Plecați acasă și lăsați România în pace!

În timp ce victimele se zbat între viață și moarte, cred că este vremea ca „domnii” politicieni să plece acasă și să lase România în pace! Dacă în urmă cu ceva vreme rugam să fie coborât tricolorul în bernă și să fie decretată o zi de doliu național pentru zece părinți arși de vii în Spitalul „Matei Balș”, în timp ce autoritățile se felicitau pentru intervenții „prompte”, iată că o altă tragedie a avut loc. La Crevedia, soldată cu trei morți, 57 de răniți, din care 13 persoane sunt intubate, alte șapte sunt în stare gravă! Ce se mai poate face? Îmi exprim furia neputinței și spun că este vremea ca toți cei care ne conduc să plece acasă și să lase România în pace! Sunt sigur că mai există oameni onești, dispuși să își asume faptele! Este vremea să ne gândim la viitorul copiilor noștri! Fără să îndemn la atitudini neconforme față de lege, am întrebat și întreb: cine conduce România? Interesele de familie sunt mai importante decât interesele naționale ale României! După tragedie, reacțiile nu întârzie să apară! În urma solicitărilor, nouă țări din Europa s-au oferit să primească pacienți arși în explozia de la Crevedia! Patriarhia Română a anunțat că acordă 3000 lei ajutor pentru fiecare victimă! Cât costă o înmormântare? Dar un tratament post operator pentru cei mutilați de explozie? Ministrul Economiei a trimis Corpul de Control la Crevedia și a anunțat că toate autorizațiile pentru instalații GPL vor fi verificate! De ce tocmai acum?… Tragedia de la Colectiv a făcut cunoscută inexistenta autorizațiilor de funcționare și a avizelor de securitate de la pompieri, inclusiv în spitale, cluburi și scoli!

Tineri nevinovați au murit cuprinși de flăcări! Ce am învățat? După ani în care politicienii s-au călcat în picioare pentru a-și arăta „grija” pentru o „Românie normala”, moartea lovește din nou! Cine răspunde? În condițiile în care afacerile unor potentați au ajuns la miliarde de euro, deși avem oameni care după 40 de ani de muncă trăiesc în sărăcie, cine mai are nevoie de cei care, indiferent de culoarea politică, și-au bătut și își bat joc de România? Rușinea nu mai există, așa cum nu mai există nici buna credință sau frica de Bunul Dumnezeu! Tragediile parcă nu se mai termină, de la părinții arși de vii în spitale, tineri uciși de bolidul unui consumator de droguri și până la încă o bombă declanșată la Crevedia, toate acestea sub ochii adormiți ai celor care trebuiau să respecte legea. Mă tot întreb ce șanse mai avem pentru o viață normală? România încotro? Ce mai înseamnă o viață de om? Situația este cruntă! Exploziile de la Crevedia numără 58 de victime, din care 43 sunt cadre ale MAI, 39 pompieri, doi polițiști și doi jandarmi! Prima explozie a avut loc la ora 18.50, urmată, la ora 20, de a doua explozie și, la ora 21, de cea de a treia explozie! Deși se vorbește de măsuri complexe, de roboți pentru stingerea incendiilor, o imagine face cât o mie de cuvinte! Nu cumva tot pompierul, micul gradat este de vină pentru că stingea focul singur cu un furtun în mână, deși focul era lipit de cisterna plină cu gaz? Cum este posibil, că într-o țară plină de secretari de stat, de colonei și generali, să nu existe o minte luminată care să dispună măsuri de securizare a zonei și de evacuare o locuitorilor, cu atât mai mult cu cât până și un om de rând poate înțelege pericolul la care este expus, de prezența focului în zona unor cisterne GPL? Șeful Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a precizat, referindu-se la cea de-a doua explozie de la Crevedia, că aceasta ar fi putut fi evitată, dacă se respecta legea. Cine nu a respectat legea? IGSU a notificat șapte instituții cu privire la faptul că stația GPL nu mai deținea aviz de funcționare! Ce au făcut însă Oficiul Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Instituția Prefectului Județul Dâmbovița, Inspectoratul Județean în Construcții, Consiliul Județean, Agenția pentru Protecția Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgența și Primăria Crevedia?

Ce au făcut serviciile și IPJ Dâmbovița în condițiile în care o bombă cu ceas funcționa nu departe de grădinița din Crevedia? IPJ Dâmbovița, potrivit „Open Sources” declara că habar nu avea de ce se întâmplă la Crevedia și că din anul 2020 nu a existat nici o sesizare cu privire la stația GPL! Dacă înainte de 1989, agentul „sectorist” avea datoria să cunoască tot ce se desfășoară în mod fraudulos în zona sa de activitate, ce face astăzi agentul de proximitate? Dacă poliția declara că nu au existat sesizări de la cetățeni, ce se întâmplă cu crima organizată și cu traficul de droguri? Să înțelegem că din moment ce nu sunt sesizări din partea cetățenilor, oricine poate să își deschidă o stație GPL și să desfășoare activități ilicite? În ce țară trăim?După explozia de la Mihăilești de acum 20 de ani, când pompierii arși de vii strigau după ajutor, ce am învățat? Nu cumva și acum vă fi aplicată aceeași soluție desprinsă din teoriile psihologului Ebbinghauss: „O știre, fie aceasta chiar o minune, nu ține (decât) trei zile”? Diluarea adevărului? Întâmplător să fie că deși la un post de televiziune șeful DSU explica proporțiile dezastrului, moderatorul anunța o altă știre cu pretenția de News alert: „Un autocar cu turiști ucrainieni, implicat într-un accident”?

În timp ce „Colectiv” rămâne un cuvânt care trebuie să ne ardă toată viață!, Crevedia demonstrează încă o dată că în România totul este posibil, atâta timp cât comisionul umple buzunarele celor aflați la putere! Cine veghează la respectarea legii? Cetățeanul de pe stradă? Dacă o bunicuță vinde o mână de pătrunjel și câteva ouă la un colț de stradă, poliția locală îi confiscă marfa și îi aplică amenzi uriașe, pe care oricum nu are din ce să le plătească! Dar în situația în care afacerile nu se mai opresc, ce face statul român pentru apărarea propriilor cetățeni? Mai există stat? Corporațiile sunt omniprezente în cercul puterii! Sponsorizări? Comisioane? Gheșefturi sau șpăgi pentru afaceri cu statul? Cine vrea să vadă lanțul cumetriilor? Cum este posibil că o statie de lucru cu gaz să fie funcțională în condițiile în care nu există autorizație?România are nevoie de lege! Românii au nevoie de siguranță! Cine simte durerea oamenilor nevinovați, a îngerașilor arși de vii la Maternitatea Giulești, a părinților uciși la ATI Piatra Neamț, la Ploiești, Constanta, Spitalul Matei Balș din București și la Crevedia? Cât de adevărat este că „Exploziile de la Crevedia ne arată din nou fața hâdă a unui stat capturat de mafie, un stat condus de slugi ce au rol de supape pentru Bruxelles, Moscova și Washington”? România încotro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*