Poliția, vinovatul de serviciu pentru corupția unui stat întreg!…

Lipsa de respect de care se „bucură” polițistul român nu vine doar de la cetățenii care se simt îndreptățiți să înjure ofițerul, ba chiar să îl împingă, să îl lovească și să îl amenințe direct! Nu, lipsa de respect și desconsiderarea instituției Poliției vine de la cel mai înalt nivel! Guvern după guvern, partid după partid și coaliție după coaliție, Legislativ după Legislativ, politicienii români au avut „grijă” de Poliția Română, în sensul că, de atâta „grijă” pentru siguranța cetățeanului român și grijă pentru respectarea legii, Poliția Română are un deficit de personal de circa 30 la sută în acest moment. Despre dotări și instructaj de specialitate, ce să mai vorbim?! Am văzut cu toții cum arată secțiile de Poliție. Am văzut cu toții cele două containere lipite din Vama Veche care servesc drept loc de muncă polițistului care trebuie să oprească traficul de droguri și infracționalitatea. Am văzut cu toții ce dotări are la dispoziție polițistul care trebuie să își facă meseria într-o zonă în care traficul de droguri este în floare: un singur aparat drug test, închis într-un birou, pentru o arie unde traficul de stupefiante înflorește! Ce fel de muncă antidrog pot face polițiștii cu așa „dotări”?!

Cu două-trei aparate drugtest per județ, cum vrem noi sa fie prinși șoferii drogați la volan? Coroborată cu informația potrivit căreia degetele de la o mână sunt mai multe decât numărul de ofițeri antidrog per județ, ne putem oare aștepta ca traficul de droguri să poată fi ținut sub control?! Coroborand și informațiile potrivit cărora, extrem de multe cazuri instrumentate de DIICOT pe baza muncii polițiștilor, ajung la NUP și la lăsarea infractorilor liberi, la ce ne putem gândi?! Înainte de a-i acuza pe polițiști, să ne amintim de câte ori am auzit cu propriile urechi celebrele expresii „Bă, știi cine sunt eu?! Te dau afară din politie, bă, sclavule!”… Să ne amintim de cazurile polițiștilor care nu doar că au fost zburați din sistem precum niște măsele stricate – în cel mai bun caz – când au refuzat ordinele care însemnau, de facto, eludarea legii. Pentru că știm foarte bine că nu puțini polițiști s-au „bucurat” și de fabricarea unor dosare penale când au deranjat interesele vreunui potențat sau altuia!

Polițistului de rând a ajuns să îi fie teamă, efectiv, nu doar că își pierde serviciul, ci și că i se vor atârna tinichele de coadă dacă nu se va supune și nu va închide ochii în fața încălcării legii în momentul în care este atenționat că un „protejat” trebuie să fie lăsat să facă ce vrea! Până când polițiștii nu vor avea parte și de formare profesională, și de instrumentele fizice, și de un cadru legal care să le permită să își facă meseria ca la carte, aruncarea pisicii moarte exclusiv în curtea poliției este nu doar ridicolă, ci și nesimțită! Până când distinșii noștri aleși, cei aproape 600 de parlamentari care se înghesuie să fie activi numai când este vorba despre acordarea de beneficii strict pentru ilustrele lor persoane și până când Executivul nu va acorda dreptul politiei române să procedeze precum procedează, de exemplu, poliția americană, până când nu vor exista bani pentru formarea și dotarea poliției și până când nu vor înceta să trateze polițiștii drept câinii lor personali de pază și protecție, vor exista în continuare și trafic de droguri, și trafic de influență, și trafic de carne vie, și infractori, și ucigași în libertate! Dotați poliția, antrenați poliția, protejați polițiștii și familiile lor prin legi aspre și lăsați poliția să își facă datoria! De-abia mai apoi puteți vorbi despre polițiștii care, la presiuni directe, au lăsat o beizadea drogată să devină o beizadea drogată criminală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*