Sorin Cerin, laureat al Premiului Jacques Prévert 2023…

Societatea Poeților Francezi i-a acordat lui Sorin Cerin „Premiul Jacques Prévert”, pe anul 2023, pentru colecția de poezii intitulată: „Âme”, din următoarele motive: Sorin Cerin este un filosof și poet român care scrie în franceză. Până acum, poezia lui era mai mult filozofie savantă decât versuri emoționale, iar sentimentele nu apăreau deloc în scrierile sale. Totul se schimbă cu colecția „Suflet”, prezentată în cadrul sesiunii noastre din 2023. Este adevărat că autorul o dedică, încă de la prima pagină, „iubirii sale eterne”, Vivian Mary Hartley (Vivien Leigh), vizibil decedată și care a dovedit că „moartea nu există” prin „ajungerea la o eternitate în care am rămas împreună pentru totdeauna”.

Scrisă în forma eliberată care a fost una dintre caracteristicile versurilor lui Jacques Prévert, cu o profunzime de gânduri şi sentimente pe care juriul nostru a fost plăcut impresionat să le descopere, Sorin CERIN merită cu brio Premiul Jacques Prévert
2023…”

Scrie-mi lubire

Scrie-mi lubire, /cu fruntea Luminii Divine, / rezemată de Întunericul Fiinţei mele, / în care să-mi găseşti, / Străinul Subconştient, / ce se ascunde de noi, / prin colțurile unui Univers, / unde nu am reuşit să ajung, / niciodată până acum, / fiind oprit de Iluziile Vieţii şi Morții, / pe Răsăriturile nesfârșite, / ale Singurătăţilor, / de mine însumi.

Scrie-mi lubire, / pe adresa ştearsă de Durere, / a Cuvântului Creaţiei unui Dumnezeu, / ce mi-a croit veşminte groase de Absurd, / pe căldura de sfârșit de Lume, / a Speranţelor deşarte, / printre valurile cărora, / înot şi acum, / crezând că voi ajunge, undeva-cândva, / la un Ţărm al Fericirii, / unde să te pot întâlni.

(Véronique Flabat-Piot, Vice-Présidente et Responsable des Prix de Poésie de la Société des Poètes Français)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*