapărut pe sticlă vorbind cu tupeu-i caracteristic despre ceea ce nici el nu pricepe. Cum nu poate să stea locului după ce primește ordine de „sus”, a aruncat pe piață sfaturi prețioase pentru întreaga populație. Valabile și folositoare asemenea celor din anii marii minciuni a escrocheriei mondiale Covid-19, pentru că: „El este eroul care înșiră ambulanțe roșii, dar nu poate găsi un avion prăbușit în Apuseni și nu e-n stare să salveze, la 30 de metri de țărm, pasagerii unui elicopter picat în Siutghiol, iar competența lui s-a soldat cu 64 de morți la «Colectiv».[…] Să amintim de participarea eroului – cercetată degeaba de procurori – la achizițiile de spitale mobile, tiruri A.T.I., ventilatoare mecanice, izolete și seruri de zeci de miliarde de euro – sau ultima strigare, defribrilatoare publice. El este „gomandantul agțiunii”, inclusiv de la Crevedia. Raed. Raed Arafat”. Pentru toate acestea, a primit din partea statului Român: „Ordinul Național «Steaua României», în grad de «Cavaler» și Ordinul Național «Pentru Merit», în grad de cavaler, respectiv, de ofițer”.

Dacă pe timpul plandemiei „Gomandantu’ agțiunii” lăuda izoletele devenite invizibile și spitalele ambulatorii unde nu a călcat picior de pacient, dacă obligativitatea măștilor dovedite inutile protecției împotriva „Inamicului public nr.1” erau la mare căutare, acum personajul face reclamă şi vrea să ne vîndă „truse de urgență echipate cu medicamente, radio, provizii alimentare și apă”, imitându-l pe amiralul olandez Rob Bauer. Și-or fi deschis ăștia doi vreun magazin camuflat pentru vânzarea truselor de urgență? Nimic nu e imposibil. Cu certitudine, dispariția „Gomandantului agțiunii” din viața românilor ar fi o minune… dar minuni poate face numai Cel de Sus.

Pe noi, cetățenii României, mai marii țării ne-au vândut străinilor cu pământ cu tot. Recenta declarație a lui Arafat o fi piesă componentă a campaniei electorale din acest an? Orice este posibil! Pentru că suntem niște inconștienți neajutorați mintal, „Gomandantu’ agțiunii” ne amintește că „suntem parte a Mecanismului de Protecție Civilă Europeană”, că „România participă la intervenții în afara țării sub acest mecanism. În paralel, țara noastră primește sprijin din partea altor țări în situații de nevoie reciprocă” – zice el. Când și cine a mai ajutat România în ultimele trei decenii, a-ratatule, că noi nu știm? Inundații, incendii de pădure, incendii ale lanurilor de cereale, prăbușiri de avioane, de elicoptere SMURD… s-au întâmplat și pe la noi. Știm însă numai că noi i-am ajutat pe alții aflați la ananghie.

Măi Arafatule, lasă seismologii să spună ei ce trebuie spus – măcar atât cât le permit posibilitățile și competența. Tu, care prea te pricepi la toate… du-te la Macron, în Franța, mergi la Netanyahu, pleacă la Casa Albă unde tu și Biden v-ați potrivi și înțelege de minune, mergi la rudele din Cisiordania pe traseul mai lung, prin Amman-Iordania… sau, du-te unde a dus mutu’ iapa anul trecut ! Nu în Africa… Dar nu te mai întoarce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*